Ugrás a fő tartalomra

Roxie Nafousi: Manifesztáció - 7 lépés a lehető legjobb élethez

 



Amikor először szembejött velem ez a könyv rögtön érdeklődéssel fordultam felé. Az alcím is megkapó persze, de maga a manifesztáció is igen vonzó a 21. században, mint téma. 

A vonzás törvényéhez hasonlóan ennek is az az alapja, hogy az ember tervezze meg azt a jövőt amit élni akar és azt manifesztálja. Álomtábla, tervek készítése pipa. Szerintem most volt az első, hogy tényleg az ilyesmit meg is csináltam. Vagy nagyobb a hitem az ilyen dolgokban, vagy a könyv képes jobban meggyőzni engem arról, hogy ez jó lesz nekem.

A vonzás törvényével ellentétben a manifesztáció útja igazándiból nem csak arról szól, hogy erősen akarj valamit, azt az univerzum megadja. Az a könnyebb út, ez kicsit nehezebb. Akarj valamit, képzeld el, aztán aktívan kezd is tenni érte, és legyél türelmes és az univerzum majd segít. Csak mindezeket ne akard túlzottan erőltetni.

A hét lépés:

  1. lépés: Legyen határozott elképzelésed
  2. lépés: Szabadulj meg a félelemtől és a kétségtől
  3. lépés: A viselkedésed összehangolása
  4. lépés: Az univerzum próbatételeinek teljesítése
  5. lépés: A hála elfogadása (fenntartások nélkül)
  6. lépés: Irigységből inspiráció
  7. lépés: Az univerzumba vetett bizalom

1. lépés: Legyen határozott elképzelésed:

Itt készítjük el az álomtáblát. Amin nagyjából minden (is) szerepel, amit a jövőben szeretnék. Készíthető fél évre, egy évre, öt évre. Én amúgy konkrétan megcsináltam a fél éves és az ötéves tervet, és bízom a legjobbakban. Elraktam, ahogy a szerző kéri is. Tehát írd meg, jól gondold meg, aztán rakd el és ne nézegesd. Hisz elméletileg amúgy is pontosan tudod, hogy mi szerepel rajta. Nekem az álomtáblára konkrétan nagyjából egy napom ment rá, de tény, nagyon átgondoltam, hogy hol akarok tartani, fél és öt év múlva. Nyugodtan lehet bátran elrugaszkodni a jelen állapottól, hisz pont az a lényeg, hogy ne kössön az, hogy "mit lehet, és mi elrugaszkodott a valóságtól", mert igazándiból elméletben nincs olyan, ami nem lehetséges ;)


2. lépés: Szabadulj meg a félelemtől és kétségektől:

Ezen még dolgozom. A félelem talán nem is annyira jellemző rám, de a kétség, hogy bármi sikerülhet, azért még néha felüti a fejét, de próbálok ez ellen is tenni. De igen ez a rész az ami szerintem azért kicsit több munkát fog tőlem igényelni.


3. lépés: A viselkedésed összehangolása:

"A viselkedésed összehangolása azt jelenti, hogy a tetteiddel megmutatod az univerzumnak, hogy amit hiszel, azt megérdemled. Ez azért van, mert a viselkedésünk és önértékelésünk közvetlen tükörképek." (93. oldal)

Ehhez a részhez csatlakozik (előzi meg), egy rész fejezet az önszeretetről. Merthogy, minden alapja az, hogy magaddal teljesen rendben legyél. Szeresd az életedet, és magadat. Tisztába legyél minden képességeddel, és elhidd, hogy te amit az álomtábládra írtál megérdemled. Méltó vagy arra, hogy az életed új fejezetét a te elképzelésed alapján írd meg. Igen...dolgozni kell az önbizalomhiányon, és a "nem vagyok elég jó semmiben" attitűdön. Mondjuk szerencsésnek mondom magam, félig-meddig, nem mondom, hogy buzog bennem az önbizalom, de tény, a 10 évvel ezelőtti énemhez képest azért sokkal jobb a helyzet :)


4. lépés: Az univerzum próbatételeinek teljesítése:

Ez az a fejezet, ami annyira nem kötött le, de elhiszem, hogy szükséges. Tehát mielőtt elérnénk a vágyott célt, feltehetően rengeteg próbatételen kell keresztül mennünk. Itt is egy erős belső hitre lesz szükség. Mert lehet jön, egy majdnem tökéletes ajánlat, ami majdnem olyan, mint amit manifesztált az ember, és vagy elfogadja, vagy hisz abban, hogy márpedig eljön az is, ami nem csak "majdnem" olyan, mint amit szeretne, hanem pontosan olyan, mint szeretne. - Erről akkor nyilatkozom, ha már itt tartok a manifesztációs úton ;)

5. lépés: A hála elfogadása (fenntartások nélkül)

Mint rengeteg önsegítő könyv, így ez is kiemeli a hála fontosságát. Három kategóriába sorolja a hálát:

  1. Hála önmagunkért: Ezek olyan dolgok, amelyeket értékelni tudsz magadban, például: "Hálás vagyok az erőmért, hálás vagyok az egészégemért, hálás vagyok az elmémért."
  2. Hála az életért: Ezek olyan dolgok, amelyeket értékelsz az életedben, például: "Hálás vagyok a munkámért, hálás vagyok a családomért és a barátaimért, hálás vagyok azért, mert élek."
  3. Hála a világért: Ezek azok a dolgok, amelyek univerzálisak mindnyájunk számára, és amelyekért hálás vagy, például: "Hálás vagyok a napsütésért, hálás vagyok a dolgok összefüggéséért, hálás vagyok azért, hogy utazhatok és új kultúrákat ismerhetek meg."
Igazándiból ehhez nem is tennék hozzá, ez így le is fedi a dolgot :)

6. lépés: Irigységből inspiráció

A legfontosabb dolog, hogy ne legyünk irigyek arra, ami másnak van, és nekünk MÉG nincsen. Inkább tekintsük inspirációként rá, hogy "neki van, oh ez tök jó, tök örülnék én is egy ilyen akárminek". Tisztában kell azzal lennünk, hogy az, hogy másnak van, az nem azt jelenti, hogy másnak, köztünk nekünk is, már esélyünk sem lesz a vágyott célt elérni. Rengeteg dolog, rengeteg ember és esély van a világban. Az, hogy valakinek bejött az élet, hamarabb mint nekünk, nem azt jelenti, hogy aztán ezzel nekünk ez a dolog máris esélytelenné vált.
Nem mondom, hogy sosem vagyok/voltam irigy, de ha belegondolok, amúgy nem ez a fő tulajdonságom. Irigy talán jelenleg csak arra vagyok, hogy vannak akiket elismernek a munkájukban, én meg nem az vagyok akinek erre a következő 3 évben esélye lenne :D De azért manifesztációba benne van, hogy de mégis ;)

7. lépés: Az univerzumba vetett bizalom

És igen, mindezek mit sem érnek hit és bizalom nélkül. Tehát hinned kell, hogy amit manifesztálni akarsz, az menni is fog. Hinned kell és türelmesnek kell lenned, mert ez nem olyan, hogy ma manifesztálom, hogy holnap megnyerem a lottót, és ez be is következik. Lehet az univerzum még nem gondolja úgy, hogy tudsz bánni a pénzzel, így még idő míg megnyerheted ;)

Összességében a könyv érdekes volt. Feltehetően pár év múlva majd újra olvasom, újult fejjel. Az álomtáblát megcsináltam és ráléptem az ösvényre, meglátjuk mikor érek és hova. Ma elkezdem azért a könyv "folytatását" is. Kíváncsi vagyok, abban milyen érdekes dolgokra lelek.


Megjegyzések

AniTiger üzenete…
Ez tipikusan olyasmi, ami rám fér, megy is majd a várólistára.
(Igen, az univerzum próbatételei fejezet valóban unalmasnak tűnik..., de számomra a hálával kapcsolatos lesz a nehéz, nem az.)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é