Miben töri a fejét a szürkeállományunk?
Az emberek memóriája tényleg öntelt és egoista?
Az összeesküvés-elméletek és a babonák valóban az egészséges agy elkerülhetetlen hatásai?
Tényleg igaz, hogy az alkohol javíthatja a memóriát? *
Van egy jó és egy rossz hírünk. Kezdjük a rosszal: az agyunk, bármilyen fejlettnek is gondolja magát, alig bírja tartani a tempót a minket körülvevő világgal. Még azt sem érti meg, ha járművel utazunk, hanem a saját biztonságunk érdekében folyamatos rettegésben tart. Ráadásul egy nevet sem képes olyan hamar megjegyezni, mint a hozzá tartozó arcot. Túl későn jelez, ha degeszre esszük magunkat, és még az emlékeinket is hajlamos megmásítani csak azért, hogy jó színben tüntessen fel minket önmagunk előtt.
Most mondjuk a jó hírt: mindezekről, és sok egyéb agyi jelenség okairól is olvashatnak ebben a könyvben!
* Szerkesztő megjegyzése: kérjük, olvassa el a könyvet, mielőtt tesztelné ezt a következtetést!
Dr. Dean Burnett neurobiológus, tapasztalt oktató és előadó, blogger, valamint a The Guardian és más mainstream kiadványok rendszeres publicistája. Jelenleg a Cardiff Egyetem Pszichológiai Iskolájában kutatómunkatárs (tiszteletbeli), és feleségével, két gyermekével, valamint riasztóan pszichopata kiscicájával, Pickle-vel él a wales-i fővárosban.
Oldalszám: 376
Méret: 130×200 mm
Kötés: kartonált
Ár: 3999 Ft
ISBN: 9786155783487
Tanja Dusy: Finomságok a deszkán
Manapság iskolát teremett a skandináv módja annak, hogyan érezzük jól magunkat. Egyre ismertebbé vált a hygge, a dán életérzés, valamint a figyelő tekintetek Svédország felé fordultak, ahol a lagom szó fedi le a nem túl extrém, inkább relax életvitelt és a pillanat megélését. Ami az étkezést illeti, a svédeknek különleges szertartásaik vannak. Naponta többször is engedélyeznek maguknak kávészünetet (fika), aminek mindig mindenkor stabil tartozéka egy szendvics, a smörgås.
De mi a megoldás, ha barátokkal vagy a családi ünnepek alkalmával szeretnénk egy igazán jót mulatni, amikor nem elég az egyszerű zsíros deszka? Ekkor jöhet a smörgåsbord: az asztal telis tele kenyérrel, valamint könnyű és változatos finomságokkal, amit elegáns és kreatív módon pakolhatunk a kenyér mellé. A deszkákon csodásan mutatnak a tapasok, kenőkék, sajtok, húsok és friss zöldségek kavalkádja. A vendéglátásnak ez az egyszerű módja lenyűgöző, és működik akkor is, ha csak néhány baráttal ülünk le, de akkor is, ha sok vendéget várunk. Így a vegetáriánusok, a vegánok, glutén- és laktózérzékenyek, illetve a csak simán különböző ízlésű vendégek is boldogan csipegethetnek egyazon asztalról. A Finomságok a deszkán – Smörgås könnyű és szuper egészséges ételek gyűjteménye, amelyeket minden nehézség nélkül, mindig a kívánt mennyiségben készíthetünk el.
A szakácskönyvben található 100 receptet az olasz, spanyol, görög, francia, skandináv és keleti kultúrák, valamint az évszakok jegyében állította össze Tanja Dusy.
Oldalszám: 160
Méret: 200×235 mm
Kötés: tábla
Ár: 4999 Ft
ISBN: 9786155783227
A regény főszereplője és elbeszélője egy fiatal amerikai férfi, aki nemcsak Peru vadregényes és magával ragadó tájait, hanem saját belső világát is bebarangolja. Amikor útnak indul, nem is sejti, hogy ezúttal egész életét megváltoztató kalandokban lesz része. A perui őserdő mélyén, az ősi romok alól több ezer éves kézirat kerül elő: a különös próféciák az egész emberiség történetére kihatnak. A Kézirat azonnal felkelti a tudományos világ és a kalandorok érdeklődését. A hivatalos körök – köztük a katolikus egyház vezetői – mindent elkövetnek, hogy a Kézirat ne kerüljön nyilvánosságra. A férfi teljesen gyanútlanul kerül az események középpontjába, de rövid időn belül kulcsszerepet kap a hiányzó, Kilencedik Felismerés felkutatásában. Utazása közben az Andok csúcsain rejtőző templomromoktól eljut egészen a szegény kisvárásokig, és csodálatos módon mindig megtalálja azt, aki hajlandó segíteni rajta akkor is, amikor fegyveres üldözői elől menekül.
James Redfield regénye megjelenése óta sokak életét megváltoztatta, és a mai napig beszélgetések és viták tárgyát képezik a benne olvasottak.
Oldalszám: 304
Méret: 125x200 mm
Kötés: tábla, védő
Ár: 3999 Ft
ISBN:9786155783494
Peter Mayle: Bor, mámor, Provence
A regény alapján készült az elbűvölő vígjáték Marion Cotillard és Russel Crowe főszereplésével.
Max Skinner élete gyökeresen megváltozik, amikor főnöke lenyúlja legfontosabb üzleti partnerét. A londoni bankár hirtelen ötlettől vezérelve Provence-ba utazik, hogy szemügyre vegye örökségét: nemrég ugyanis egy jókora provence-i szőlőbirtokot örökölt nagybácsikájától. Max boldogan adja át magát a táj, a napsütés és a hamisítatlan dél-francia konyha vonzásának, ám váratlanul egy gyönyörű fiatal nő toppan be az életébe Kaliforniából…
Peter Mayle nagyszerű regénye a bortermelés roppantul jövedelmező és kegyetlen versenyt diktáló világáról szól, a helyszíne pedig mi más is lehetne, mint a kedves helyi lakosokkal és érzéki csodákkal teli Provence. A magával ragadó, romantikus olvasmány könnyű, mint egy pohár hűs bor megfűszerezve barátsággal, titkokkal, egy csipetnyi nyomozással és szenvedélyes tánccal.
Oldalszám: 296
Méret: 125x200 mm
Kötés: kartonált
Ár: 3999 Ft
ISBN:9786155783562
Az ifjú angol házaspár, Peter és neje búcsút int Angliának. Tanyát vásárolnak Dél-Franciaországban, és két kutyájukkal együtt gyökeret eresztenek Provence-ban. Hamar kiderül számukra, hogy az itt élők a hagyományaikhoz ragaszkodó és keményen dolgozó, derék emberek: a tipikus provence-i fickó ért mindenhez, az asszonyok mindegyikének pedig saját konyhai specialitásuk van – és szinte mindenki feketén kereskedik a szarvasgombával. Az ételek iránti érdeklődésük egyenesen a megszállottsággal határos: a jó kenyérért, ha kell, öt faluval is arrébb zarándokolnak, alaposan meggondolják azt is, hol vegyenek bort, a húsokról, sajtokról, tenger gyümölcseiről már nem is beszélve. Bár a firkász angolnak tartott szerző nem említ konkrét recepteket, olvasás közben könnyen megjön az ember étvágya a finomabbnál finomabb gasztroélményeket olvasva, és hamar kedvet kapunk egy kis provence-i vakációhoz. A mulatságos történetek olvasása közben észrevétlenül is szakértőivé válunk a legendás Provence-nak, és a kulináris utazás során olyan értékes információkhoz jutunk, amelyek semmiféle útikönyvben nem szerepelnek.
Peter Mayle az anekdotákkal teli, rengeteg humorral tálalt élménybeszámolóval vált sztárszerzővé, könyve pedig megjelenése óta a gasztroirodalom időtlen klasszikusa.
Oldalszám: 296
Méret: 125x200 mm
Kötés: kartonált
Ár: 3999 Ft
ISBN: 9786155783579
Az ifjú angol házaspár, Peter és neje búcsút int Angliának. Tanyát vásárolnak Dél-Franciaországban, és két kutyájukkal együtt gyökeret eresztenek Provence-ban. Hamar kiderül számukra, hogy az itt élők a hagyományaikhoz ragaszkodó és keményen dolgozó, derék emberek: a tipikus provence-i fickó ért mindenhez, az asszonyok mindegyikének pedig saját konyhai specialitásuk van – és szinte mindenki feketén kereskedik a szarvasgombával. Az ételek iránti érdeklődésük egyenesen a megszállottsággal határos: a jó kenyérért, ha kell, öt faluval is arrébb zarándokolnak, alaposan meggondolják azt is, hol vegyenek bort, a húsokról, sajtokról, tenger gyümölcseiről már nem is beszélve. Bár a firkász angolnak tartott szerző nem említ konkrét recepteket, olvasás közben könnyen megjön az ember étvágya a finomabbnál finomabb gasztroélményeket olvasva, és hamar kedvet kapunk egy kis provence-i vakációhoz. A mulatságos történetek olvasása közben észrevétlenül is szakértőivé válunk a legendás Provence-nak, és a kulináris utazás során olyan értékes információkhoz jutunk, amelyek semmiféle útikönyvben nem szerepelnek.
Peter Mayle az anekdotákkal teli, rengeteg humorral tálalt élménybeszámolóval vált sztárszerzővé, könyve pedig megjelenése óta a gasztroirodalom időtlen klasszikusa.
Oldalszám: 296
Méret: 125x200 mm
Kötés: kartonált
Ár: 3999 Ft
ISBN: 9786155783586
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése