2014. szeptember 7., vasárnap

Körkérdés: Hogyan reklámoznál egy könyvtárat?

 Nem nagyon írtam, ilyen témában még a blogomon, de remélem, hogy tudtok segíteni, vagy legalábbis ötletelni.

 Képzeljétek el, hogy egy városi könyvtárban dolgoztok, és valahogy reklámozni szeretnétek a munkahelyeteket. Azt szeretnétek, hogy minél több olvasótok legyen. Nem a bevétel a cél, inkább az, hogy sokan járjanak a könyvtárba, illetve olvassanak az emberek. Nincsen igazándiból korcsoport amire specializálódni akartok, kis óvódástól a nyugdíjasig a célközönségetek. A nap hat napján nyitva tartotok ebből négyen délelőtt és délután is. Rengeteg új könyvet tudtok beszerezni, és ezt az olvasók rendelkezésére bocsátani. Hogy érnétek el, hogy több legyen az olvasó? Milyen programokat, reklámot készítenétek, hol hirdetnétek? 
Vélemények:

4 megjegyzés:

Liliane_Evans írta...

Szerintem ha olyan a főnököd, akkor lehetne egy kedvezmény bizonyos célcsoportnak, hogy pl. féláron iratkozhat be az x éves korosztály, ez szokott lenni a Méliuszban nálunk, bár ott mindenkire érvényes és a Könyvtáros napokon (az október eleje, ugye?).

Jeffi írta...

Könyves szombaton és könyves vasárnap ingyenes lesz mindenkinek. Amúgy a szokott tarifa, hogy 16 év alatt, és 65 év felett teljesen ingyenes. Ingyenes még a rokkant igazolvánnyal rendelkezőknek. Amúgy meg 1000Ft a diák és 2000Ft a felnőtt, tehát nem horribilis az összeg. Én amúgy úgy gondolom, hogy az ingyenes sávban lévők nagy része nem tudja,hogy ingyenes lenne neki...

Marianna Benkő írta...

Dedikálások szervezése beszélgetéssel egybekötve?

Nálunk anno voltak tetszőleges előadások, beszélgetések, oda azért több ember eljött.

Dóri írta...

Írtad, hogy az ingyenes sávba esők nagy része nem is tudja, hogy abba esik, szóval őket kellene valahogy megragadni. Pl. sulikban kiplakátolni, hogy van ilyen lehetőség. Amikor általános iskolás voltam, az iskolai és a városi könyvtár is csinált versenyeket, amikhez adott könyveket kellett elolvasni, és azzal kapcsolatban volt valami feladat (esszé, fogalmazás, rajz, stb.) - talán az ilyesmi is jól jön, ha az iskolásokat szeretnéd megfogni.

A dedikálás, író olvasó találkozó szintén nagyon jó ötlet. A mi városunkban volt egyszer egy fordító is előadást tartani, és nagyon érdekes volt beszélgetni azokról a könyvekről, amiket ő fordított, hogy milyen érdekességeket és kihívásokat talál a munkája közben. Persze ezeket is úgy érdemes csinálni, ha nem csak a könyvtárban hirdeted meg, hanem máshol is teszel ki róluk szórólapot, plakátot (nálunk a kisvárosban ment az ilyesmi a közösségi ház hirdetőjére, iskolákba, meg hasonló helyekre).