Ugrás a fő tartalomra

John Stephens: A tűz krónikája

Fülszöveg (cselekményleírást tartalmaz):
Elmúlt a viharosan mozgalmas tél. Kate, Michael és Emma szeretnének tovább kutatni eltűnt szüleik után, ám a fenyegető veszély miatt Stanislaus Pym, a varázsló elrejti őket a Reménytelen és Javíthatatlan Árvák Edgar Allan Poe Otthonában, mert dr. Pym azt gondolja, hogy ott majd biztonságban lesznek. Óriási tévedés!
Ellenségeik hamarosan rábukkannak a gyerekek nyomára. Elkezdődik a hajtóvadászat, amely Kate-et száz évvel visszaküldi a múltba, New York veszedelmes és varázslatos városába. Miközben a testvéreihez próbál visszajutni, találkozik egy titokzatos fiúval, akinek a sorsa szorosan – és vészjóslóan – fonódik össze a lányéval.
Közben Michael és Emma meg akarják keresni a Kezdet Könyveinek második kötetét. A nyomokat követve eljutnak egy rejtett világba, ahol el kell viselniük félelmetes sarki viharokat, fel kell kutatniuk egy ősi, harcos rendet, szembe kell szállniuk rettenetes szörnyetegekkel. Megtalálja-e Michael és Emma a Tűz legendás krónikáját, megtanulnak-e élni a könyv hatalmával, még mielőtt örökre elveszítenék Kate-et?

Köszönet a könyvért a Ciceró kiadónak!
 Őszinte leszek, ezt  a könyvet azért kértem és olvastam el, mert nem hagyok félbe sorozatot. Jó esetben legalábbis. Az első rész szerintem maga a katasztrófa volt, vagy csak roppant rosszkor talált meg. Végig azon szurkoltam, hogy a főhősök meghaljanak, hogy legyen már vége ennek a rinyálásnak, ugyanis Kate folyamatosan mártíromkodott, és hajtogatta, hogy „jaj, megmentem a testvéreimet, jaj ebbe bele fogok halni, jaj mártír leszek, de nem baj…jaj”. Nos erről szólt az első rész, ahol megismerkedtünk Michellel aki elég lúzer típus volt, Emmával, akiből lehet majd valami.
 Mindezek után, azt hiszem én lepődtem meg a legjobban, hogy a Tűz krónikája volt az a könyv amiért éjfélig olvastam, aminek a háromnegyedét egy ültő helyemben olvastam el.
 Ugyan, még mindig voltak szürke és fehér foltok, amik nagy kérdőjelekké alakultak, és válasz nem jött rájuk. De legalább fejlődtek a karakterek benne, és Kate alig szerepelt! Komolyan, szerintem ez mentette meg a könyvet, hogy az idegesítő mártír csaj alig volt benne, az elején elutazott a múltba ott azért szenvedett egy sort, de nem róla szólt a történet.
 Michael ugyan még mindig kicsit hülye fura, de fejlődött. Sokat segített rajta, hogy Kate kijelentette, hogy ő a következő legidősebb úgyhogy vigyázzon Emmára. És nem mellékesen rajta a sor, hogy megtalálja a Tűz krónikáját, egyszerűbb nevén az Élet könyvét. Ugyanis  a kezdet könyvei az alábbiak: Idő, Élet, Halál. Igen, ebből le lehet szűrni, hogy Emma valami halállal kapcsolatos könyvet fog keresni a harmadik részben.  Az Élet könyve nem túl bonyolult működési elv alapján dolgozik, beleírod a nevet, akit gyógyítani (feltámasztani….én mondjuk ezt a képességet inkább a Halálosba raktam volna) akarsz, és meggyógyul az illető, ezzel együtt az összes érzése, emléke átszivárog beléd…jah hát nem véletlen nem írogat bele Michael orrba-szájba… tehát ha használod változol.
 Pym remek ötlete, hogy összegyűjtsék a három könyvet és akkor boldog lesz a világ és a gyerekekre senki nem fog vadászni. Ezt a nézetét végtére is, csak az ellenség, a gyerekek, a gyerekek szülei nem pártolják…Hajrá! Szerintem amúgy a varázsló valamit titkol…
 A történet amúgy elég kiszámítható volt,  ne nagyon számítson az ember kiszámíthatatlan fordulatra, mert az nincs benne. Engem már csak az érdekelne, hogy mégis a harmadik részben mi lesz? Mármint, egyesülnek a könyvek, és ha igen akkor mi történik, és ki a rossz fiú (igen itt már nem teljesen egyértelmű). És persze, mikor jelenik meg? Mert hogy a harmadik részhez még eredeti megjelenést sem találtam…még írja? Ne már :(

Belbecs: 4/5

 A borító…illik az előzőhöz…de ettől még ritka ronda. És tudom, hogy átvettük az eredetit, de már az elsőnél rossz lett választva. Annyira SZÉP borítók is vannak, szép rajzolással, miért ezt az ocsmányt kellett átvenni? :( de igaz…így a sorozat egész jól néz ki egymás mellett…de hát akkor is.  Főleg mert ennek a borítónak szinte semmi értelme nincs. A képen a sír van, ahova alászállnak, de abból pl. NEM futottak ki a patkányok… Sír a szemem, a másik borítóért. Főleg a sárkányosért…az nagyon szép!

 Elgépelés ügyileg semmi gond, nem tűnt fel, hogy lett volna elírás, vagy elütés, tartósság szempontjából tartósnak tűnik.  Amúgy a védőborító alatti rész legalább szép és igényes…

Külcsín: 3/5

Könyv adatai:
Kiadási év: 2013
Kiadó: Ciceró
Fordította: Bihari György
Oldalszám: 351
ISBN: 9789635398126
Eredeti megjelenési év: 2012
Eredeti cím: The Fire Chronicle

Teljes ár: 3.490Ft

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é