2013. április 4., csütörtök

A burok - A film

A film megnézésekor az jutott eszembe, hogy ezt kár volt filmvászonra vinni. Nem azért mert rossz a film. Nem volt rossz, csak azt hiszem, hogy aki nem olvasta előtte a könyvet, az rengeteg dolgon fenn tud akadni. Mert, nincsenek megmagyarázva dolgok, és néhány rész elég bugyután jön így ki.
 Láttam is egy videót a Youtubon, ami kielemezte a filmet tíz percben és igen! Igen, pont azok amiket az nem ért aki nem olvasta a könyvet. Mert hát, tényleg, mitől terem a búza a hegy gyomrába! A sivatagi hegy gyomrába, ha fény, víz van, de honnan van termőföld?
 A másik gyenge pontja a filmnek, hogy átírtak részeket benne. Mert, a könyvben azért annyira nagyon nem volt egyszerű dolog, az idegeneket visszaküldeni az űrbe. Mint azt itt bemutatták, hogy "hopp kiszeded belőle, bele a tartóba, és elsétálsz szépen az érkező pontra és huss el is küldted"...A könyvben emlékeim szerint nem is a város közepén volt az érkezési góc, másrészt meg őrizték, és nem volt olyan egyszerű besétálni mint itt. Mert itt Melani elég lazán sétálgatott és küldte el a gonosz idegent. Aki nem volt gonosz csak kicsit túlbuzgóbb az átlagnál és valahogy már megszállott is.
 A másik baki, hogy Vanda szőke, legalábbis annak kellett volna lennie, legalábbis, emlékeim szerint a könyvben a test szőke volt! Fiatal kislányosan szende szűz, aki szőke...itt meg kicsit fiatal ugyan, ez stimt, de annyira barna haja volt, hogy csak na!
 És ami miatt felesleges volt megfilmesíteni: A könyvnek rengeteg mondanivalója van, ami nem jött át, mert másról sem szólt, hogy "jaj Ian, jaj Jared, jaj...." Jajjjj!!!
A könyvben remekül volt leírva a vívódás, a szenvedés és nem arról szólt, hogy na most ki smárol le kit -.-" Komolyan tényleg már nevetnem kellett! Elhiszem, hogy őrülten nehéz egy belső vívódásos, belső vitás dolgot megfilmesíteni, de akkor is. Nem kellett volna film ebből.
 Amúgy egészen dizájnosra csinálták, ugyan a könyvben relatíve egy lyukba laknak, itt kis pöpec alagútrendszer volt mindenkinek kényelmes házikóval(!!), szinte nem is szenvedtek mert összkomfortos minden...hát. Majdnem visszaadta a könyv hangulatát.

A könyvben amúgy Jared párti voltam, de a filmben Ian a jobb. Egyrészt jó pasi, másrészt értelmesebb volt mint a másik.
Amúgy a kedvenc jelenetem, az amikor Mel eltűnik, és Vanda lecsókolja Ian-t de mivel nem tért vissza bosszankodni Mel, így Ian, elment és szólt Jarednek hogy csókolja már le Vandát, hátha. Remélem mindenki érti, hogy ez minden csak nem komolyság a jelenetben. Amúgy roppant jó paródiát lehetne csinálni a filmből! :D

A filmet ha nem olvastad a könyvet akkor nem érted, ha olvastad akkor meg nem volt jó. Szerintem...egyszer nézős.

Vélemények:

2 megjegyzés:

Chiara írta...

Ajjaj... Erre szerettem volna elvinni a pótanyumat... Most meginogtam ám! :(

Jeffi írta...

Hát...hajrá. Szerintem elég pocsék volt. De sokaknak tetszett, úgyhogy lehet, hogy nektek tetszene :D