Ugrás a fő tartalomra

Februárban olvastam, Márciusra tervezem

 

Forrás

Remélhetőleg most már hamarosan itt a tavasz, és minden zöldbe borul. Holnap hivatalosan, naptárilag már tavasz lesz :) Remélem, hogy az idő is hamar beáll a kellemesen meleg tavaszias időre.

Februárban őket sikerült végülis elolvasnom :)

  1. Neal Shusterman: Kaszás: Ahogy terveztem, úgy sikerült is befejeznem a könyvet. Az egyik kedvencem lett idén. Remélhetőleg még sok jó könyvet olvasok az évben, de ez kiemelkedően tetszett.
  2. Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam 1-4.: Hát...aranyos dolog, írtam is róla posztot, nekem már a TÚL sok kategória. Kevesebb meleggel ez egy aranyos meleg történet lett volna. Így olyan, mintha egy fantasy meleg világba érkeztünk volna ahol két esélyed van, vagy te is meleg, transz stb. vagy, vagy homofób. Úgyhogy sajnos a főszereplőkön túl mindenki más irritált.
  3. Les Binet – Sarah Carter: Hogyan (ne) tervezz?: Marketinges könyv, nekem nagyon tetszett, rengeteg emberrel elolvastatnám, már csak azért is, mert rengeteg dolgot megmagyaráz stb. Úgyhogy olvassátok :)
  4. Catana Chetwynd: Bekuckózunk : Jaj ez nagyon aranyos képregény. Párkapcsolat nélkül is teljes mértékben élvezhető. Vicces és cuki na :)
  5. Pál Kata Dorottya – Sas Eszter Krisztina: Mentális elsősegély napló: Írtam is róla, szerintem egy jól összeszedett könyv, nem újdonságokat mond, de összeszedte a dolgokat amiket adott esetben használhatsz, így aki most szeretne egy mentális védelmi hátteret magának, annak nagyon jó kezdő könyv lehet.
  6. Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot?: Még nem tudom, hogy írok-e blogra róla, vagy sem. Érdekes volt, de a szakjelzet megzavart. Ökológia, természetvédelem szakjelzéssel megy, de amúgy még ha összességében erre is megy ki, minden egyebet tartalmaz. Programozás, játékfejlesztés, marketing .... mindent is :D
Amik folyamatban vannak:
  1. J. J. Abrams – Doug Dorst: S. : Elkezdtem! Az első egy tizede megvan, de annyira összetett, hogy lehet ezt év végégi viszem majd magammal. De lehet, hogy persze hamarabb végzek. Fura mód a jegyzetek oldal sokkal jobban érdekelnek, mint az alap történet :D
  2. Papp István (szerk.): A magyar könyvtárosság etikai kódexe: Egyszer már olvastam, amikor suliba jártam, most fel lett hívva a figyelmünk, hogy olvassuk el. Hátha megmagyaráz egy csomó mindent. Megjegyzem, megmagyaráz, de sokkal rosszabb így... a reményt veszi el az embertől :D
  3. Adyashanti: Az üresség tánca: Elkezdtem, még nem tudom, hogy tetszeni fog-e vagy sem. Még annyira az elején vagyok, hogy nehéz megmondani.

Márciusra tervezem:

A verzió: (ha ideérnek a recenziós könyvek, amiket kértem. Csak mert idén valahogy minden borzalmasan lassan ér ide, vagy nem ér ide. Vagy válaszolnak, aztán nem. Tehát, ha  ideérnek amiket kértem:
  1. Tomás Navarro: Kincugi
  2. Joshua Fields Millburn - Ryan Nicodemus: Az ​embereket szeresd, ne a tárgyakat
  3. Frank Schätzing: Mi ​van, ha megmentjük a világot? 

B verzió: (ha nem érnek ide, vagy ideérnek, és rengeteg időm lesz, és gyorsan haladok :D)
  1. Papp István (szerk.): A magyar könyvtárosság etikai kódexe: befejezem a könyvet mindenképpen.
  2. Adyashanti: Az üresség tánca: Terveim szerint őt is mindenképpen befejezem.
  3. Eszes Rita: Rókatündér: Már régóta  a terveimben van, és idénre van tervezve az elolvasása, úgyhogy miért ne :)
  4. Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák: Várólista csökkentős könyv

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é