2011. augusztus 18., csütörtök

Nicolas Priou: Nagymamáink fortélyai


Ez itt egy nagyon szép borítóval ellátott, nagyon szépen kivitelezett könyv, aminek a nagymamáinkhoz semmi de semmi köze nincs. Nem tudom, hogy hány fortély van, de elvétve van olyan ami vagy új, vagy használható, vagy értelme van. Legalábbis számomra, ha az előbbi pár kritériumnak meg is felelt, akkor meg…a nagymamához nincs köze. Már az elején elásta magát nálam a CD-ből csinált madárijesztőnél, majd még ásott magán a hipóval locsolt növényekkel (lehet jót tesz nekik de nálam a hipó és növény erősen kipusztulás gyanús kombináció), akkor még képbe jött, a foszforeszkáló csíkot ragasztás a teknősre, hogy könnyen megtaláljuk…
De ha ezektől véletlen eltekintenék (ami roppant nehéz), akkor csak annyi bajom volna ezzel az okossággyűjteménnyel, hogy bár nem hosszú az egész de vannak benne ismétlések, és Nagy témakörökön belül, semmi rendszer nincsen ide-oda ugrálás megy a témakörök között….
Az egészben csak az utolsóelőtti dekorációs rész volt amit őszintén tudok mondani, hogy volt benne sok hasznos dolog.

Pár idézet e „remekműből”:


„Elveszett teknősök
A teknőcök az álcázás nagymesterei, és könnyen eltűnnek a növények között a kertben. Ha nem akarunk órákat tölteni a keresésükkel, ragasszunk fluoreszkáló címkét a páncéljukra, így sokkal könnyebb őket megtalálni.”
Állatok 63. oldal  „Hipóval a hagymamoly ellen
A hagymamolyt hipóval tarthatjuk távol növényeinktől. Locsoljuk meg a talajt 2%-os hipóval az ültetés előtt egy hónappal, majd tizenöt nappal. Ültetéskor hintsünk mindegyik növény közepére néhány csepp 4%-os hipót. Végül tizenöt naponként szórjunk rá 2%-os hipót.”
16. oldal


„Szőnyeg:
Cigarettával lyukat égettünk szőnyegünkbe? Ne essünk pánikba. Keressünk a szőnyeg mintájával megegyező anyagot. Helyezzük a lyukra, majd sniccerrel vágjunk ki egy négyszöget. Nyomjuk erősen a vágókést, hogy a kiégetett szőnyegből is kimetsszük a négyszöget. Vegyük ki a kivágott szőnyegdarabot, mossunk fel alatta, majd ragasszuk le az új darabot”
126. oldal


Ez utóbbihoz hozzá fűzném, hogy mennyi a valószínűsége annak, hogy van a szőnyegből elfekvő készletem, mennyi a valószínűsége, hogy mindez beleolvad majd mintha nem is égettem volna ki? Nem tudom ez nekem nagyon sántított….

De szép a borító, és szép a kivitelezés.

Pontozás: 4

A könyv mentségére szóljon, nem vagyok egy házias ember, tévedhetek is, és ez itt mind csak magán véleményem. Ez számomra egy felesleges könyv volt, megcsodáltam és szép de nem hasznos. Mást vártam, csalódtam.


Könyv adatai:
Írta: Nicolas Priou
Cím: Nagymamáink fortélyai
Megjelenés: 2009
Kiadó: Alexandra
Oldalszám: 144
Vélemények:

4 megjegyzés:

Chiara írta...

Azért a világító teknőc az vicces! Ha több is van a háznál, akkor rajtszámokat kell rájuk rakni, és mehet a futóverseny! XD

Jeffi írta...

Tudod, próbáltam kiemelni a lényeges nagymamis fortélyokat XD Minden esetre kb. itt mondtam, hogy basszus ezt kiadni XD

Névtelen írta...

Becsszóra nem értem az ilyen hozzászólásokat.

Átnézel egy könyvet, nem tudom, hány lapos, hány fejezet van benne, de te végig küzdöd benne magad. Minden oldalnál megállapítva, hogy ez nem neked való, ez nem igy van, ezt kár kiadni stb., És küzdesz tovább, - majd bég blogot is szenvedéseidről.
Szerintem nem a könyvben van a hiba.!!
Hogy te mire fókuszálsz, azt TE döntöd el!!!!

Hogy könyvben mi a jó, azt nem tudtuk meg az írásodból. Arra nem fókuszáltál, mert nem arra AKARTÁL fókuszálni. A TE döntésed.

Jeffi írta...

Ha figyelmesen olvasol posztokat, akkor nem írsz talán olyat, hogy nem tudod hány lapos, mert körülbelül adott posztnál kiszúrja az infó a szemedet.