2013. augusztus 21., szerda

John Stephens: A tűz krónikája

Fülszöveg (cselekményleírást tartalmaz):
Elmúlt a viharosan mozgalmas tél. Kate, Michael és Emma szeretnének tovább kutatni eltűnt szüleik után, ám a fenyegető veszély miatt Stanislaus Pym, a varázsló elrejti őket a Reménytelen és Javíthatatlan Árvák Edgar Allan Poe Otthonában, mert dr. Pym azt gondolja, hogy ott majd biztonságban lesznek. Óriási tévedés!
Ellenségeik hamarosan rábukkannak a gyerekek nyomára. Elkezdődik a hajtóvadászat, amely Kate-et száz évvel visszaküldi a múltba, New York veszedelmes és varázslatos városába. Miközben a testvéreihez próbál visszajutni, találkozik egy titokzatos fiúval, akinek a sorsa szorosan – és vészjóslóan – fonódik össze a lányéval.
Közben Michael és Emma meg akarják keresni a Kezdet Könyveinek második kötetét. A nyomokat követve eljutnak egy rejtett világba, ahol el kell viselniük félelmetes sarki viharokat, fel kell kutatniuk egy ősi, harcos rendet, szembe kell szállniuk rettenetes szörnyetegekkel. Megtalálja-e Michael és Emma a Tűz legendás krónikáját, megtanulnak-e élni a könyv hatalmával, még mielőtt örökre elveszítenék Kate-et?

Köszönet a könyvért a Ciceró kiadónak!
 Őszinte leszek, ezt  a könyvet azért kértem és olvastam el, mert nem hagyok félbe sorozatot. Jó esetben legalábbis. Az első rész szerintem maga a katasztrófa volt, vagy csak roppant rosszkor talált meg. Végig azon szurkoltam, hogy a főhősök meghaljanak, hogy legyen már vége ennek a rinyálásnak, ugyanis Kate folyamatosan mártíromkodott, és hajtogatta, hogy „jaj, megmentem a testvéreimet, jaj ebbe bele fogok halni, jaj mártír leszek, de nem baj…jaj”. Nos erről szólt az első rész, ahol megismerkedtünk Michellel aki elég lúzer típus volt, Emmával, akiből lehet majd valami.
 Mindezek után, azt hiszem én lepődtem meg a legjobban, hogy a Tűz krónikája volt az a könyv amiért éjfélig olvastam, aminek a háromnegyedét egy ültő helyemben olvastam el.
 Ugyan, még mindig voltak szürke és fehér foltok, amik nagy kérdőjelekké alakultak, és válasz nem jött rájuk. De legalább fejlődtek a karakterek benne, és Kate alig szerepelt! Komolyan, szerintem ez mentette meg a könyvet, hogy az idegesítő mártír csaj alig volt benne, az elején elutazott a múltba ott azért szenvedett egy sort, de nem róla szólt a történet.
 Michael ugyan még mindig kicsit hülye fura, de fejlődött. Sokat segített rajta, hogy Kate kijelentette, hogy ő a következő legidősebb úgyhogy vigyázzon Emmára. És nem mellékesen rajta a sor, hogy megtalálja a Tűz krónikáját, egyszerűbb nevén az Élet könyvét. Ugyanis  a kezdet könyvei az alábbiak: Idő, Élet, Halál. Igen, ebből le lehet szűrni, hogy Emma valami halállal kapcsolatos könyvet fog keresni a harmadik részben.  Az Élet könyve nem túl bonyolult működési elv alapján dolgozik, beleírod a nevet, akit gyógyítani (feltámasztani….én mondjuk ezt a képességet inkább a Halálosba raktam volna) akarsz, és meggyógyul az illető, ezzel együtt az összes érzése, emléke átszivárog beléd…jah hát nem véletlen nem írogat bele Michael orrba-szájba… tehát ha használod változol.
 Pym remek ötlete, hogy összegyűjtsék a három könyvet és akkor boldog lesz a világ és a gyerekekre senki nem fog vadászni. Ezt a nézetét végtére is, csak az ellenség, a gyerekek, a gyerekek szülei nem pártolják…Hajrá! Szerintem amúgy a varázsló valamit titkol…
 A történet amúgy elég kiszámítható volt,  ne nagyon számítson az ember kiszámíthatatlan fordulatra, mert az nincs benne. Engem már csak az érdekelne, hogy mégis a harmadik részben mi lesz? Mármint, egyesülnek a könyvek, és ha igen akkor mi történik, és ki a rossz fiú (igen itt már nem teljesen egyértelmű). És persze, mikor jelenik meg? Mert hogy a harmadik részhez még eredeti megjelenést sem találtam…még írja? Ne már :(

Belbecs: 4/5

 A borító…illik az előzőhöz…de ettől még ritka ronda. És tudom, hogy átvettük az eredetit, de már az elsőnél rossz lett választva. Annyira SZÉP borítók is vannak, szép rajzolással, miért ezt az ocsmányt kellett átvenni? :( de igaz…így a sorozat egész jól néz ki egymás mellett…de hát akkor is.  Főleg mert ennek a borítónak szinte semmi értelme nincs. A képen a sír van, ahova alászállnak, de abból pl. NEM futottak ki a patkányok… Sír a szemem, a másik borítóért. Főleg a sárkányosért…az nagyon szép!

 Elgépelés ügyileg semmi gond, nem tűnt fel, hogy lett volna elírás, vagy elütés, tartósság szempontjából tartósnak tűnik.  Amúgy a védőborító alatti rész legalább szép és igényes…

Külcsín: 3/5

Könyv adatai:
Kiadási év: 2013
Kiadó: Ciceró
Fordította: Bihari György
Oldalszám: 351
ISBN: 9789635398126
Eredeti megjelenési év: 2012
Eredeti cím: The Fire Chronicle

Teljes ár: 3.490Ft

Vélemények:

0 megjegyzés: