Ugrás a fő tartalomra

Teljes átalakítás!

Kezdő kép, üresen a polcok és szétszórva a könyvek
 Mindig öröm, amikor egy Molynak új könyvespolca lesz. Még akkor is, ha kicsit problémás az említett bútordarabot a többi mellé helyezni. Addig egészen hamar eljutottunk, hogy megvegyük, a Jysk-ben a könyvespolcot (megvárva, hogy leakciózzák természetesen), mert úgy emlékeztünk, hogy megvan a helye, sity-suty összerakjuk és lehet is rá pakolni. Elméletben tényleg megvolt a helye, gyakorlatban vicces mód kilógott, és így esztétikailag nem volt tökéletes. Igen ám, de ezt a jó márkát kb. 2-2 cm-res felesleges résszel látták el fenn, és lenn is, tehát, ha levágunk belőle és egymás mellé rakjuk, akkor eleve nyertünk kb. 10 cm-t és nekünk pont ennyi hiányzott a boldogsághoz. Emellett még pozitív dolog, hogy megszűntek a 4 cm-res rések, amibe a pókok és a porcicák vertek tanyát. Éljenek a felesleges részek. Persze, az, hogy levágjuk, nagyon egyszerűen hangzik, ellenben kevésbé vicces mint azt az ember gondolná. Például, hiába van elég profi felszerelése apukámnak, azért mégsem asztalos, tehát bizonyos felszerelés nincsen, de van csiszoló, meg lézeresakármilyenvágóizéka (igen…van valami szakszó rá, de nekem meghaladja a képességeimet, örülök, hogy a csiszolót megjegyeztem), tehát van egy csomó dolog, de azt használni is kell, és a csiszoló…mondjuk úgy, hogy porral jár. Szerintem jövő héten (vagy hétvégén), amikor nem dolgozom, azzal fogok foglalkozni, hogy romokat takarítsak és a pórtól próbáljam megszabadítani a testvérem szobáját…szép munka lesz.

Halad ez, csak lassan ...
 De mielőtt levághatnánk bármit is, le kell pakolni! Tudni kell, hogy kb. fél éve lett új könyvespolcom, akkor lett a kettőből három. Akkor szépen kiadók szerint raktam fel…elejével a könyveket, aztán nagyon meguntam és feldobáltam a többit csak úgy érzésre. Nem, véletlen sem színre, és íróra, csak úgy a „Nézzétek, ez még idefér, bepréselem, ha addig élek is” mentalítással, amit kommentáltam a tesómnak és a mennyasszonyának. Szerintem Ők jól szórakoztak, igazándiból én is. Könyvtárosként van egy olyan perverzióm, hogy imádok könyveket pakolni (a munkahelyemen azért ABC-be, és nem random, ami odaférrel ). Apukám szerint sokáig tart lepakolni. Nos nem, lepakolni kevesebb mint 30 percbe került. Ellenben Visszapakolni, nos az három napba. Úgy gondoltam ugyanis, ha már egyszer le van pakolva, és nő a felület, akkor a molyos magánkönyvtáramon átviszek egy leltárellenőrzést… ami nagy segítség volt a visszapakolásban is, legalábbis addig, amíg a kiadók szerinti rendszerezés ment. Mert…aztán megint kicsit kaotikus lett. Könyvmolyképző, Agave, Fumax, Alexandra, Ulpius-ház még egybe lett, de aztán jöttek az írók, akik mocsokmód több kiadóban is jelentettek meg, és így borult a kiadós rend, mert írót nem szedek szét! Aztán jött, a „ide már csak két könyv fér, de akkor most mit rakjak ide?” kérdések, mert nincs kiadó, ami csak két könyves (mármint nekem nincs olyanom, amitől csak ennyi lenne. És nem akartam, hogy a sor végén kezdődjön a kiadós sor… tehát random odaraktam valamit, ami befért. Utána jött a polc tetejét is ki kell használni projekt, és így se fértem el 10 könyv híján + azok a könyvek, amik most éppenséggel nincsenek nálam.
A vége felé

 Így maradt könyv a saját szobámba is, meg rakodó felület is bőven. A régi könyvespolc, ami helyére az új jött, meg egyelőre vár egy asztalosra, hogy meg legyen vékonyítva, meg rögzítve a hátulja, és visszakerül akkor a szobámba. Egyelőre meg az előszobában álldogál. Viszont mivel kikerült, így meg tudtam forgatni az ágyamat, és végre a szekrényeimet rendesen ki tudom nyitni! Tehát tiszta haszon volt.

 Az utolsó polcot persze hétfőn este raktuk össze hirtelen felindulásba, és a keddem ment rá (délelőtt), hogy felpakoljak rá. A leltározás is sikeresen zárult, csak két könyvnél nem volt ott, hogy jelenleg merre jár, de az is kiderült hol van végül, úgyhogy kb. 15 könyv nem volt felvéve a rendszerbe és kb. 30 –at dobtam (selejteztem) ki, amik a könyvtárba kerültek eladásra (mert, eleve selejtek voltak). Elfáradtam, de szerintem csinosak lettek J

Végeredmény + saját szobám

Megjegyzések

Nita üzenete…
Ah, egy ilyen polc minden könyvszerető álma. :)
A szekrényeden lévő bagolymatrica pedig csudaszép!
Jeffi üzenete…
Köszi :) És köszi, a bagoly matrica elég új :) Most kaptam kolléganőmtől születésnapomra :) Nekem is nagyon tetszik most minden :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é