2017. szeptember 4., hétfő

Egy kis mindenféle

forrás
 Itt a szeptember, itt van újra!
Amúgy én magam, szeretném a szeptembert, mert az ősz kezdete, a lehulló, színesedő levelek még szépek is. Az idő sem túlzottan meleg már, így igazán lehet élvezni. Ha a tenger mellett élnék, vagy csak egy olyan országban, ahol nincsen parlagfű. Idén először kipróbáltuk az ilyen orvosi maszk szerűséget. Tehát abban mászkálok, ha muszáj kimennem.
Tapasztalatok: jóval kevesebb problémám van, ha hordom, bár a szemüvegem a kilélegzett levegőtől istenesen bepárásodik, úgyhogy van még csiszolni való rajta. Viszont tényleg hatásos, mert nem fulladtam be annyira, és csak kétszer tüsszögtem, úgyhogy zsírkirály. Ennek ellenére azért leminimalizálom az országhatáron belüli, szabad levegős tevékenységeket, szeptember 15-ig. És még azt tapasztaltam, hogy ha orvosi maszk szerű van rajtad, egyrészt megnéznek jól az emberek, másrészt előzékenyek, harmadrészt nyugodtan olvashatsz a buszon, mert hogy melléd senki nem fog leülni az is biztos :D


Ősz, másképpen. Elindult @Vegazus újabb Mini-Könyvklubja! Évente körülbelül egyet be szoktam vállalni, mert mindig úgy hiszem, hogy ez nekem menni fog (muhahaha). A nyertes könyvek az alábbiak:
Szeptember: A szolgálólány meséje
Október: Dorian Gray arcképe
November: A könyvtolvaj
December: választott életrajzi regény, útileírás vagy memoár


Egyrészt, tök jó, mert mind a hármat el akartam olvasni. Másrészt tök szar, hogy meg lett keverve a sorrend, mert így muszájból megkellett vennem a szolgálólány meséjét, hogy időbe végezhessek vele, mert a könyvtárban jelenleg még millió előjegyzés van rá, a sorozat miatt.... De igazándiból nem gond, tök szép az új borítós változat, ma már ide is ért a futár, úgyhogy azt olvasom (azt is olvasom), majd Horvátországban. A Dorian Gray arcképe, helyett mondjuk, a képmását olvasom, mert azzal még amúgy is lógok (fúj, reci volt...2 éve). A könyvtolvajnak szintén örülök, mert millió éve várólistás nálam, csak... csak izé, mindig volt más. A December még kérdéses, feltehetően egy útleírást választok, Japánról. Legalábbis ez az elképzelés.

Ősz, megint másként:
Mint, látható a blog külsőre megváltozott. Találtam egy nagyon-nagyon tetsző sablont és @AniTiger volt olyan kedves, aranyos, rendes és okos, hogy megcsinálta nekem, tehát a három probléma, ami volt vele, ki lett küszöbölve. Ez most olyan, Jeffis sablon és totálisan bele vagyok szerelmesedve.



Ősz, mint olvasás: Feltételezem, hogy most, hogy itt az ősz többet fogok olvasni, bár ezen állításomat vagy elméletemet nem tudom, mire alapozom. Minden esetre, már nem lehet a melegre fogni a dolgot, úgyhogy remélhetőleg haladok majd. Jelenleg őket olvasom:
2017. február 28., 15:35 →
126
>
2017. június 21., 10:13 →
222
>
2017. augusztus 24., 16:11→
248
>
2017. augusztus 11., 14:28→
147
>
2017. augusztus 29., 20:43→
113
>
2017. szeptember 4., 08:55→


Jah, amikor ránézek nekem is az jut eszembe, hogy... nem olvasok túl gyorsan. A Hirosige biztosan meglesz idén, csak hát az nem az utazós, cipelős formátum. A többivel haladok... a magam tempójában. Attól függ, melyiket olvasom, hogy melyikhez van kedvem, kb. mindegyik tök másféle. De most a Szolgálólány meséje van porondon, feltehetően az lesz a leggyorsabban kivégezve, a könyvklub miatt :)

Magamról

Saját fotó
Munkámat tekintve könyvtári adminisztrátor vagyok. 2006.12.01-e óta, a József Attila könyvtárban (Dunaújvárosban). Kölcsönzés a fő munkaterületem, de emellett, foglalkozom a beérkezett ajándékkönyvekkel, javítom a katalógus hibáit, és a könyvtár Molyos profilját is én használom, tehát én töltöm fel az új könyveinket, és rakom fel oda a híreket. Emellett még ezer más dolgot csinálok, amit általában az éves beszámolóba is elfelejtek beírni, mert már annyira alap :D Nagyvenyimen élek édesanyámmal, egy kertes házban, Bogi kutyánkkal, aki mindenkit szeret, főleg ha kap simogatást és ennivalót :) Érdeklődési körömet elég könnyű lekövetni a blogon, igen a legaktívabb a könyvek szeretete, utána jön az írás. Témakörben a Kelet, a spiritualitás, a buddhizmus, az önsegítő irodalom. Ha szépirodalomra vetemedek, akkor inkább fantasy, minimális romantika, de amúgy bármit szívesen kipróbálok (maximum az első 50 oldal után abbahagyom). Koromból adódóan már megtanultam, hogy nem MUSZÁJ elolvasni egy könyvet, ha nem vonz be, akkor el kell engedni, akkor nem nekem íródott.