2018. január 3., szerda

Nézzünk filmet! (?) - 2018/1 - Hegyek között (The Mountain Between Us)


Ma éppen úgy látom, hogy kedvem lesz a filmes élményeimről is írni. Nem tudom meddig tart a kedvem, de meglátjuk!

 2018 első filmes élménye a Hegyek között volt! Még karácsonykor terveztem megnézni családostúl, de aztán valahogy borzalmas kritikákat találtam róla, hogy húde nem jó. Úgyhogy végül a Mammai Mia és a Moana lett a családi film, és nem ez.

 De aztán, ha már itt van, akkor nézzük meg alapon belevágtam, egyedül. Fél nap alatt végignéztem! Tipikusan az a film, amiben nyugodtan lehet egy több órás szünetet is tartani, mert olyan szinten nem történik éppen semmi, vagy éppenséggel baromi kiszámítható dolgok történnek, hogy  bármikor pause és mehetsz a dolgodra, nem fogod a körmödet rágni.

 Egy biztos, a kedvet nem hozta meg a könyvhöz! Sem az íróhoz. Érdekelne amúgy, olyanok véleménye akik olvasták ÉS látták is a filmet, hogy ez könyvként is ennyire sablonos, vagy ott azért van fordulat, esetleg valami izgalom is? Úgyhogy várok erre kommenteket, ha valaki ilyen, és megosztaná velem a véleményét.

 Az alap történet, hogy van két, teljesen eltérő személyiség, ellentétes neműek (neeem, nem kiszámítható, hogy össszejönnek), és persze egy felé repülnének. De természetesen nem megy arra repülő, mert Vihar közeledik. És természetesen vannak olyan hülyék, hogy egy pilótát felbérelnek, aki ennek ellenére elviszi őket, természetesen a megbeszélt helyre. És természetesen senkinek sem szól arról hova repülnek, és hát persze hogy lezuhannak… és Természetesen túlélik a zuhanást.

 Őszinte leszek, ez szerintem egy borzalmasan sablonos történet. Az egyetlen ami felhúzta a filmet, az az hogy raktak bele egy kutyát, és a kutya a történet végén is élt még! Minden egyéb miatt egy közepes filmélmény, amit nem bánok, hogy nem családilag néztük meg, mert lehet, ha egyhuzamban néztem volna, még rosszabb véleményem lenne az egészről. Kicsit sokallom rá azt a majd 2 órát.Ajánlom-e: Ha nagyon ráérsz, és nem találsz más romantikus katasztrófafilmet. Ha nem zavar a borzalmasan sok klisé, vagy éppen pont ennyire klisés filmre vágysz :D

Ami benne pozitív: A kutya! És nagyon szép tájakon halad a történet. Tehát igazándiból a látványvilág jó volt, csak közben untam és kiszámítható volt.


Nincsenek megjegyzések: