2018. január 9., kedd

Olvassunk képregényt! - 2018/3 Káosz (A Bosszú Angyalai 15.)

Mint mondtam, ha lehetőség van képregény olvasásra, akkor élek is vele! A pakkban ez volt az utolsó, ami hozzám érkezett. És azt hiszem itt volt a legtöbb szereplő, akiket nem ismerek! Pedig a Bosszúállók kedvenc filmem, és Amerika kapitányt ugyan szeretni nem szeretem, de ismerem. Vasembert meg még bírom is. De így is volt, egy rakat szuperhős, akikről fogalmam sincs, hogy kinek a kije és miért van ott! Oké, van egy összefoglaló az elején, de ismerjük be, hogy a Z aki X és Y gyereke, egy laikusnak tök nem mond semmit, mert se X-et se Y-t nem ismerjük.
 Tartalmilag tartom, hogy az X-men -es kötet volt a háromból a legjobb, utána ez és utána a Pókemberes. (Bocs pókica, nem szeretlek).
A Káosz viszont olyan lezárás szagú nekem. Olyan érzésem van, hogy "Hello, mindenki, búcsúzunk", tehát igazándiból mindenki visszavonul, vagy úgy tesz mintha visszavonulna. Sokkal jobban érdekelne mindegyik szuperhős aktív élete és nem ez a búcsúzásos, így nem nagyon értem, miért pont ezt választották kiadásilag magyarul a 3. kötetnek. Gondolom, hogy a keményvonalas képregény olvasók úgyis olvasták már az előzményeket, de egy olyasmi mint én, aki a filmekből ismeri a szuperhősöket, nem olvasott túl sok képregényt (csak DC-st... azt se sokat), annak ez egy katyvasz. Bedobnak mindenkit, a véletlen ismertek közül meghal a legjobb arc akit bírtam, és tádám vége a kötetnek és mindenki hazamegy....

Fülszöveg:
Vasember, Darázs, Sólyomszem, Amerika Kapitány, Amazon, Vízió és Skarlát Boszorkány az egyik oldalon!
A másikon Ultron és egy idegen invázió!
Dr. Strange, Higanyszál, Bestia, Sólyom, Energikon, Nick Fury, Pókember, Fenegyerek, a Fantasztikus Négyes, Póknő, Holdlovag, Fekete Párduc és a fél Marvel-univerzum mindennek a közepében!

A Bosszú Angyalai az egyik legrégebben alakult szuperhőscsapat. Tagjai állandóan cserélődnek. Megfordult körükben többet között Hulk, Pókember, Thor, Bestia, Herkules és még számtalan más hős is.
Ebben a könyvben az egyik legjelentősebb kalandjuk olvasható, mely mérföldkőnek tekinthető a csapat történetében, ugyanis e kaland után az Angyalok megmaradt tagjai szétszélednek, feloszlanak. Ezen esemény közvetetten vezet az Új Bosszúangyalok megalakulásához (melyben már Pókember és Rozsomák is helyet kapott).
Ez itt a Bosszú Angyalainak végső harca.


Nincsenek megjegyzések: