2018. február 28., szerda

Gabrielle Bernstein: Az Univerzum mindenben támogat

Nem tudom, hogy van-e még egy olyan 200 oldalas könyv, amit egy hónapig olvastam. És nem azért, mert annyira jó, hanem inkább azért, mert valahogy úgy éreztem, hogy sosem lesz vége, pedig már úgy letenném.
 A könyvre, anno még AniTiger egyik karcánál, vagy blogbejegyzésénél találkoztam. Mondta is, hogy tök jó a címe, és milyen jó lenne elolvasni. Akkor én ezt kívánságlistára raktam, és gondoltam, hogy majd megkapom. Nem kaptam meg karácsonyig, és akkor úgy gondoltam, hogy a karácsonyi pénzből beruházok pár kívánságlistás könyvre, köztük erre is. Hisz, már olyan rég tervben volt.
 És hozzám mérten amúgy elég hamar sorra is került. Szeretem az ilyen önsegítő könyveket, és egy időben rengeteget olvastam a témában. Mondhatnám, hogy azért nem tetszett a könyv, mert csak ezeket szajkózza, de nem. Sajnos nem azért nem tetszett, mert "ezt már olvastam valahol". Ugyanis az ilyen élményeket el szoktam könyvelni annak, hogy újabb megerősítés. A jó dolgokat nem elég egyszer elolvasni, jó ha szembejön veled többször, legalább biztos vagy benne, hogy megtalált az üzenete. De itt nem ez volt. Egyszerűen nem vagyunk egyensúlyba egymással. Nekem Gabrielle Bernstein már-már túl spirituális. A könyv vége felé már számoltam a lapokat, hogy még 20 oldal... még 15 (közben eltelt egy nap), aztán már akkora baromságokat olvastam, hogy nem tudtam türtőztetni magamat, és legszívesebben földhöz vágtam volna a könyvet. Én hiszek a spirituális dolgokba, egy csomó mindenbe, tényleg, ha jól tálalják még az angyalok létezését is elhiszem, de itt azt éreztem, hogy ez valami szar. A váljunk fénnyé és ragyogjuk be a világot, nekem már kicsit sok!
 Mint írtam, sok önsegítő, vonzás törvényés könyvet olvastam, tehát tudom, hogy hogyan működnek a dolgok. A könyvből az jött le, hogy az írónak van erről egy saját elképzelése. Ezt amúgy le is írta, majd ugrott a dologba, és másról beszélt, aztán megint ugrott és biztosított minket, hogy ugye mindent felfogtunk, aztán ugrott és ő sem hisz ebben, aztán mégis. Aztán váljunk fénnyé :D És én itt adtam fel, szerencséje, hogy ezt így tartogatta az utolsó oldalakra. Bár ha a fénnyé válás lett volna a kezdet, akkor megkímélt volna attól, hogy elolvassak 200 oldalt. 150 oldal után már nem akartam feladni ;(
 Szerencsémre, vagy szerencsétlenségemre, az írónő másik könyve is megvan nekem. Mert gondoltam, amikor megvettem, hogy ez mekkora jó dolog már. Megerősítés meg minden, az csak jól jöhet. Őszinte leszek, ezek után nincs kedvem elolvasni ezt a könyvét sem. Pedig a Moly szerint 80%, hogy tetszene nekem. De számomra az írónő már hiteltelen és úgy vagyok vele, hogy egyáltalán nem éri meg az egészet.
 Külcsín: 4/5
Meglehetősen jól választott a kiadó. Mind a cím, mind a borító magával ragadó. Tényleg azt az érzést kelti benned, hogy ezt meg kell venni, el kell olvasni. Főleg azok számára akik már olvastak pár vonzás törvényes, megerősítős könyvet. Azoknak az Az univerzum mindenben támogat egy meglehetősen remek cím. Szerintem harapnak rá amúgy. Ahhoz képest meg sajnos nem hozza azt, amit elvártam tőle.
 Belbecs: 1/5
 Nem adok nulla pontot rá, bár lehet azt kéne. Hiszem, hogy van olyan ember akinek tetszik és akinek segít...a fénnyé válásba. Így adok rá egy pontot, és elkönyvelem, hogy Gabrielle Bernstein nem az én spirituális vonalamat képviseli, hogy nem nekem írt. Lehet ő jó...másnak.

A szerzőnek amúgy 3 könyve jelent meg eddig magyarul. Mind a hármat az Édesvíz kiadó gondozza.

Gabrielle Bernstein: Történhetnek csodák
Gabrielle Bernstein: Édesítsd meg az életed
Gabrielle Bernstein: Az Univerzum mindenben támogat

1 megjegyzés:

Emőke írta...

Hasonló meglátásaim vannak a könyvvel kapcsolatban azzal a különbséggel, hogy én már a 34. oldalon feladtam. Felszínes okosságok sora, amivel képtelen voltam kapcsolódni annak ellenére, hogy nyitott vagyok a spiritualitásra és az önfejlesztésre.