2013. augusztus 6., kedd

2. Blogszületésnap - EredményhirdetésEljött az igazság pillanata. Na jó, nem az igazságé, hanem a sorsolásé. Egy hete hirdettem nyereményjátékot, a blog 2. Születésnapja alkalmából. Két egyszerű kérdést tettem fel. Rossz válaszok nem voltak, nem lehettek.  Kivételesen csak egy valaki nem tudta értelmezni a szabályokat, így csak egy embert kellett likvidálnom a sorból. Illetve volt egy trió, aki szerintem ugyanaz az ember, csak az összes rokoni email címét használta. Ami persze nem gond (bár etikátlan), de legalább pontosan olvasta volna el a kérdéseket. Ugyanis, az első kérdésnél még más-más könyveket adott meg a másodiknál, ahol viszont a meghatározó könyvek lettek volna a kérdések, ott ugyanaz lett mind a hármójuknak. Nem vagyok gonosz, nem zártam emiatt ki, de azért reménykedtem benne, hogy olyan kapja, aki legalább minimum elgondolkodott a kérdésen, és úgy válaszolt.
 És akkor a sorsolásról. Az emailek érkezési sorrendbe bekerültek egy külön mappába, majd egy random embertől (Bettitől) kértem egy számot 1 és 34 között (ennyi jelentkező volt), az így kapott számú játékos nyert! És amikor megnyitottam újra az emailjét elmosolyodtam. Ő eleve nagyon rendes volt, szépen kifejtette a válaszokat, és nem mellékesen szimpatikus is, bár molyos nevet nem adott meg, de remélem molyon is fenn van :)
Nem csigázom tovább az embereket a nyertes:   Török Tímea, akivel hamarosan fel is fogom venni a kapcsolatot.

Egy kis statisztika, hogy milyen válaszok érkeztek.
Ha azt kérik tőled, ajánlj ifjúsági könyvet, mely két könyv jut először eszedben, amit egy 10+ éves gyereknek mindenképpen el kellene olvasnia?

Messze fölényesen vezetett a Harry Potter sorozat, legtöbb jelentkező nem tudott konkrét kötetet mondani. Sokan szavaztak még az Abigélre, a Kis herceg is többször előjött, és a Tüskevár is. A kötelezők amúgy elég jól taroltak, de itt a polc az összes említett könyvről:


Mely két könyv volt, ami meghatározta a gyermekkorod, amik szerinted nagy hatással voltak, akkor és ott rád, amikre még ma is szívesen gondolsz vissza.

Szintén rengeteg válasz jött erre a kérdésre is. Meglepő mód szintén a kötelezők taroltak, de itt azért már több könyv került fel a polcra. Meglepő volt számomra, hogy az Alkonyat például bekerült. Ellenérzésem van azzal a sorozattal, de hát valakinek olyan az Alkonyat, mint nekem a Harry Potter, meghatározó élmény ami elkísér egész életemben.

Itt a polc amin összegyűjtöttem miket jelöltetek:
Meghatározó könyvek


Örülök, hogy ilyen sokan válaszoltak a kérdésekre. Külön köszönöm azoknak a válaszát, akik kifejtették, megmagyarázták a jelölésüket. Öröm volt olvasni, öröm volt a polcokat is elkészíteni. Van pár olyan könyv amire így felhívták a figyelmemet, talán el is olvasom majd őket. Minden esetre mindenkinek köszönöm a játékot. :)
Vélemények:

4 megjegyzés:

andalgócia írta...

Gratulálok! És köszi a játékot!

Lilien írta...

Köszönöm szépen mégegyszer! :) És most jól megkavarlak még egy névvel, mert Lilien a blogokon használt nevem... sebaj, már megtaláltál molyon is.:)
Milyen kedveseket írsz rólam... én meg még azt hittem kiszaladsz a világból ha meglátod a kisregényem:))

Jeffi írta...

:D
Megzavarsz bizony, ennyi nevet észben tartani :)
Amúgy nem is szaladtam ki, de tény, hogy az Alkonyatot megmosolyogtam :D

Lilien írta...

Én is mosolygok magamon ne aggódj, de ha egyszer úgy volt nincs mit tenni :))