2014. január 31., péntek

Januári Új lakók


A Január utolsó napját írjuk, úgyhogy úgy döntöttem, ideje megnéznem mit is szereztem be ebbe a hónapba. Ugyebár volt egy fogadalmam(több is), miszerint ha veszek könyvet, nem vehetek addig amíg azt el nem olvasom. Nos…januárba talán pont ezért nem vettem könyvet. A fogadalom miatt ugyanis nagyon-nagyon meg kell gondolnom mit veszek, hiszen azt el is kell olvasnom hamar, hogy ha véletlen kijön valami extázis könyv azt megvehessem…januárba nem jött ki ilyen könyv, úgyhogy vételek száma 0.
 És megfogadtam, hogy 2014-ben minimálisan fogok recenziózni, tehát kiadóktól kérni könyvet. Ezt is tartom januárban, nem kértem még semmit, és egy nagyon régit is sikerült elolvasnom, és egy decemberit is, sőt a kölcsön könyveimmel is haladok! Tehát, recenzió: 0.
 Viszont cseréltem könyveket, és ez elég nagy mennyiség. Van olyan könyv, amit cseréltem, elolvastam, majd tovább cseréltem. Így januárban a beszerzett könyvek száma: 8
 Az igazsághoz még az is hozzátartozik, hogy van, amit már cseréltem, de még nincs nálam, azokat majd februárra rakom, hiába már az enyémek, de még tesómnál vannak Bp-n, mert ő vette át.

 És akkor mik is a beszerzett könyveim:

Thierry Cohen: Jobb lett volna élni – Ez az, amit már azóta el is cseréltem.
Diana Wynne Jones: Christopher Chant kilenc élete
Yann Martel: Pi élete
Maria Semple: Hová tűntél, Bernadette?
Andrea Cremer: Nightshade – Az őrzők
Megan Crewe: elSZIGETelve
Yuki Kaori: Angyalok menedéke 1.
Yuki Kaori: Angyalok menedéke 2.


 Molyon most van ez az új funkció a listázással, én a beszerzettekről is csináltam listát, mert @Worsi kihívást indított. Meglepő mód egy év után végre jelentkeztem egy kihívásra. A kihívás lényege, hogy amit beszerzel (veszel, cserélsz) , azt az évben el is kell olvasnod. Amit ajándékba kapsz az nem számít. Ez már az én fogadalmam nehezített pályája, tekintve, hogy én csak vételre vetítettem ezt ki…a csere nem számított. Úgyhogy bevállaltam, mert ilyen bevállalós vagyok. Emellett próbálok haladni a kölcsön könyvekkel, utazókönyvekkel, még tavalyi recikkel, várólista csökkentéssel (2013,214, igen a tavalyit is idén akarom megcsinálni), meg persze ott a könyvtár ami napi csábító :D
Vélemények:

0 megjegyzés: