2019. június 13., csütörtök

Rachel Hollis: Szabadulj ​meg végre a hazugságoktól, hogy az lehess, aki valójában vagy!

Köszönet a könyvért a Partvonal kiadónak!
A könyv, aminek olyan hosszú a címe, hogy úgy kellett kopiznom amikor kértem. Nem mintha bajom lenne a hosszú címekkel, csak valahogy megszoktam, hogy egy könyvnek rövid és frappáns címe van, ahhoz képest ez a négy soros kis cím kicsit hosszú volt ;)
 Nagyon gyorsan haladtam a könyvvel, mert olvastatja magát. Rengeteg hasznos és lélekmelengető gondolat van benne. Úgy gondolom, hogy azok, akik szeretik az önsegítő könyveket, és a személyes történeteket, és emellett katolikusok, nos nekik nagyon tetszeni fog.
 Egyetlen egy problémám a könyvvel, a hit és Isten folyamatos emlegetése. Tudom, hogy ez a katolikusokat nem fogja zavarni, sőt biztosan szeretni fogják a Bibliai idézeteket, de nekem valahogy nem jött ez most be. És nem azért, mert nem vagyok vallásos, legalábbis katolikus biztosan nem. Nekem néha nagyon életidegen volt egy-egy hit és Isten mindenben megsegít, és te vagy az ő édes teremtménye szöveg. Bármely vallás ilyen fokú előre tolását roppant irritálónak találnám, független, hogy követem-e azt vagy sem. Az írónő viszont egyik sztorijában leírja, hogy a kiadója konkrétan egy katolikus kiadó volt ott kinn, így érthetőnek vélem a dolgot, de ettől még életidegen tőlem.
 Viszont, ha átugrom a vallásos dolgokat, akkor egy roppant pozitív élmény volt a könyv olvasása. Érdekes belelátni egy teljesen ismeretlen (számomra) ember életébe, úgy, hogy MINDENT elmesél. De konkrétan mindent, hogy milyen volt a családjával, mi történt fiatal korában, hogy ismerte meg a férjét, hogy miként viszonyult a szexhez, a gyerekekhez és az örökbefogadáshoz, az iváshoz és úgy általában mindenhez.
 Rachel egy kellemes személyiség, feltehetően akik a környezetében vannak, azok roppant szórakoztatónak találják. Pozitív személyiség, és ez ad erőt az embereknek, hogy akkora sz*rból, már bocsánat a szóért, amiben ő felnőtt, ilyen messze volt képes menni. Nem nehézségmentesen, nem könnyen, de eljutott egy harmonikus, boldog élethez és boldog családhoz.
 Bár nekem nincs gyerekem, sem párkapcsolatom, mégsem untam amikor erről mesélt. Bár nem vagyok anya, de jó volt olvasni azt, hogy ő mit gondol a főállású anya és a dolgozó anya kérdésről. Még úgy is érdekes volt, hogy nem is magyar viszonyokban van, tehát más a világ ott, mint itt.
 A sztorizgatáson túl persze volt szó arról is, hogy mik azok a hazugságok, melyek a legtöbb nő mikkel eteti magát, amikor az élete nem éppen úgy működik ahogy azt ő megtervezte. Mindenkinek ismerős lehet, aki olvasott már önsegítő könyvet, hogy a halogatás a "Majd holnap" igenis nagy hazugság, mert mindig holnap lesz az a holnap és nem ma, és az a holnap sűrűn sosem jön el. Emellett a vizualizációról is olvashatunk, és arról, hogy igenis minden álmodat írd le, képzeld el, mert legalább neked tudnod kell, hogy mit szeretnél az életben. Mindez sztorikkal, és az életből vett példákkal. Ami még nagyon tetszett, hogy nem mindenben pozitív. Nem minden habos babosan egyszerű. Ő nem azt mondja, hogy fogadd el magad úgy ahogy vagy, kételyekkel. Hanem azt mondja, hogy igen, fogad el ezt az állapotot, aztán szedd össze magadat és lépj tovább, és állj fel és küzdj, és ne áltasd magad a hazugságokkal életed végéig. Hogy minden a TE döntésed. A TE akaratod. És ez most, ma nagyon jól esett.

Belbecs: 4/5
Az egy pont mínusz a sok vallási dologért. Az valahogy mindig kilógott, valahogy sosem tudtam oda illőnek érezni. Nekem idegen volt, lehet másnak ez a része is bejön. Nekem ez sok volt. Viszont olvasmányos, szórakoztató és van mondanivalója, és igazándiból ennyit vártam tőle.

Külcsín: 3/5
Imádom a címét, a maga hosszúságával, de a borítót valahogy nem tudtam megszeretni. Olyan...nem tudom milyen. Engem a cím fogott meg, nem a borító. Pedig általában az szokott :DFülszöveg:

Rachel ​sikeresen ötvözi az ihletadó életviteli tanácsadó és a legjobb (és legviccesebb) barátnő hangját. A megbotránkoztatóan őszinte és humorosan józan könyve igazi ajándék azoknak a nőknek, akik szeretnének kiteljesedni és bátran vállalt, hiteles életet élni.
Megan Tamte, az Evereve alapítója és társelnöke

Azt hiszed, hogy mindenki másnak bejött az élet, csak Te vagy reménytelen eset? Ha igen, Rachel Hollis azt üzeni neked: ez óriási hazugság.

Az Inc. Magazine által „a harminc legjobb harminc év alatti vállalkozó” közé sorolt Rachel arra használja fertőző energikusságát, hogy feltüzelje a nőket: vegyék át életük irányítását, és félelem nélkül merüljenek bele legfőbb szenvedélyükbe. A fájdalmas őszinteséggel és rengeteg humorral tálalt gyakorlati stratégiákat Rachel a saját élettapasztalataiból gyűjtötte össze. A szórakoztató és bátorító érvelés mögött egy hús-vér nő rejtőzik, aki legújabb könyvében feltárja azt a húsz hazugságot és tévhitet, amely visszatartja a nőket attól, hogy örömteli és eredményes életet éljenek.
A könyv segítségével az újdonsült anyukáktól kezdve a profi üzletasszonyokig mindenki esélyt kap, hogy kilépjen a hagyományos keretekből, újragondolja az életét, és végre magabiztos nővé váljon az élete minden területén.

Eredeti mű: Rachel Hollis: Girl, Wash Your Face


Könyv: Rachel Hollis: Szabadulj meg végre a hazugságoktól, hogy az lehess, aki valójában vagy!
Kiadó: Partvonal
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 288
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9786155783524
Fordította: László Zsófia
Megjelenés időpontja: 2019. április 18.
Rendeld meg itt!


Könyv: Rachel Hollis: Szabadulj meg végre a hazugságoktól, hogy az lehess, aki valójában vagy!
Kiadó: Partvonal
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 288
ISBN: 9786155783630
Fordította: László Zsófia
Ebook itt megrendelhető!

Nincsenek megjegyzések:

Filmes hétvége

 Rengeteg film vár arra, hogy megnézzem, már jó ideje. Ma azért sikerült lefaragnom a listából párat. A héten egy sorozatot is zártunk csalá...