Ugrás a fő tartalomra

Augusztusi Új lakók

 Nem fogok minden hónapban összesítést készíteni a vett, cserélt, kapott könyveimről, bár lehet nem ártana. Minden esetre most készítettem egyet, hogy legyen egy helyen, mik kerültek hozzám, miért, és miként a hónapban.

 Mondhatnám, hogy az Augusztus a cserék hónapja. Jó sok postaköltséggel, de szerintem megérte. Az Alexandrás kudarc után, jól is jött a lelkemnek a csere és egyéb boltok megkeresése. Igen általában a könyvvásárlás nálam léleknyugtató dolog. Elég költséges, de eddig bevált.



Az első könyv ami hozzám került Benina: A boszorka fénye. Sokat hallottam a könyvről, és egy kedves Moly elcserélte velem a Gyöngyháborúra. Szerintem ő is nagyon jól járt és én is. Egyelőre még azt nem tudom mikor fogom olvasni, de tervben van mindenképpen.
  A második Biri Magdolna: Lélekveszélyben, lassan egy éve nálam volt. Kölcsön kértem egy moly társamtól, és most érkezett el az idő amikor azt mondtam, hogy a majdnem 20 kölcsön könyvet sosem fogom elolvasni, úgyhogy visszaküldöm, mert tényleg, ég az arcom és frusztrált lettem. Úgyhogy úgy beszéltük meg visszaküldöm, de eszembe jutott annak idején azt is mondta, hogy megvehetem, úgyhogy végül emellett döntöttem. Így legalább esélyes, hogy el fogom olvasni :D
 Bordás Edina: Hullámok csapdája, az Álomgyár kiadó recenziós könyve volt. Egyelőre még fogalmam sincs milyen, mert kisebb olvasási válságban leledzem, amit próbálok leküzdeni, mert van olyan vállalásom ami már…2 hónapja itt áll :(
Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek –je, ajándék volt. A könyvtár kapta ajándékba, és nem kellett. Régen megvolt nekem, csak újrakötötten és a nagy Selejtezéskor leselejteztem, így most van újra Karamazov testvéreim.  :)
Ian McEwan: Vágy és vezeklés-e szintén cserével került hozzám, anyukám olvasta nem is olyan régen, és azt mondta, hogy egy nagyon jó könyv…remélem nekem is tetszeni fog. Olvasását egyelőre még beirányozni sem tudom. De talán még idén bele fog férni az olvasmánylistámba.
 Ian Pearson: A holnapod (így élsz harminc év múlva). Erről a könyvről az összes ismeretem a fülszövege ami megfogott. Még én vittem fel a Moly adatbázisba, úgyhogy rögtön jelöltem is, hogy én ezt el akarom olvasni. A Libriben jártam, és elhasználtam rá az 500Ft-s bonomat. Vettem mást is, majd látjátok.
John Flanagan: A vadonjáró tanítványa 1. – Gorlan romjai , szintén csere volt. A Mennyország várhat-ot adtam érte. Őszinte leszek túl sokat nem tudok a könyvről, azon kívül, hogy sorozat, hogy ifjúsági és roppant szép borítója van. A Molyok értékelése szerint  91%-os könyv, tehát jónak minősül. Én csak reménykedni tudok abban, hogy tényleg az.
Jules Verne: Nyolcvan nap alatt a Föld körül. Alap Verne könyv, amit filmes feldolgozásban már láttam elégszer, viszont olvasni még nem olvastam. Könyvtári selejtezés volt. Olyasmi mint a Karamazov testvérek, tehát nincs semmi baja a könyvnek. Jelenleg már beraktam a többi Vernés könyvhöz, hogy Olvasni kellene. Amúgy érdekes, hogy imádom Vernét, de még egy könyvét sem olvastam, viszont szép lassan az összes könyve meglesz. Imádatomat szerintem a filmfeldolgozásoknak köszönheti…remélem majd könyv béli élményeim is jók lesznek.
Karinthy Frigyes: Utazás a koponyám körül , szerintem valahol alapműveltség…jó, nem tudom igazán, hogy miért jó, hogy megvan nekem. Egyszer elolvasom amikor hangulatom lesz hozzá. Ezt is selejtezésből hoztam magammal.
Lisa Marsoli: Csingiling , láttam mesében. Sőt volt tündéres korszakom és akkor lenyomtam az összes Csingilinget. És hogy kellően megbotránkoztató legyek, ez alig fél éve volt, tehát 26 és fél évesen jutottam el odáig, hogy na akkor Csingiling és hasonló meséket bepótolom. A könyv ha elolvastam, akkor megy a könyvtárnak, mert azért annyira nem hagyott mély nyomot bennem, hogy meg is tartsam. A kicsik majd örülnek neki.


Michael J. Sullivan: Trónbitorlók és a Michael J. Sullivan: Az elfek tornya – Avempartha , nos ez úgy volt, hogy érdekel is (bár most láttam, hogy valami veszett hosszú sorozat), meg kedvenc kiadóm is (Fumax :) ), és úgy döntöttem akkor jó lesz. Olvasásilag fogalmam sincs mikor. Amúgy feltehetően a család többi tagja is olvassa majd, apukám biztosan.
Neil Gaiman: Óceán az út végén, kívánságlistás könyv! És sikerült cserélnem, annyira örülök neki! Most már csak remélem jó is a könyv. Elég kis vékonyka szegény, de azért már várom, hogy olvashassam. Nem mellékesen a könyvtár is most megvette, ennyit erről :D (általában azért veszek könyvet, mert máshonnan nem tudom beszerezni, ezért cserélek stb….könyvtárban fellelhető könyvet nagyon ritkán és csak olvasás után veszek meg, ha olyan jó).
Peter Hessler: Kína országútjain,  szintén Libri, szintén kívánságlistás könyv. Anyukám most olvassa, eddig nincs annyira elragadtatva tőle…ez mondjuk kellemetlen. Reményeim szerint azért a végére a „hát eddig nem annyira jó” átváltozik valami „jó volt egynek”, vagy „jaj de jó volt”-ra…igen remélem, hogy tetszeni fog neki :D
Richard Paul Evans: A karácsonyi doboz és a Hol lehet Noel? , Molyos nagyon olcsó vétel volt, amire a postaköltség sokkalta több volt mint a két könyv össz értéke. Nem értem a mai világban, hogy nem lehet valakinek bankszámlája, hogy utaljam az árat. Akkor úgy 1.500 Ft-vel olcsóbb lett volna. Mindegy, szépek a könyvek, olvasás valamikor karácsony környékére. Azt mondják, hogy akkor van hangulata…ez elég baljóslatú nem?  Ha csak karácsonykor érdemes olvasni :)
Sibylle Knauss: De Sade márki hitvese, oké…hamar megcáfoltam azt a tézist, miszerint NEM veszek olyan könyvet ami a könyvtárban megvan, és még nem olvastam. Könyvudvarban jártam, olcsó volt (nagyon), és De Sade márki-s dolgok érdekelnek. Úgyhogy velem jött…olvasás, jó kérdés. Talán idén, vagy majd jövőre.
Sir Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle legjobb Sherlock Holmes történetei, Sherlock az év felfedezettje nálam…sokakkal együtt amúgy. De tényleg Doyle írásai idén kerültek a szemem elé és meg is kedveltem őket. (és szép a borítója)… olvasás…remélem még idén.
Sylvia Plath: Az üvegbura, selejt. Azért hoztam haza, mert Molyon most csináltunk egy ilyen „én ajánlom neked, te ajánlod nekem” dolgot páran, és megkaptam ezt is, hogy olvassam. Könnyebb ha van saját, bár  a közepén szét akar jönni. Remélem tetszeni fog, bár mindenki azt mondta, hogy depressziós egy könyv…azt hiszem akkor majd vidám kedvemben olvasom.
Rita Faijaars Szabó: Bessy, az emigráns spániel, nem röhög, ezt a címe miatt hoztam el. Ez is selejt amúgy. Vannak benne szép képek is. Molyon eddig senki nem olvasta, nincs fülszövege…úgyhogy ez elég vaktában lőtt könyv. De remélem valami aranyos kutyusos történet lesz…kérlek, legyen az :D


Philip K. Dick: VALIS, nos… erről nem tudok semmit. Nem ismerem az írót, nem olvastam tőle. A könyvet leselejtezte a könyvtár, kiraktuk eladóba, és ma csak úgy megfogtam. Isteni sugallat lehetett… majd meglátjuk.
 Tehát ezzel zárult az Augusztusi Új (régi, selejt, csere stb.) könyves beszerző körutam. Remélem Szeptember az olvasás hónapja lesz…. mert most már olvasni kellene és nem beszerezni.

(ezt csak csendben és halkan kérdezem, valakit rajtam kívül érdekel, hogy mit szerzek be, vagy nem? Ha igen akkor posztolok minden hónapban, ha nem akkor, meg csak akkor amikor eszembe jut…)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é