Ugrás a fő tartalomra

Marjorie Liu: Monstress: Fenevad 1. – Ébredés

Hát ez brutális!
Idén elég sok képregényt olvasok, hála annak, hogy a környezetemben sokan szintén szeretik a képregényeket és így kölcsön tudom kérni őket! És köszönhető annak, hogy a legtöbb dologgal úgy vagyok, hogy esélyt kell adni. Lehet tetszik, lehet nem, de ha esélyt sem adok akkor lehet remek dolgokról maradok le.
Így van ez a nyugati képregényekkel is, én mangákon nőttem fel, és a japán rajzstílus merőben közelebb áll hozzám, mint a nyugati, de ennek ellenére amikor elém tolnak egy-egy képregényt nem mondok neki nemet. Itt meg, örült a kis mangás lelkem, mert van egy enyhe beütése amúgy némelyik "távolabbi képen" egyes szereplőnek.
 Viszont ez a képregény valami gyönyörűség. Annak idején ugyanezt, vagy hasonlót írtam Neil Gaiman: Death – Halál -járól is. A Fumax úgy érzem nagyon minőségi képregényeket ad ki, és ez nekünk csak jó. Ezt a kötetet nagyon jó volt kézbe venni, belelapozva meg csak néztem a gyönyörűbbnél gyönyörűbb képeket. Borzalmasan sok részletes kép van benne, aminek hála feltehetően sokkal lassabban kellett volna olvasnom, hogy minden aprócska részt megfigyeljek, de a történet miatt nem állhattam meg.
 Merthogy amellett, hogy egy nagyon szép képregényt kaptunk, mellé jön egy ütős és igen véres sztori. Ami igazándiból egyenlőre még eléggé bevezető szerű. A legtöbb dologra és  a legmélyebb titkokra még nem kapunk választ, viszont rengeteg kérdés merül fel a múlttal - jelennel - jövővel kapcsolatban.
 A világ kidolgozás csillagos ötös! Azt kell mondanom, hogy ezt a kötetet regényként is eltudnám képzelni és feltehetően olvasnám is. Persze illusztrációkkal tarkítva. Rengeteg potenciál van a történetben és rengeteg szereplőt csak megismertünk, de nem tudjuk honnan jött és hová tart és kivel van. Nekem a térkép is nagyon tetszett a kötet elején, és a fejezetek közti kis történelemórák is. Remekül mutatja be a fajok keveredését és a háborúról is megtudunk ezt-azt, de azért keveset ahhoz, hogy minden világos legyen.
 Én lehet gonosz vagyok, de a főhősnőt nem tudtam igazán megszeretni, amúgy szimpatikusnak sem mondom, de még bármi lehet belőle. De a kisrókát nagyon bírtam, és a szárnyas pasit is, akinek nem jut eszébe a neve (és a képregény már nincs nálam :D), és persze a macskát is bírtam!
 A folytatást mindenképpen szeretném elolvasni, mert rengeteg lehetőség van a történetbe, úgyhogy bízom benne, hogy bejön a Fumax kiadó számítása és sokan-sokan megveszik, hogy kiadhassák a többi részt is :D

Külcsín: 5*/5
Belbecs: 5/ 5

Ez egy remek képregény bárkinek, de kell azért hozzá gyomor, mert sokan meghalnak és általában nem kedves módon. Nem árt egy kis fantasy rajongás, mert sok-sok fura lény és mágia...mágia szerű mozog a történetben. És hát a rajzok gyönyörűek, jó nem a csonkolós-meggyilkolós rajzok (bár azok is szépek, csak hát kinek mi tetszik). A karakterek ábrázolása gyönyörű és tökéletesen hihetővé teszi, hogy egy macska karddal vagdalkozik. Úgyhogy olvassátok ;)


Fülszöveg:

FARKASVÉRŰ ​MAIKÁT SZÖRNYETEGNEK CSÚFOLJÁK…
ÉS NEM IS ÁLLNAK MESSZE A VALÓSÁGTÓL.

A világot felforgatta a szörnyű háború, amit az emberek gyűlölt ellenségeik, az arkánok ellen vívtak. Maika nem csak a fél karját, de szabadságát is elvesztette a harcokban, rabszolgaként adják el Zamora boszorkányainak, akik az arkánok véréből nyerik erejüket. Azt azonban még a nagyhatalmú mágusnők sem tudják, hogy a lány testében egy ősi, kozmikus erejű, éhező fenevad szunnyad, amely csak az alkalomra vár, hogy kitörhessen…

A MONSTRESS – FENEVAD az utóbbi évek egyik legnagyobb fantasy szenzációja, amely egyszerre lopta be magát a képregényolvasók és a fantasy-rajongók szívébe. Marjorie Liu és Sana Takeda sorozata hihetetlen díjesőt söpört be: többek között kétszeres British Fantasy-, ötszörös Eisner- háromszoros Hugo- és Harvey-díjjal jutalmazták, de a Washington Post mellett a Newsweek és az Entertainment Weekly is többször az év legjobb könyvének választotta.

„MARJORIE LIU és SANA TAKEDA fogják a keleti és nyugati képregényhagyományokat és -stílusokat, és valami egyedit és lenyűgözőt alkotnak: egy csodálatos mesét varázslatról és félelemről, embertelenségről és kizsákmányolásról, hogy mit jelent embernek lenni és milyen szörnyeket cipelünk magunkban. Valamint a képregény-zsáner legremekebb macskái közül néhányat. Lenyűgöző élmény.”
NEIL GAIMAN



Könyv: Marjorie Liu: Monstress: Fenevad 1. – Ébredés
Kiadó: Fumax
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 216
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634700883
Fordította: Kleinheincz Csilla
Illusztrálta: Sana Takeda
Ára:4,995 Ft (Kiadó webshop 4,000 Ft)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.