Ugrás a fő tartalomra

Februári zárás, avagy ez volt az év legrövidebb hónapja

Forrás
Február egy jó hónap volt.

Februárban is elég jól haladtam a munkámmal, Corvina, selejt könyv árusítás, és a molyon is naprakész a könyvtár. Úgyhogy a munka terén azt hiszem azt mondhatom, hogy maximálisan elégedett vagyok a hónappal.

Magánéleti része a hónapnak szintén jó volt. Voltak a tesómék itthon, voltunk a tesóméknál Pécsen, volt két barátnőzős délutánom is és pénteken megint lesz (Alig várom a pénteket :)))).Itthon minden jó volt, kivéve a kocsi ami úgy tűnik, egy életre elég vontatást, szervízt és hasonlókat szenvedett el. Reméljük be is fejezte :P Ma nyertem egy képeslapot a Kiotói mindennapoktól, és ez feldobta a napomat :)

Fogadalmakkal és miegymásokkal kapcsolatban:

A káromkodásost akkor kezdjük újra márciusba....ez a hónap se ment káromkodás nélkül . . .

Heti blogbejegyzés . . . tütütürütütüüü... egyszer sikerülni fog. Egyszerűen nincs kedvem írni :( Olvasni van, írni nincs.

Meditálás: az elmúlt két hétben sikerült összesen 10 percet ezzel tölteni, kétszer öt percnyit. De ez már több, mint a január, úgyhogy szerintem jó felé haladok.

Nem vásárolni könyvet, venni nem vettem egyet sem. Szereztem ingyen párat, annak a nagy részét elolvastam, és vagy vissza is vittem ahol szereztem, vagy meglesz hirdetve ingyen elvihetőnek. Azaz igazság, hogy amiért én nem adtam pénzt azért mástól se fogok irányomba kérni.

Nassolás... nem nyilatkozom. Kevesebbet nassoltam, kivéve a nőcis napjaim környékén...akkor borzalmasan sok édest kívántam. Most gyümölcssalátát eszek este, de azt hiszem ezt muszáj leszek felfüggeszteni, mert a gyümölcsök 80%-a nálam kiütést okoz, és bár egészséges gyümit enni, de lerohasztani a lábam, kezem annyira nem móka :(
Viszont elkezdtem "edzeni" így idézőjelbe. Nem hívom a pár guggolás, törzs körzés és karkörzést komoly edzésnek, de ha azt nézem, hogy amúgy eddig ennyit se tettem, akkor roppant sokat fejlődtem ezen a téren.

Elkezdtem írni a kiadásaimat és bevételeimet egy füzetbe. Tudom, lenne rá applikáció, de azaz igazság, hogy valahogy amit kézzel és tollal és papírral vezetek annak sokkal nagyobb súlya van, jobban érdekel, hogy mindig felírjam. Telefont meg nem igazán szeretem a kelleténél többet használni. Mostanában ez a használás amúgy is kimerül a zenehallgatásba :D

A napi tíz perc japán csak az elmúlt három napba buktam el. Valahogy mire ide jutottam, már nem volt kedvem-időm-hangulatom-lelkesedésem, hogy neki álljak. De a többi napon ment. Haladok, csak elég lassan.

Olvasás terén jó voltam, a napi 30 oldal egy nap kivételével nem volt meg, február 10-én. Nem tudom miért nem olvastam az nap, de ennek nincs is jelentősége.

Haladok a kölcsön és saját könyveimmel is. Ugyan a februári tervek felét olvastam csak el, feléhez hozzá se nyúltam, és még  a januárban megkezdett könyveim közül is kettő folyamatban van.... de úgy érzem, még így is j vagyok. Könyvtárból a hónapba se kölcsönöztem, így ténylegesen a kölcsön-magán könyvtár fogyasztása van, ahogy ezt idénre terveztem is :) 

Amiket februárban olvastam:

Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene 1.2022. február 27., 20:35 →81>
Gaura Ágnes: Túlontúl2022. január 25., 07:44 →189>
Elan Mastai: Felbolydult napjaink2022. január 10., 07:57 →158>
Sogyal Rinpoche: Lényegi tanácsok a meditáció gyakorlatához2022. február 26., 21:40 → 2022. február 27., 12:3238>
Antóni Csaba (szerk.): A keleti kultúrák virágzása2022. február 19., 22:07 → 2022. február 26., 21:32120>
Alcyone (J. Krishnamurti): A Mester lábainál2022. február 25., 08:51 → 2022. február 25., 21:5154>
Mabel Collins: Világosság az ösvényen / Karma2022. február 24., 21:07 → 2022. február 25., 08:3856>
Őszentsége a XIV. Dalai Láma – Desmond Tutu: Az öröm könyve2022. február 11., 21:44 → 2022. február 19., 21:48322>
Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok2022. február 19., 09:48 → 2022. február 19., 10:23160>
Herendi Kata – Szabó Eszter Judit: 20 önismereti kérdés és válasz2022. február 2., 06:13 → 2022. február 7., 21:49236>
Rachel Bright: A benned élő oroszlán2022. február 5., 20:31 → 2022. február 5., 20:3132>
Cassandra Clare: Igaz szerelem (és egy első randi)2022. február 1., 21:19 → 2022. február 1., 22:2954>
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson: A New York-i Intézet csatája2022. február 1., 06:36 → 2022. február 1., 21:1960


MÁRCIUSI TERVEK

Nos a holnap kezdődő hónapra a terveim. Befejezni azt a munkát amit most csinálunk. Elméletben juni eleje vagy közepe volt a határidő, remélem a hónapban végzünk már. Jól végezni a munkámat, és a munkaidőre korlátozni a könyvtárra gondolást.

Egy csajos délután, egy csajos nap, mindenképpen. Ezek a legjobb feltöltődések a hónapban.

Sokat segíteni itthon. Folytatni a megkezdett "edzést" bővítve azt pár másik dologgal. Folytatni a japánozást, egészségesen élni, nem költeni sokat :D Nem káromkodni  (háháháháháháháhá.... majd meglátjuk :D)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é