Ugrás a fő tartalomra

Mo Xiang Tong Xiu · Luo Di Cheng Qiu: A ​démoni út nagymestere 1.

 


Köszönet a kötetért a Vad Virágok Könyvműhelynek!

Már a Bűnös beszélgetések kötetek is nagyon tetszettek rajzolási stílusra, de a Démoni út nagymestere teljesen elvarázsolt.

 A történettel, valamikor 2020 végén ismerkedtem meg, még molyon jött szembe velem a sorozat. Aztán neki is álltam megnézni, a feléig eljutottam, aztán az élet közbeszólt. Kijöttek a könyvek, be is gyűjtöttem őket, és az elsőt el is olvastam, a maradék 4 még olvasásra vár.

 Amikor a manhua szembejött velem rögtön felcsillant a szemem. Eleve szeretem a szépen rajzolt történeteket, és itt ugye az alap sztorit már ismertem, a szereplőket szerettem, tehát attól nem kellett félnem, hogy nem fog tetszeni. Igen, a borító elég meggyőző arról, hogy biztosan gyönyörűek a képek. És cseppet sem  kellet csalódnom.

A kötet egyetlen hátránya az, hogy rövid. 216 oldal egy manhuába, rövid, mármint olvasnád tovább és hopp vége van.  Ahogy a könyvek is, itt is feltehetően a külföldi példát követve igazándiból a második nagyobb történet közepén fejeződik be a kötet. Ami kivételesen engem csak azért nem zavart, mert filmen, illetve könyvben már láttam/olvastam, tehát tudom, hogy mi lesz a folytatás. De el tudom képzelni, hogy azok, akik most ismerkednek a történettel, azok hangosan kiáltanak fel, hogy "Függőőőő véééééég"!

 Nem tudom, hogy hány kötetesre van tervezve a történet manhua változata, de az biztos, hogy minden rajongónak a polcán a helye. A rajzok csodaszépek, a kivitelezés meg egyenesen gyönyörű. A fényes lapok miatt ugyan a 216 oldal meglehetősen nehézzé vált súlyra, de jó kézbe venni. Igényes és szép!

 Akik nem ismerik a történetet azoknak feltehetően a kötet végére rengeteg kis kérdőjel jelenik meg a fejük felett. Ugyanis az első részben igazándiból, csak sorra megjelennek a szereplők, van akik csak pár kocka erejéig. Wei Wuxiant követve járjuk be a történetet, ő mindenhol (is) ott van. Valamennyit megtudunk a múltjáról, de elhanyagolható ez az információ róla, feltehetően a többi kötetben majd tisztul a kép mindenki számára. A többi szereplő meg igazándiból csak feltűnik, némi magyarázatot kapunk, hogy ki kicsodának a kicsodája, de én annak idején a sorozatban is borzalmasan nehezen tudtam lekövetni, hogy ki kinek a rokona, vagy csak klán társa. A klán társaknál mindig csak a Lan-okban voltam biztos, mert ők fehérben vannak, a többiek meg összevissza öltözködnek :P És akkor még arról nem esett szó, hogy mindenkinek legalább 3 féle neve van, tehát....nem egyszerű lekövetni őket.

Ebben a kötetben egy egész történet és egy megkezdett, mondjuk "fél" történet található. Az első Wei Wuxian visszatérése az életbe, és a család, ahova került azon történő bosszú állás története. Megjegyezném Wei Wuxian is megjegyzi ő nem "haragvó démon", és nem is igazán ő áll bosszút, csak ott van és próbál nem bajba keveredni...bár kérdéses ő mindig bajba szokott. Valahogy vonzza a gonoszokat. Úgy térhetet vissza az élők sorába, hogy a család egy elkeseredett, minimálisan kultivációs képességekkel rendelkező tagja egy rítus által átadta testét neki, bosszú állás céljából. Bár a minimális kultivációs képességeknek hála, elfelejtette leírni, hogy kin kellene bosszút állni...úgyhogy Wei Wuxian mázlista, mert megoldódott nélküle is a nagy bosszú hadjárat.

 A második, egyben fél történet a Táncoló Égi Hajadon története, mely egy démonvadászatot mutat be, rengeteg kultivátorral, több klánnal, akik mind a lélekfaló démont akarják legyőzni. Érdekes mód, az egyetlen aki tisztában van a dolgokkal....nem más...mint .... Wei Wuxian. A történet egész addig tart, míg a Hajadon el nem kezd mozogni, itt konkrétan vége a kötetnek. Úgyhogy a harc és hasonlóak, már majd a második kötetben fognak szerepelni.

 Szerettem olvasni, és szerettem nézegetni is a kötetet. Jó kézbe venni, és jó lapozgatni. A rajzok nagyon szépek, néhol nagyon cukik. Tehát teljesen elégedett vagyok a kivitelezéssel. Meghozta a kedvemet, hogy újra kezdjem a sorozatot és a könyveket is. Csak idő is kéne, hogy mindezt meg is tudjam tenni ;)


Fülszöveg:

 A New York Times bestseller regénye, ezúttal manhua formában!

Amikor a leghatalmasabb klánok egyesült erővel szállnak szembe vele, a baljós képességei miatt rettegett és gyűlölt Wei Wuxian – a démoni kultiváció nagymestere – életét veszti.

Tizenhárom év múlva Wei Wuxian újjászületik egy fiatalember testében, aki egy tiltott rituálé során a lelke feláldozásával idézi meg. A szertartás Wei Wuxiant arra kötelezi, hogy bosszút álljon az idegen helyett, ennek elmulasztása ugyanis saját lelkének teljes pusztulásával fenyegetné. Ám egy gonosz lény megjelenésekor, a káosz közepette váratlanul egy ismerős arc is felbukkan Wei Wuxian múltjából. Egy erős kultivátor, aki segít fényt deríteni az őket körülvevő sötét igazságra.


A második rész már előrendelhető : ITT


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é