2017. március 8., szerda

Lauren Blakely: Kőkemény

Gondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger!
Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki.

Külcsín: 2/5

És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.Belbecs: 4/5
 Nos azért kap ennyi pontot, mert igazándiból azt adja, amit a fülszöveg mond. Ne várjon az ember ettől a könyvtől magvas gondolatokat, és szerte ágazó történetszálakat. Nagyon gyorsan rá lehet jönni, hogy mi lesz a vége a könyvnek. Bár voltak azért meglepetések is, amin én csak hümmögtem, hogy „na, ez most, hogy?”
 Mivel a könyvet Spencer nézőpontjából van, így az olvasónak meg kell szoknia, hogy úgy... 5 oldalanként van egy kis öntömjénezés, olyan „nekem nagy a f*szom, jól dugok, és mindenki azt akarja, hogy megkeféljem” féle. Spencert ebből adódóan a könyv elején szerintem kb. mindenki megütné, bár én a tökön rúgásra gondoltam, az olyan stílszerű lenne, ha a f*szoddal ékeskedsz, és jól telibe kapod, nem kellemesen. De Spencer alapjában véve, ha sikerül túljutnia azon, hogy ő a király, megkap mindenkit, akkor egy egészen értelmes fiú.
 Nagy csalódás volt, hogy majdnem száz oldalon keresztül csak erekciója volt, és nem dugott. Én ettől a könyvtől többet vártam... Aztán a következő 180 oldalon meg már azt mondtam, hogy „oh b+ kellett nekem hiányolni a szexet?”. Ugyanis onnantól a történet nem igazán szól másról egészen a könyv végéig, csak arról, hogy milyen f*sza csávó és milyen őrjítően kefél. A saját narrálásában természetesen, amitől csak még egoistább lesz és még narcisztikusabb :D
 Ami bántott kicsit, hogy borzalmasan alpári a nyelvezete. Nem hiszem el, hogy nincsen normális szinonimája a kefélés – baszás –kúrás dolognak, és csak így lehet ezt megfogalmazni és leírni. Kicsit olyan érzésem volt, hogy ez amúgy egy tökéletesen aranyos és romantikus történet, ha kivesszük belőle a dugós dolgokat és azokat, hogy azon gondolkodik, hogy dug..... Akkor amúgy egy kedves kis romcsi történet lett volna.
 Ennek ellenére körülbelül ezt vártam. Ismerjük be, hogy a Művelt Nép Kiadó az valójában az Ulpius, aminek a neve összeforrt az évek során a „dugós könyvekkel”, és azzal, hogy körülbelül minden szennyet képesek kiadni. Ami nem feltétlen rossz, csak mondjuk ezzel a névvel (Művelt nép), ezt a típusú irodalmat képviselni, annyira gáz. Nem beszélve a sz*r marketingjükről, és arról, hogy mindent megígérnek és fele könyv sem akkor jelenik meg, amikor azt ígérik... no de ez nem az én gondom, mert azért túl sűrűn nem olvasok ilyen könyveket.

Történet a könyv átadásáról, csak mert vicce volt, mármint a fejemben :D
AniTiger a tesójával küldte a könyvet, aki nevezetesen egy férfiú. Tudni kell, hogy nem néztem oldalszámot a könyvnél, és valahogy én azt hittem, hogy több oldalból áll. De nem mertem hangosan megjegyezni, kezemben egy könyvvel, amin egy pucér férfi van és Kőkemény a címe, hogy „hát én vastagabbra gondoltam”, pedig amúgy a fejemben ez rohadt vicces volt, de féltem, hogy kevésbé értékelné ezt :D Amúgy igen azt hittem ez a könyv vastagabb és keményebb :P

Fülszöveg:
Nem ​elég csak a jó szél, hölgyeim. Az árbóc mérete is számít.
Én pedig mindent beleadok. Nekem tényleg megvan MINDEN szükséges felszerelésem: jó külső, agy, komoly vagyon és egy jó nagy f@sz.
Alighanem seggfejnek gondolnak. Annak tűnök, nem igaz? Rohadt szexi vagyok, eszement gazdag, pokolian okos, és akkorával vagyok megáldva, mint egy ló.
De tudják mit? Még nem hallották a történetemet. Talán playboy vagyok, a New York-i pletykalapok annak neveznek. Csakhogy olyan playboy, aki valójában remek fickó. Ezért lettem különleges.
Az egyetlen gond, hogy apám miatt vissza kell vennem egy kicsit. Konzervatív befektetők akarják megvenni a zászlóshajóját – a Fifth Avenue-n lévő ékszerboltot –, ezért nem csupán kordában kell tartanom a kígyót, hanem elkötelezettnek kell látszanom. Rendben. Ennyit megtehetek apáért. Elvégre neki köszönhetem a családi ékszereket. Szóval megkérem a legjobb barátomat és üzlettársamat, hogy a következő hétre legyen a menyasszonyom. Charlotte benne van a dologban – azért mond igent, hogy viselhesse ezt a jókora követ.
Ám hamarosan a nyilvánosság előtti színlelés a hálószobában egyáltalán nem lesz megjátszás, hiszen Charlotte képtelen lesz majd tettetni a lábujjgörbítő, ablak rezegtető orgazmus-sikolyait, miközben új magaslatokba röpítem majd a lepedők között.
De azt hiszem, én azt nem tudom majd színlelni, hogy érzek iránta valamit…
Mi a csudába sodortam magam ezzel a… kőkemény dologgal itt?

Kiadó: Művelt Nép
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 288
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9786155676130
Fordította: Márton Andrea
Vélemények:

0 megjegyzés: