2014. augusztus 20., szerda

James Lear: A hátsó bejárat

 Köszönet a könyvért az Ulpius-ház kiadónak!

Őszinte leszek, én kedvelem a melegeket! Nincs velük gondom, és oda vagyok a Yaoiért is, nincs gondom a férfi-férfi szexuális kapcsolatokkal sem, és nincsen azzal sem semmi problémám, ha erről olvasok. Szerepjátékosan van meleg fiú karakterem, úgyhogy igazándiból ezt a könyvet felfoghatom akár ihletforrásnak is, bár azért be kell vallanom, hogy Ennyire mélyrehatóan nem szoktuk részletezni az intim kapcsolatokat, mint azt a könyv teszi.
 Hogy miért olvastam, és mi vezetett oda, hogy úgy döntsek, hogy ebből recenziós példányt kérek? Olvasási válságban voltam, és úgy döntöttem, hogy valami tényleg olyat akarok olvasni, ami jó, és nem kell rajta gondolkodni. És akkor szembejött velem a könyv, és annak is egy értékelése, ami így szólt:

 „Pornókönyv a javából. Ha a sztorit kivennénk belőle kb 20 oldallal lenne rövidebb, annyit dugtak benne.”
 (Zsuzsanna_Makai)

 Nem igazán akartam elhinni, hogy egy 260 oldalas könyvben tényleg lehetséges az, hogy 240 oldalon keresztül fiúk, fiúkat…tesznek boldoggá. Csak, hogy kevésbé legyek szókimondó. De tényleg ez történt! Van nyomozás,de csak ímmel-ámmal. Igazándiból tényleg meglepődsz a végén, hogy ki és miért rakta el láb alól azt az embert, mert szinte elfelejted, hogy volt bűneset, mert mindig….azt csinálják.
 Komolyan nem tudom elhinni, hogy ilyen lehetséges. Olyan abszurd helyzetekben képesek dugni, hogy csak pislogsz, hogy „na most mi van?”. Nyomozás, csini rendőr fiú…és két –három oldalon belül már egymásba vannak. És ez még mondjuk, hogy logikus is volt, de volt olyan amikor egyszerűen beszélgetnek, információt cserélnek, és hümmögés, majd „egy infó egy ruha”….és megdugják egymást. Komolyan! A főhős nem tudom, pontosan hogy néz ki, de minimum sütnie kell róla, hogy meleg, mert ha nem akkor nem értem, hogy ott azon a helyen tényleg mindenki homokos volt? Oké, Leonard kifejtette, hogy az egy buz*tanya….de akkor is. Erkölcs az úgy nincs,  az egész család, és a beosztottak is mind egytől –egyig kicsit beteg szexuális dolgokkal rendelkeznek. Erre jön még rá, hogy van aki elfojtja, de amint meglátja a főhőst merevedése lesz, és azt kívánja, hogy minimum vegye már a szájába… és folytathatnám.
 Nekem néha tényleg azaz érzésem van, hogy akár a tea ivásáról is arra juthatnak, hogy na akkor most vetkőzz és…vagy egymásra nézve máris mind merev. Tény, egy impotens ember volt, az is meghalt, de az meg kukkoló volt, tehát annak is  volt éppen elég baja.
 Aki nem bírja a meleg szexet, abban is a férfi-férfi felállást, az ne olvassa, mert a könyv nagy része ebből áll. Szexből, meg a készülés a szexre, meg a szex utáni szexre gondolásról, egy picike nyomozással, és még kisebb történettel. Aki krimit vár, és nem idegenkedik a pornótól az olvashatja, mert tényleg elég összetett és pislogtam, hogy akkor most Ő, és Ő miért is, és miért így, stb. tehát azért volt megdöbbenés. Nem tudom, amúgy miért született meg a könyv….mert erre nem találtam választ. Az az érzésem volt, hogy az író vagy túlfütött szexuálisan és ki akarja írni magából ezt, vagy a töménység miatt az is eszembe ötlött, hogy lehet, hogy viccnek szánja. Mármint, meg akarja botránkoztatni a népet, és írni akar/mer olyat amit úgy igazán sokan nem írnak. Túl sok meleg pornós könyvet ugyanis nem ismerek. Ez pornó, bárki bármit mond, itt kőkemény (mindenféleképpen) nyíltság van, nincs elkendőzve semmi sem, és nincs az, hogy áh, nem írom le, hogy farok, meg f*sz mert nem illik, nem írom, hogy d*gás meg sz*pás, mert nem illik, neeem, leírja, meg azt is, hogyan, miként, mekkora a szerszáma, és milyen mélyen…khm…tehát mindent.

Belbecs: 3/5

Három pont, mert irodalmi értéke nincs a könyvnek.  Az kb. 1 pont lenne. Viszont tényleg jól van megírva, mert egyrészt kirángatott az olvasási válságból, másrészt, igazán képben lettem a meleg szexuális aktussal, szerepjátékhoz még jó lehet …. 5 pont az, hogy igazándiból azt kapod ami rá van írva. Tehát nem áltat azzal, hogy magasröptű szerelmes, krimit kapsz. A fülszöveg is remekül tudatja veled, hogy figyi, ez itt pornó, fiúk a fiúkkal fognak szexelni, és ezt is kapod!

Külcsín: 3/5

 Nem tetszik a borító. De ez az eredeti is, úgyhogy igazándiból nincs mit tenni. És igazándiból azt sem nagyon tudom, hogy mi lenne neki jó.  Nem tudom, ki van a borítón, mondjuk Leonardra tippelek, tekintve a Főhős Mitch, azért férfiasabb és sokkal szőrösebb.
 Ami a címet illeti: telitalálat. Tényleg, tehát kétértelmű, és gondolhatsz itt mindenre, és igazándiból arra, amire kellene, arra szerintem igen kevesek gondolnak elsőre. Mindenki a szexre gondol, pedig nem! De megtudod, mi a hátsó bejárat, ha elolvasod a könyvet és azt is, mi szerepe van a történetben, és mit csinálnak ott.


Vélemények:

0 megjegyzés: