Ugrás a fő tartalomra

Kamenyiczki Nóra: Élettervező

Nem vagyok híve a kitöltögetős könyveknek, itt mégis tudtam mire számíthatok és ennek tudatában cseréltem egy mollyal, hogy megkaparintsam.
 Sok próbálkozásom volt egy saját Bullet Journal megalkotásához, de rájöttem, hogy ehhez én nem vagyok elég türelmes és mivel kézügyességem sincs túl sok nem is voltam mindig elégedett egy-egy hónap kialakításával.
 Ez a kötet nem Bullet Journal, nem is mondja, hogy az lenne, ellenben egy kellemes alapot ad, ami nekem nagyon szimpatikus. Mivel a hetek, napok, nincsenek kitöltve a tervezőben, bármikor elkezdhető, és az sem gáz, ha kihagysz pár hetet....engem ismerve hónapot :D Megvan előre a havi és félévi tervező is rajzolva, amit én mindig utáltam csinálni, mert borzalmasan ronda lett. Itt viszont szép, ahogy néztem elég hely jut mindenre így nem lesz annyira összevissza az egész.
A hónapoknál a kihívások és feladatok kifejezetten kedvemre való. Még úgy is, hogy a párkapcsolatos részt lazán kihagyhatom :D
Nekem sokat jelentett, olvasás közben, hogy felfedezhettem minden egyes oldalát és feladatát, és hogy az elején leír mindent, hogy miként is használhatom, de amúgy rám bízza, hogy végül mi is lesz ebből az Élettervezőből, tekintve ez az én életem, én tervezem.
Amúgy gondoltam rá, hogy nem olvasom előre le, hisz ez nem könyv, hanem napló, nem túl sok szöveggel, de van két kihívás ahova vagy muszáj volt, vagy jól jött, hogy olvastam, és hát utólag nekem is az a véleményem, hogy az ilyen "könyveket" is érdemes használat előtt átolvasni, mert lehet, hogy pont a végén lévő feladat az amit először elakarunk végezni és az ami miatt kicsit nagyobb löketet kapunk arra, hogy tényleg rendszeresen tervezzünk előre. ;)

Külcsín: 5/5
Nekem bejön ez a külső és a belső is nagyon szimpatikus. Nem csicsás, hanem szép letisztult, akinek bejön ez a zöldes árnyalat annak nagyon fog tetszeni. Lehet érdemes lenne több színbe árulni :D

Belbecs: - 
Nem pontozom, mert nem könyv. De a célnak úgy vélem megfelel és remek társam lesz a tervezésben. Örülök, hogy hozzám jutott, és ha beválik és betelik akkor majd feltehetően beruházok még egyre. De egyenlőre még olyan kis üres ;) Tervezésre fel!

Fülszöveg:

Az Élettervező egy önismereti határidőnapló. Vezérfonalat nyújt a hétköznapjaid szervezéséhez és a hosszú távú céljaid elmélyítéséhez. Nincs évhez rendelve, így bármikor elkezdheted, és újra folytathatod. A naplóban található gyakorlatok segítenek, hogy önmagadat megismerve felülírd régi szokásaidat és tudatosabban haladj egy olyan élet felé, amit élni szeretnél.

PÁR BELSŐ OLDAL

Könyv: Kamenyiczki Nóra: Élettervező
Kiadó: Partvonal
Kiadás éve: 2017
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 208
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9786155783036
Ára: 2.790 Ft
Líránál: 2.232 Ft

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é