2013. április 24., szerda

Varró Dániel -Nem, nem, hanem

Fülszöveg:
Mit kell itt ezzel a könyvvel csinálni?
Érdemes állatos keksszel kínálni?
Vagy bántalmazz vele egy eladót tettleg?
Tépd szét, és tedd vissza?
Nem, nem, hanem
vedd meg!Külcsín és belbecs:

 A borító és az illusztrációk nagyon tetszenek, Agócs Írisz, azt hiszem belopta magát a szívembe. Mostanában, amúgy is elég sok olyan illusztrátort fedezek fel, akit eddig nem ismertem, és valami miatt megfognak a képeik. Agócs Írisz, kicsit komolytalan, olyan kisgyerekeknek valóan rajzol. Jellegzetesek a rajzai, úgyhogy valószínű, ha újra összefutok vele egy-egy könyvben akkor már fel fogom ismerni őt. Így bekerült az eddig négy magyar illusztrátort tömörítő "kedvenc" kategóriába. (amúgy a másik három, az Szegedi Katalin, ő a number one :) Lakatos István, szintén nagy kedvenc, és Faltisz Alexandra, őt nem rég fedeztem fel!)
 Tehát a képek, a borító teljességgel tökéletes volt, illet a könyv szövegéhez, korosztályához és tényleg az a típusú amit jó kézbe venni.

Külcsín: 5/5

És akkor jöjjön a tartalom. Varró Dani nekem mumus, mert nem értem a verseit! De komolyan, próbáltam felfogni a költészetét...de nem. Ő láthatóan nem nekem ír, nem én vagyok a célközönsége. Nem mondom, hogy rossz, pláne ennél a könyvnél, csak egyszerűen nagyon-nagyon messze áll a költészete tőlem. Mentségére, amúgy a versek, úgy általában is messze állnak a világomtól :)
 De azért rendületlenül próbálkozom, a versekkel is, Dani írásaival is. Olvastam a Szívdesszertet tőle, amitől mindenki el van ájulva...hát én nem. Olvastam még az Akinek a lába hatos, az mondjuk tényleg tetszett, aranyos volt, a Kerge ABC-t amit végigszenvedtem...és a Diótörőt. Na jó a Diótörő tényleg tetszett, de ott nem vers volt.
 Visszatérve erre a könyvre, én magam kicsit erőltetettnek vélem, de nem nekem írták, hanem gyerekeknek. Úgyhogy lehet, hogy jó ez a kicsit buta szöveg, a gyerekeknek...
 A fülszöveget egy kicsit amúgy nyomulósnak vélem, olyan unszimpatikus :(

Belbecs: 2/5Vélemények:

0 megjegyzés: