Ugrás a fő tartalomra

Ez volt Március

Forrás
 Márciusban, összesen 3 könyvvel lettem gazdagabb. 

Ebből, csak a Japán tündérmeséket vettem. A vakrandi nyeremény volt, a Srimad Bhagavatam -t pedig a testvéremtől kaptam ajándékba :)
 Tehát még elég jól tartom azt, hogy nem igazán veszek könyveket. A Japán tündérmesék azért került a kosaramba, mert amúgy is rendeltem könyveket az unokaöcsömnek és unokahúgomnak, és így ingyen volt a szállítás, plusz érdekelt már régóta, úgyhogy hamarosan szerintem neki is kezdek majd a könyvnek. Amúgy így az első negyed évben összesen két könyvet vásároltam. Abból egyet már elolvastam, és el is cseréltem (azt hiszem két 1,75 l-es zéró colára). Eladni elég nehéz mostanában könyvet, így igazándiból maradt az, hogy megpróbálom elcserélni a faluban erre-arra. Most éppen étolajra és lisztre, vagy cukorra cseréltem legutóbb. 
Az olvasást nézve, azért haladgattam a hónapban, de így is elég gyér olvasási listám van. Arról ne is beszéljünk, hogy a kis listámról nem túlzottan olvastam bármit is... és rengeteg nem olvasós nap volt. Nem tudnám megmondani, hogy miért nem ment az olvasás, valahogy nem volt kedvem. 

Si King – Dalok könyve2022. március 1., 06:40 → 2022. március 31., 15:54342>
Szabó Péter: Először a fontosat2022. március 10., 20:12 → 2022. március 20., 21:33182>
Ferenczy Éva – Kerti Mária (szerk.): A Buddhista Misszió szervezeti felépítése és tevékenysége2022. március 11., 21:03 → 2022. március 11., 21:2348>
Alb Gabriella: Kezdő japán csak lazán / Starter Japanese Just Easily2022. március 1., 18:12 → 2022. március 5., 21:49194

Bár lehet, azért nem olvastam olyan sok napon, mert az elolvasott könyveim nagy része borzalmas volt. A Kezdő japán, csak lazán - semmi újat nem mondott, de elérte, hogy felidegesedjek, pedig gondolom az lett volna az értelme pont, hogy ne idegeskedjem, hanem élvezzem és lássam meg a könnyű oldalát a japán nyelv tanulásnak. Jelentem nem járt sikerrel! 

A Buddhista Misszió szervezeti felépítése és tevékenysége, még a rendszerváltás előtt / környékén született mű. Igazándiból érdekes volt, és jó volt olvasni. Egyike volt az ingyenes könyvek között talált szerzeményemnek, amit azóta már visszavittem az ingyenesbe.

Először a fontosat, elfelejtettem, hogy szegény Szabó Pétert én nagyon utálom. Olvastam már tőle, és azt is utáltam, és ha erre emlékeztem volna, akkor ezt a könyvet eszembe sem jutott volna elolvasni. Komolyan, az egyik legkomolytalanabb "író" akit kortárs önsegítő guruként tartok számon... vagy ő tartja magát így számon. Szmájlik a mondatok végébe, nyílt önfényezés az oldalakon, reklámozása önmagának. Nem tudom azért, mert akkora az egója, vagy azért mert annyira rossz az önértékelése, hogy önmagát kell győzködnie, minden fejezetben  .. . 

Si King - Dalok könyve, ezzel már rég adós voltam magamnak. Igazándiból, mivel a verseket se szerettem sosem, sosem értettem, miért akarom ezt a könyvet elolvasni. De elolvastam! Voltak benne jó és érdekes versek, de lassan haladtam vele, mert egyszerűen a versek egy huzamba olvasása nem jött be nekem túlzottan. 10-20 oldal után mindig jegeltem is a könyvet és elővettem más olvasmányomat.

Folyamatban lévő könyveim:

Taisen Deshimaru: Igazi zen2022. március 27., 12:20 →0>
Jana Aston: A vakrandi2022. március 20., 21:42 →138>
Japán nyelvtani áttekintés2022. március 7., 20:43 →21>
Paul Hawken (szerk.): Visszafordítható2022. március 3., 21:26 →67>
Gaura Ágnes: Túlontúl2022. január 25., 07:44 →189>
Elan Mastai: Felbolydult napjaink2022. január 10., 07:57 →158

A tervem, hogy a beszerzett és a már megkezdett könyveimet fogom majd áprilisba elolvasni. A vakrandit fogom feltehetően a leghamarabb elolvasni, mert bár borzalmasan klisés, teli van elgépeléssel és irritál a főhősnő, de annyira nem idegesítő, hogy félbe hagyjam, bár, azért érdekes, a fülszöveg mögött ott éktelenkedik egy nagy 18+-as karika, aztán itt vagyunk, a 138 oldalon és még semmi. Ennél azért kicsit több akciót vártam az ágyban, de persze lehet áprilisban arról írok majd, hogy aztán a 139. oldaltól folyamat kamaty ment . . .  bááár, komolyan már sajnálom a főhősnőt, aki rávetné magát a pasira az meg minden mást csinál, de ha meg is fordul a fejében a szex, el is veti rögtön.
A Visszafordítható, már régóta meg van igazándiból kezdve. Talán tavaly óta, aztán abba hagytam, aztán most megint elkezdtem, mert a Márciusi NIOK témájába vágott, de ha 3-4 oldalt haladtam vele, akkor nagy szó. Az a baj, hogy a formája miatt roppant nehéz mondjuk utazás közben olvasni. A hasábos, kisbetűs megoldás pláne nem segít azon, hogy az ember gyorsan haladjon vele esetlegesen.
A Felbolydult napjainkat még nem adtam fel, de lehet, hogy ha nyárig nem fejezem be akkor feladom, pedig azért a harmadát már elolvastam. Azaz igazság, hogy nehéz úgy olvasni egy könyvet, hogy a főhős arról győzköd, hogy igazándiból őt utálnod kell, és mivel elég életképtelen valóban utálod. . .  de pontosan ezért nem is nagyon érdekel, hogy mit csinál és mi történik majd vele. Így ez az amit utoljára a kezembe vennék a listáról.
A Túlontúl igazándiból tetszik, csak igényel egy bizonyos hangulatot, amivel márciusban valahogy nem igazán rendelkezdtem. Érdekes szereplők vannak és sejthető dolgok, de nem akarom hangulat nélkül olvasni, mert annak az lenne a vége, hogy lehúzom. Pedig Gaura Ágnes könyveit szeretem, tehát . . . nem akarom utálni ezt. (oké, amúgy csak a Vámpírok múzsáját olvastam az írónőtől, tehát lehet költői túlzás, hogy minden könyvét szeretem :D)

A hónapban igen sok filmet is sikerült megnézem, illetve újranéznem esetlegesen. Nem sok film van, amit hajlandó vagyok többször is megnézni, de azért akadnak ilyenek. Ilyen a Ksz, Simon például.

FilmMegnézés ideje
Szinglilét (2021)
Szinglilét (2021)
2022. március 28., 17:36
Különösen veszélyes bűnözők (2021)
Különösen veszélyes bűnözők (2021)
2022. március 15., 17:23
Pókember – Nincs hazaút (2021)
Pókember – Nincs hazaút (2021)
2022. március 15., 14:54
Az Adam-projekt (2022)
Az Adam-projekt (2022)
2022. március 15., 12:17
Kedves Evan Hansen (2021)
Kedves Evan Hansen (2021)
2022. március 14., 21:50
Kszi, Simon (2018)
Kszi, Simon (2018)
2022. március 12., 19:10
Encanto (2021)
Encanto (2021)
2022. március 12., 19:10
Kuponkirálynők (2021)
Kuponkirálynők (2021)
2022. március 12., 14:14

Igazándiból visszanézve miket láttam, a Szinglilét , a Kedves Evan Hansen és a Kuponkirálynők volt a mélypont. Azok azok a filmek, amiket véletlen sem néznék soha az életbe újra, mert egyszer meglehetett nézni (Evant . . . majdnem egyszer se annyira zavart), de többször már nem venne rá senki, hogy megnézzem őket. A többi amúgy jó film volt. Nem sokszor nézősök (kivéve Simon ;)), de azért jól ellehet velük szórakozni.

Sorozat ügyileg befejezetük családilag a Murdochot, bár a snitt és az utolsó rész is sugallja, hogy van egy 15. évad. A sorozat a vége felé amúgy nagyon zavaró kezdett lenni. Olyan idegesítő részekkel, amiknél azon gondolkodtunk, hogy hát akkor most mégis az író mit szívott, vagy épp mit nem, mert se kezdete-se vége és az összes irritáló szereplőt képesek voltak szerepeltetni :D
Jelenleg az Időutazókat és a Dr. Murphy-t nézzük, meg egy csomó főzős youtube videót :
A havi kiadásaimat növelte, hogy a gardrób szekrényemet, két fiókos szekrényre cseréltem, kisebb légteret foglalnak el előlem, és végre hajtogatva (KonMarisan :D) tarthatom a dolgaimat. No meg így az utolsó nap még egy ágymatracra is beruháztam, Úgyhogy kicsit sok volt a kiadás a hónapban, de nem tervezem ezek után már igazándiból semmit sem venni. Mindenem is megvan amire csak szükségem lehet.

A munkahelyemen minden oké, igazándiból semmi olyan nem történt ami említésre méltó volna. Haladunk a dolgainkkal. De a hónapban hála az égnek egy egész napot meg egy kicsit is tudtam a barátnőimmel tölteni, hogy feltöltődjem. Ugyan a kicsi időnél Szimirza nem tudott ott lenni :( , de bepótoljuk, mindenképpen ;)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é