2011. augusztus 8., hétfő

Hinako Takanaga: Vázlatok

Alapvetően szeretem a BL mangákat. Annak idején azért kezdtem el ilyeneket olvasni, mert szerepjátékhoz nem volt elhanyagolható „ötlet merítés”. Meleg fiú karakterem volt, lány létemre, meg honnan tudhattam volna mit csinál két srác? Minden esetre szj után, mellett bejöttek a lájtosabb BL mangáktól az ütősebb Yaoiig.

Maga a kötet:
Három nagyobb történetre tagolódik:
Vázlatok: a címadó történet. Tetszett, de nem mindenhol. A transzvesztita meg nagyon nyavalygó fiúk már az idegeimre mentek, ennyire ne legyenek nyavalygók. Minden esetre az alap sztori nagyon jó volt.
Az első szerelemről:
Ez már érdekesebb. Sokkal jobban tetszett a többi történetnél. Pláne, hogy két nézőpontból is elmeséli a történetet. Van benne, szerelem, csalódás, beteljesületlen szerelem. Sajnáltam mind a két főhőst. Annyira elmentek egymás mellett :( viszont a tengerpartos jelenet nagyon vicces volt. Mennyire más emlék lehet, az amit a szemed lát, az elméd elhisz, de a valósághoz semmi köze…
Kívánj egyet:
Ez hasonló volt az előző történethez, csak Happy Endesebb a vége.  Mondjuk itt is csak a véletlen műve hogy kimondják az érzéseiket.

Rajzolás:
Nem minden a történet, mangánál pláne nem. A rajzolás sokat ronthat, vagy javíthat. A szerző saját maga rajzolta is a történeteket, ez amúgy szerintem egy jó pont. Mert nem csak írni, kitalálni tudta, hanem saját maga meg is tudta valósítani. Szépen rajzol és nagyon szerethető karaktereket volt képes kihozni.

A könyv adatai:
Kiadó: GOODINVEST KFT.
Illusztráció: A SZERZŐ RAJZAIVAL
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Nyelv: MAGYAR
Oldalszám: 200
Kiadás éve: 2010
Fordító: Kálovics Dalma

Vélemények:

0 megjegyzés: