2014. december 11., csütörtök

MerengésSokat gondolkodtam azon, hogy ma mit írjak a bejegyzésben. Elfogytak az előre ütemezett posztok, úgyhogy „gyorsan” írnom kell valamit. De csak, úgy a semmiről nem igazán szeretek írni, no meg már két napja a „nincs miről írnom, tessék egy kép” posztjaim vannak fenn a blogon.
 Bőven lenne miről írnom, rengeteg könyv van itt a polcomon ami olvasásra vár. Olvasok is jelenleg kettőt párhuzamosan, de lehet, holnap beújítok egy harmadikat is. Pedig eldöntöttem, hogy míg nem olvastam el őket nem kezdek újat. De most, valami pörgősre vágyom, és az Esti ködök kertje igazándiból minden, csak nem pörgős, és a kollégám szerint ez úgy végig tart, úgyhogy ha túl vagyok pörögve akkor Talán ne ezt olvassam. A Mi lenne ha? Nagyon jó kis könyv, élvezem is az olvasását, csak töményen ontja a tudományos dolgokat és a hülyeséget. Kellene valami regény, akció vagy igaz történet, vagy valami csajos. Mondjuk ma pont ideért Fejős Éva könyve is! Lehet azt kéne…
 Vicces, mert amikor meglátták a molyos ismerőseim a beszerzős polcon Fejős Évát nem értették miért került fel rá. Nem vagyok Fejős Éva fan, olvastam tőle egy könyvet, még a legelején, amikor még nem volt felkapott, amikor még kevésbé volt ismert a neve. Igazándiból nem volt gond azzal a könyvvel, de nem is fogott meg, azóta folyamatosan hallom a negatív kritikát róla, hogy milyen rossz. Ugyebár nekem meg 2014 a „minden sz*rt elolvasok” éve, ennek ellenére tartom a megállapítást, hogy Szűcs Vandánál csak jobb lehet és Szepesi Nikinél is, tehát feltehetően túl fogom élni! A másik meglepetés amivel találkoztak kedves figyelőim, az Kelemen Anna új remekműve, ami szintén recenzióban van nálam. Itt már egyetértek azzal, hogy feltehetően a Szepesi Niki szinten fog a könyv mozogni, és nem lesz annyi irodalmi értéke sem, mint egy napilapnak. És pont ezért érhet esetlegesen el egész jó pontot majd. Ugyanis, ha eleve sz*rra készül az ember, és azt várja el tőle, hogy szórakoztassa és agyzsibbasztásnak használja, akkor igazándiból amiért olvasta, az elvárásainak megfelelt. A Hátsó bejárat pont ilyen volt nekem. Homopornót vártam, és tényleg azt kaptam, ugyanez, ha egy krimit vártam volna, feltehetően kibukok, hogy jesszus ezek nem nyomoznak, csak d*gnak. Sokat számít, hogy hogyan készül adott könyvre egy ember. Jelenleg a recenziós listámon Kelemen Anna és Fejős Éva a nem gondolkozós irodalom,a „nőcis” ha úgy tetszik. Fura, hogy nő létemre, nem feltétlen olvasok női irodalmat. Nem vagyok túl nőcis ez már biztos.
 A közeljövőben tehát, sok-sok a blog profiljától eltérő könyvekről is kerül fel poszt, mert kell nekem is a változatosság, és néha ez azt jelenti, hogy olyasmiket olvasok, amiket nem néznek ki belőlem. Elég nyitott vagyok mindenre, minden műfajra. Ha valaki ajánlani akar nekem, jövőre olvasnivalót, az megteheti: itt


Adventi naptár 11. Ablaka:
Kérek három darab olyan könycímet, ami a karácsonyt dolgozza fel vagy nagy jelentősége van benne a Karácsonynak. Mindhárom cím, más-más műfajú legyen. (mese, fantasy, sci-fi stb.)
Vélemények:

0 megjegyzés: