2018. január 5., péntek

Könyvtárban történt - 2018/1

 Nem értem az embereket! Mármint azokat, akik szerint a könyvtár, egy könyves szeméttelep és “ajándék” címszóval ránk sózzák doboz számra azokat a könyveket, amik: gyűröttek, ázottak, penészesek, szétesnek. Van aki azt is mondja, hogy “kidobhatjuk” és megsértődik, ha megkérded, akkor Ő miért nem dobja ki?
Mert könyvet kidobni bűn! Ami amúgy hülyeség. Tény és való, hogy mint könyvtáros sajnálom a könyveket, mint Moly szintén sajnálom a könyveket kidobni, de van az a mennyiség és szint amikor mást nem tehetsz. Úgyhogy most megint az elfogadást leszűkítettük 2000 után megjelentekre, mert egyszerűen mindenki azt hiszi, hogy ide hozhatja a szemetét. Pedig mindig el van mondva, hogy Tiszta, Hiánytalan, kötetre is hiánytalan könyveket fogadunk el.

Más: Van az amikor az ember azért vicces dolgokat talál az ajándék könyvek között!! Példának okáért, Soós Ferenc: Gabonák dicsérete című könyvét! Nem az az izgi benne amiről szól, bár tuti az is jó, de a hátsó borítóhoz oda van rögzítve a melléklet!! Új dimenziója a könyv mellékletnek: Kovász!!!! Komolyan ott egy zacsiba a kovász, majd lehidaltam amikor megláttam,  és azóta is ezen vigyorgok :D


A képeket @AniTiger készítette!


1 megjegyzés:

SaMadEye írta...

Szia Jeffi!
Érdeklődnék, hogy ezt a könyvet honnan tudnám megszerezni? Esetleg ha te már "kivégezted" nem-e lett eladó?
Előre is köszönöm!
Sam