2014. január 14., kedd

Elhatározások 2014.

Mangaka: Ispan Ebben az évben egy csomó elhatározásom lett. Van könyves és kevésbé könyves dolog is. Leírom, mert különben még elfelejteném, hogy mit tervezek és akkor annyi az elhatározásnak, no meg, így legalább majd év végén megnézhetem mi lett belőle! Mit tartottam be, lett sikeres, és mi lett kudarc.
 Kezdjük a könyvekkel kapcsolatos dolgokat. 2013 a recenziók éve volt, idén keveset fogok kérni vagy talán semmit sem. Mert szép és jó volt, de valahogy elvette a varázsát annak, hogy tényleg bármit levehetek a polcról, bármit olvashatok, és arról bármikor írhatok. Szeretnék így olvasni, úgyhogy idén ez van betervezve.
 Ha kiveszek valamit a könyvtárból, azt csak akkor viszem vissza, ha már elolvastam! Illetve nem olvasok egyszerre több könyvet.
 Ha veszek könyvet (ajándék könyv nem számít), akkor míg nem olvasom el, addig nem veszek másikat, akkor sem ha milliónyi akció lesz rá. Ez a cserékre nem vonatkozik, illetve arra sem, ha kapok könyvet! És kivételt képez a könyvfeszt, és  a könyvhét. Bár amit könyvfeszten veszek és nem olvasok el könyvhétig az befolyásolhatja azt, hogy vásárolok-e a következő könyves eseményen.
 Az olvasott könyveimet alaposan mérlegelem, hogy megtartom-e vagy sem. Elnézve 2014-et eddig, azt kell mondanom, hogy olvasás után mindegyiknek új tulajt kerestem, és nem azért mert nem jók, hanem mert nincs helyem, illetve nem éreztem egynél sem azt, hogy újra fogom olvasni.
 Ami nem könyves. Kerülöm a pékségeket. Két meggondolásból, egyrészt spórolás, másrészt fogyni szeretnék, és nem hiányzik a mű péksütemény. Amúgy a gyenge gyomrom sem bírja túlzottan a pék árút amit árulnak, van valami adalék benne amire allergiás vagy érzékeny vagyok. Pl. a Széchenyi pékséges cuccoktól megfájdult folyamatosan a gyomrom, a Boro pékségtől nem, de az is belepiszkált a dologba, mert amióta egyáltalán nem eszem ilyesmit, azóta nincs gond túlzottan a gyomrommal.
 Elkezdek mozogni, pl. van egy szobabicikli amit hónapok óta nézek itt a szobámban…meg kaptam karácsonyra boxzsákot azt szoktam püfölni is :D Meg talán, ha már majd jó idő lesz (elméletben a tél még csak most jön), akkor majd biciklivel járok melóba. Jó lenne leadni úgy….sok-sok kilót :D

Hirtelen ennyi jutott eszembe, de még biztos van megfogadandó dolgom, amikről nem szabad elfelejtkeznem. No meg pozitívan nézni a világra, és az életre. Végtére is annyi jó dolog fog történni 2014-ben :)
Vélemények:

2 megjegyzés:

Kató írta...

Így legyen! :)

F-Andi írta...

Hajrá-hajrá!