Ugrás a fő tartalomra

Egy kis áttekintés (kihívások)

Forrás

Elkezdtem körbenézni molyon, hogy milyen kihívásokra jelentkeztem fel, és ehhez meddig és mit kéne olvasnom. Az egyiket úgy érzem már most, hogy el fogom bukni, ennek ellenére nem jelentkezek le róla, hiszen így legalább ott lesz a nem teljesítetteknél, hogy ez bizony Most nem sikerült.

Hogy jelenleg mire jelentkeztem fel, mik a lejárás dátumai, és mit kéne addig elolvasnom:
(Megjegyezném, nagyon ritka, hogy bármilyen kihívásra is jelentkezem, főleg azért, mert a legtöbb molyos kihívás vagy nem vág zsánerbe, vagy annyira gagyi, hogy arra időt sem vagyok hajlandó áldozni. De vannak néha olyanok amik megtetszenek.)

KMT – KönyvMolyTanoda 1. évfolyam
2018. október 31., 23:59

Gyanúm szerint, ez bukás lesz, méghozzá nagy és fájdalmas, pedig próbálkoztam! Ha még December 31. lenne a vége talán, de így esélytelen.

20 fantasy-t kellene elolvasni hozzá, 25 szó megtalálása mellett illetve, van 5 kijelölt kötelező. Hogy hogyan állok? Elolvastam eddig 3 fantasy-t, megtaláltam 19 szavat, és a kötelezőkből elolvastam 1-et. És még van két hónap hátra... esélytelen.

– 5 darab, a tanári kar által kijelölt kötelező olvasmány:
George Orwell: 1984
Ray Bradbury: Fahrenheit 451 és más történetek
Adrian Tchaikovsky: Az idő gyermekei 
Blake Crouch: Sötét anyag
Nalini Singh: Látomás

A Nyári tervek listámon szerepelnek azok a könyvek, amiket ide terveztem... jah. Terveztem!

Különösen nem búsulok, elvoltam a szavak meglelésével, és rengeteg jó (nem fantasy) könyvet olvastam a kihívás alatt. Amúgy örülök, hogy jelentkeztem, mert így Az idő gyermekei előre került a sorban, és az egy remek kis könyv, amit kár lett volna tologatni.

Várólista csökkentés 2018 
2018. december 31., 23:59

Én naiv, minden egyes évben feljelentkezem rá, mert hogy hát 12 könyv elolvasása nem nagy kunszt (nem is az, több, mint 50 könyvet olvastam idén), csakhogy... amit én decemberben úgy érzek, hogy ezt aztán mindenképpen el akarom olvasni jövőre, annak a feléhez sincs kedvem. Jelenleg 1 könyvet olvastam el a 12-ből...


Amúgy erről a kihívásról még nem mondtam le teljesen viszont az is igaz, hogy olyan komolyan nem hiszem, hogy ráfekszem a témára. Szeretem azt olvasni amihez éppen kedvem van. (ezért ritka még a feljelentkezés), így ha a maradék 11-hez nem lesz kedvem akkor ezt idén is elbukom.

2018. december 31., 23:59

Ilyen közel még nem voltam ennek a kihívásnak a teljesítéséhez! Ez köszönhető annak, hogy általában mindenféléket összevásárolok, amiket nagy átlagban nem olvasok el, csak amikor megveszem úgy érzem, hogy nekem kell, és el fogom olvasni. Nos már tavaly is jelen volt az életemben az ilyen téren lévő minimalizmus, és ez idén csak fokozódott. Nem veszek olyan könyvet, amit nem akarok rögtön azonnal elolvasni. Így a legtöbb könyvet a beszerzés után rögtön el is olvastam (kivéve ha nagyobb pakkot rendeltem). Illetve nem nagyon veszek olyan könyvet, amit a könyvtár ahol dolgozom megvesz (értelemszerűen olcsóbb megoldás onnan olvasni, mint költenem rá). Birtokolni, már nagyon-nagyon kevés könyvet szeretnék, így vannak, amiket megvettem, elolvastam, és még azon a héten ki is kerültek a listáról, mert sikerült eladnom őket.
Jelenleg 10 olyan könyv van a listán, amit vettem, vagy ingyen hoztam haza (de nem kaptam), tehát 10 könyv van amit el kell olvasnom még idén, jelenleg, hogy teljesíthessem a kihívást. Én bízom abban, hogy ez idén sikerülni fog. És akkor rohadt büszke leszek magamra :D


 2019. augusztus 31., 23:59       2018. december 30., 23:00

Az elsőre még úgy érzem, hogy van esélyem, itt majd úgy kell számolnom, hogy 4 hónapom van 12 könyvre amihez annak idején el is készítettem a tervezetet (itt), a másikhoz viszont decemberig még 11 könyvet el kéne olvasnom, ami gyanúsan nem fog sikerülni, pedig ehhez a kihíváshoz is készült már terv (itt) és igazándiból le is fednék egymást, csakhogy nem tudom, hogy decemberig lesz-e kedvem ilyen mennyiségben japán könyvet olvasni. Bár így belegondolva, az a 11 már csak 10, mert nem régen olvastam egy Ikigai-s könyvet, és az is japános volt! De még a 10 könyv is gyanúsan nem idén lesz.

Véget ér 2019. augusztus 31., 23:59

Itt még bizakodó vagyok, a könyvek felét már elolvastam, így egy év alatt még van 8 amit el kell olvasni. Számszerűen amúgy teljesen biztosan teljesíthető, de magamat ismerve, vagy elfelejtem. Úgyhogy jobb ha írok róla majd egy listát, arról, hogy mihez mit szeretnék olvasni, vagy mit kellene olvasnom. A kihíváshoz csináltam itt egy listát.

Tehát tény, hogy nem vagyok fenn túl sok kihíváson, és nem is kellene sokat olvasni hozzájuk (kivéve az első), mégis erősen meggondolom mire jelentkezem fel. Az amit főztél, és a várólista csökkentés mondjuk minden évben olyan, amire jelentkezem, és mindig bízom abban, hogy majd idén sikerül. És remélem, hogy az Amit főztél-t idén tényleg sikerül teljesítenem.
 
 Ebből is látszik, hogy a következő hónapokban el lesz a blog látva kellő alapanyaggal, ha haladok, ha nem. Jelenleg amúgy 10 poszt ötletem van (elmúlt időben olvasott könyvek, amikről írni szeretnék), és még van vagy 2-3 booktag amikre bekukacoltak és így pár hónapos csúszással illene kitöltenem. Meg, azt hiszem itt az ősz, akkor jóval kreatívabbá válok írás terén is, és nem csak olvasok, és olvasok ;)

Köszi, hogy olvastok: Jeffi


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é