2011. augusztus 15., hétfő

Olvasás 7 hete - 7. hét

Nem írtam mindig, nem azért mert nem volt hozzá mit írnom, hanem mert feledékeny vagyok, vagy nyaraltam és ott nem jut eszembe erre írni, pedig a témák mindig nagyon érdekesek voltak, lehet idővel visszamenőleg megírom majd egy-egy témáról a véleményemet.
Eheti témák, hogy melyik évszakban mit olvasok, illetve, helyileg hol. Nos akkor lássuk csak.

A könyvek nagy részét nyáron olvasom, természetszerűen, mert ekkor vagyok szabadságon, ilyenkor szeretek könnyedebb témákat olvasni. Persze függ ez az aktuális fellángolásomtól is. Idén volt minden, manga, magasabb röptű meditálós könyvtől, a könnyed, de elgondolkodtató történetekig. És valahogy idén nem ment az ami tavaly, hogy belelendülök az olvasásba.

Tavasszal, ősszel már a vaskosabb könyvek is szóba jöhetnek. Bár a féltégla vastagságú könyvekkel olyan bajom van, hogy kissé rémiszt a méretük. Nem kényelmes őket fogni, félő, hogy túl behajtom őket stb. pláne, hogy én a munkahelyemen is szoktam olvasni. Oda nem alkalmas a nagy méretű kötet. Ebben a két évszakban vegyes a felhozatal a szak és szépirodalom egyaránt játszik ilyenkor. Bármi jöhet, főleg tavasszal van olyan megújulás érzésem, ilyenkor mindig belevágok dolgokba, amikből kis hányadban lesz is valami, nagy hányadba valahol elhagyom őket út közben.

Télen, ez nálam a főleg szakirodalom ideje, ilyenkor mélyedek jobban bele adott témákban, függően hogy milyen kedvem van. Elnézve a várólistámat, és a könyvtárban nálam lévő könyveket, az idei telemet Egyiptomnak fogom szentelni. Nem azért mert hude oda vagyok a témáért, hanem mert a szerepjátékhoz nem árt. Habár jelenleg ez a vonalam megszűnt.
A hol kérdése már egyszerűbb. Mármint, ami a válaszadást jelenti. Olvasok otthon az íróasztalomnál, feltett lábbal (ami úgy negyed óra után úgy elzsibbad mint a fenem, viszont addig kényelmes a testhelyzet :P), olvasok mostanában az ágyban (netbooknak hála, netbook mellettem könyv az ölembe, ha valakinek hiányzom úgyis keres, azt vagy meghallom vagy nem), olvasom a buszon, amikor a munkahelyre megyek, vagy jövök, télen ez necces mert este sötét van amikor jövök, és a buszon luxus volna világítani… ilyenkor jók a hangoskönyvek ;). Olvasom a munkahelyemen, habár él az a felvetés, hogy a könyvtárosnak jaj de jó és egész nap olvashat, ezt cáfolnom kell. Első az olvasó, őt kell ellátni, de igen, lyukas járaton, ha pont nincs belső munka sem, és olvasó sem akkor olvashatunk! Sőt ajánlott.
Hol nem olvasom: ritka, hogy a szabadban olvassak, tavasz, nyár, ősz kiesett az allergiám miatt, télen meg egészen vicces lenne kinn olvasni, ennek ellenére voltak próbálkozásaim a kinn olvasásra, csak tüsszögésbe fulladtak …
Időszakot tekintve, inkább este, illetve délután olvasok, kivétel amikor délelőttös vagyok és senki nincsen akinek szüksége volna a segítségemre :P
Vélemények:

0 megjegyzés: