2013. április 21., vasárnap

NemKönyv - Ne olvasd, csináld!

Fülszöveg:
Ne olvasd, csináld!
86 dolog, amit mindig meg szerettél volna tenni egy könyvvel, de mindig megtiltották.
„Ne csinálj szamárfüleket, ne zsírozd össze, ne gyurd, ne önts rá vizet!” – Micsoda egy marhaság! A NemKönyvre nem érvényesek a tiltások.
Használd, a végén pedig nézzen is úgy ki, mint, amit használtak!

A könyvért köszönet a Manó Könyvek kiadónak, illetve a Nemkönyvért köszönet :)

 Itt igazándiból nem tudok külön külcsínt és belbecst felsorolni, ugyanis ez Nemkönyv. Tényleg nem az, nem is kell úgy kezelni. Nagyon érdekelt, hogy mi lehet ez az egész, mert hallottam a könyvről, amit nem olvasni kell, hanem konkrétan rongálni. A könyv ami nem megy könyv számba, és amiért nem kár, ha a végére igazándiból semmi sem marad belőle. Ennek megfelelően olyan a kivitelezés, hogy tényleg könnyű kitépni lapokat, és megtörni a gerincet. Jesszus, megtörtem a gerincet  o.O
 Mivel könyvtáros vagyok, így azért nem csináltam végig a dolgokat. Úgy döntöttem, hogy ez a példány megy a könyvtárba, és majd megmutatjuk rajta, hogy mit NE csinálj a könyvekkel, ha nem akarod, hogy csúnyán nézzünk rád. Úgyis hamarosan csinálunk egy kiállítást arról, hogy mennyire kreatív olvasóink vannak...sajnos nem feltétlen jó irányba mozdult a kreativitásuk.
 Ellátogattam még reggel a Nemkönyv honlapjára és megnéztem a videókat. Hát, én akkor is sajnálom a Nemkönyvet is :(
 Elgondolkodtam azon, hogy valójában mire is jó ez a Nemkönyv, olvasásra nem, ugyanis alig van benne szöveg. Kreativitásra...hát végtére is vannak benne jó ötletek, amiknek a megvalósításához kell egy kis kreativitás. Végül arra jutottam, hogy feltehetően stressz kezelésre jó, ugyanis ha  dühös vagy ezen nyugodtan kiélheted mindenféle dühödet, bármilyen módon, akár követve a leírást, akár nem. Végtére is azért van nem, hogy tönkre tedd, hogy művészetedet kiéld rajta, és hogy a normális könyveket ne bántsd!

Ajánlom annak aki kíváncsi, aki könyveket rongál, vagy éppen annak aki sosem rongált semmit meg, mert óvja a könyveket, mert itt büntetlenül kiélheti magát. Nem is drága, úgyhogy egyszer azt hiszem érdemes kézbe fogni. Kölcsön ne nagyon kérd, mert egy lelkes "olvasó" után, már aligha tudod hasznát venni vagy beleolvasni. Volt benne amúgy pár érdekes dolog, amit nehezebb megoldani, például használd céltáblának, jó-jó, de honnan vegyek darts bigyót amivel rálőjek, vagy egyebet. Málnával rajzoljak bele...hát nincs málnám sem :( Ha lenne akkor meg lehet inkább megenném.

Az mondjuk érdekelne, hogy az aki kitalálta a könyvet mire gondolt? Mármint, mi volt a célja, az amit leírtam, vagy egyszerűen úgy gondolta, hogy ez jó poén. Amúgy poénból lehet ilyet adni könyvtáros ismerősöknek, hogy jól elszörnyülködjenek rajta :D
Vélemények:

0 megjegyzés: