Ugrás a fő tartalomra

Rhonda Byrne: A Titok – Szeretet, Egészség és Pénz

 

Könyv: Rhonda Byrne: A Titok – Szeretet, Egészség és Pénz

Kiadó: Édesvíz

Kiadás éve: 2022

Oldalszám: 339

Kötés: Puhatáblás

ISBN: 9789635072866

Megjelenés időpontja: 2022. augusztus 18.





2014-ben olvastam a Titkot ami akkor és ott nagy hatással volt rám. Aztán szép sorban olvastam a szerző összes könyvét, hogy megváltsam a világomat vele. A Varázslatot amúgy kétszer is olvastam, és másodszorra már idegesített, pedig elsőként arra gondoltam, hogy még kellene is, hisz annyi jó dolog van benne, hogy ha követem ezeket minden szipi szuper lesz.

Így 8 év távlatából szinte biztos vagyok, hogy nem szabad újra olvasnom a Titkot, mert feltehetően annyit változtam, hogy csak azt is megutálnám Amúgy nem csak Rhonda-val van az, hogy ha újra olvasom, már sokkalta rosszabb élmény. Ugyanez volt Marie Kondoval is, bár ott első olvasásra sem értettem mindennel egyet.

 A szerző egyetlen, egyik legújabb könyve (A Legnagyobb Titok) volt az, aminél azt mondtam, hogy nincs idegzetem elolvasni, mert:

  • relatíve ugyanazt ismételgeti 3 oldalanként
  •  a fejezetek 85 % -a idézet valakitől
  •  nem tudom eldönteni, hogy a könyv maga ennyire rossz, vagy a fordítás miatt
  •  annyi elgépelés van, hogy még azt se akartam, hogy bakikba beírom, mert van olyan szó ahol arra se jöttem rá, hogy mi lenne ha nem lenne elírva :(
De aztán olvastam, egy régebbi kötetét az írónőnek, ami megint felkeltette bennem azt, hogy amúgy ez tök jó dolog amit mond. És emiatt is adtam neki új esélyt, ezzel a legeslegújabb könyvével kapcsolatban. Pedig tudom, hogy nem ír újat, és hogy csak azért írja ezeket, hogy lehúzzon még egy bőrt a Titokról.
 És tök igazam volt. Igazándiból annyi az egész, hogy három fő témára fókuszál. Szeretet, Egészség, Pénz. A szeretetről nagyon sokat ír, a kapcsolatok kiépítéséről, bevonzásáról és hasonlókról. Ennek a résznek a háromnegyedénél lapoztam sokat, mert a "hogyan vonzzuk be a jövendőbeli párunkat" típusú szövegek nem érdekelnek. Véletlen se akarok bevonzani semmilyen nagy Ő betűt :P
Úgyhogy gyorsan lapoztam az egészségre, majd olvastam tovább a pénz témakört. Mert ezek legalább érdekeltek.
Nos nem mondom, hogy rossz a könyv, de magát ismétli. Ami logikus, mert bár feltételezi, hogy olvastad a Titkot, vagy esetleg minden egyéb könyvét, de ha mégsem, akkor ugye most kell megvilágosodnunk.
 Minden a gondolkodásunkon múlik, kivéve ami nem! Sajnálom, próbáltam komoly lenni, miközben írom ezt a posztot, de nem nagyon megy, amikor a szöveg igazándiból az, hogy gondolataiddal bevonzol mindent. Tehát, ha pocsék az életed, akkor az azért van, mert tudat alatt erre vágysz (ühüm...), és hogy igazándiból kezdj el pozitívan gondolkodni, és akkor az élet követi ezt. DE és itt van a csavar, vagy a kutya elásva, kinek melyik tetszik jobban. Az univerzum nem ismeri a NEM szót, sem a tagadást. Tehát, ha pénzt szeretnél, akkor fókuszálj arra, hogy mire költenéd, vagy mit vennél rajta, sőt már vizualizáld is azt hogy megvetted, de a legjobb, ha totál úgy teszel, mintha már megvetted volna, mert akkor az univerzum majd teljesíti a kívánságodat és valóság lesz, minden amit elképzeltél. De ne azt mond, hogy nem akarsz beteg lenni, mert ugye a nemet nem érti, és akkor beteg leszel.
 Én imádom a vonzás törvényét, komolyan. Hiszek benne, és alkalmaztam is. De belegondolva, ha az univerzum vonzás törvénye működik, ahogy kéred.... akkor hogy van az, hogy azért annyira nem értelmes, hogy a NEM szót nem érti.
 Félreértés ne essék, szerintem zseniális a marketingje a vonzás törvényének. Könyvek ezrei (százai tuti) szólnak róla, emberek ezrei (de lehet milliói) olvasnak róla, és hisznek benne, és működik.  ... persze nem úgy, hogy elolvastad a könyvet elhitted, hogy milliomos vagy és ülve vársz, hogy megnyerd a lottót (franc, pedig már akkor milliomos lennék)
Ne feledjük. Mint minden, akkor hat, működik,  ha hiszel benne ÉS cselekszel. Igen, pozitívan kell gondolkodni, mert az élet más esetben egy elég sötét és sz*r hely lenne. Én relatíve optimista vagyok, nem mondom, hogy nincsenek negatív gondolataim, és nem utálok embereket. De relatíve az életet, a világot pozitív helyként élem meg. Nekem a jelen helyzet sem az amit tragédiaként kell kezelnem. Ez egy olyan helyzet, amihez alkalmazkodni kell, és pont. Vagy így vagy úgy de alkalmazkodni. Láthatnám borúsan az életet, lenne biztosan okom is rá, de nekem a napjaim nagy része optimistán és boldogan telnek. Persze káromkodom, és elküldök a halálba embereket (gondolatban :P), de az is kell.
És a vonzás törvénye akkor fog működni, ha nem csak vár az ember arra, hogy a gondjait más majd jól megoldja...hanem megpróbálja ő megoldani.
A könyv teli van sztorikkal, a felét amúgy kicsit őrültnek tekintem, de ha nekik segített a hókuszpókusz, hogy így adtak keretet a cselekvésnek, hát lelkük rajta. Kinek mi jön be.
 Tehát a könyv, ha nem olvastad a szerző összes többi könyvét akkor adhat az életedhez. Ha olvastál már legalább 3-at a könyvei közül, akkor ez a könyv már pénz kidobás, olvasd könyvtárból, vagy ne olvasd, mert új dolgot nem fogsz belőle úgysem megtudni.
Ha most ismerkedsz a Titokkal, ne feledd... nincsenek Titkok, ez egy olyan sejtelmes cím, ami miatt sokak máris túlmisztifikálják a kötetet ;)


Fülszöveg:

Bármit ​megkaphatsz, amit csak akarsz!
Az úttörő bestseller, A Titok szerzőjének mélyreható mesterkurzusa bemutatja, hogyan alkalmazzuk a vonzás törvényét az élet három legfontosabb területén: a kapcsolatok, az egészség és a pénz terén.
Fedezd fel, hogyan érheted el a személyes boldogságot, kielégítő kapcsolatokat, nagyszerű egészséget, bőséget és sikert. Ez a könyv megmutatja, miként valósíthatod meg mindezt. Izgalmas leckékkel, tanácsokkal teletűzdelve és valós történeteken keresztül – olyan emberektől, akik A Titok tanításait alkalmazva jobb életet teremtettek maguknak – Rhonda Byrne eléd tárja, hogy a pozitív gondolatok és érzések ereje, kombinálva olyan napi gyakorlatokkal, mint a hála és a vizualizáció, miként vezethetnek bárkit álmaik életének a megvalósításához.

Rhonda Byrne A Titok című dokumentumfilm és sikerkönyv alkotója, amelyet több mint ötven nyelvre fordítottak le a mai napig minden idők egyik legkelendőbb bestsellere. Rhonda további négy sikerkönyv szerzője: Az Erő, A Varázslat, A Hős, és A legnagyobb Titok.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.