2014. augusztus 11., hétfő

Az átalakítás még nem ért véget!Na jó, valójában feltehetően most már nem lesz olyan nagy átalakítás. Most is, csak kikerült az asztal a szobámból, hogy egy tv állvány vegye át a helyét. Nem, véletlen sem fogok tévét nézni, az roncsolja az agysejtjeimet. Hanem, a Jysk katalógusba (lassan reklámozási díjat kérhetnék :D), láttam egy olyan színű (fafajtájú) asztalkát, amilyen színűek a bútoraim a saját szobámba. Azt nem is néztem, hogy az hivatalosan TV állvány volna. Még meg is jegyeztem, hogy az aljába elférnek a könyvek, amik nem fértek el a tesómhoz, a tetejére meg a sólámpám és az asztali Zen kertem (amit még apukám csinált nekem), tökéletesen elfér. És tényleg! Bár amikor méricskéltem, akkor valahogy nekem magasabbra jött ki az egész, de szerintem a hossza és magassága lehetett a ludas azt kevertem.
 Szombaton anyukámék meg is vették (pénzt adtam hozzá), aztán elmentek wellnesselni. Nekem van egy rossz szokásom (vagy jó), nem szeretek várni. Ha valamit megvettünk, akkor annak ott kell lennie ahova megvettük, össze kell, hogy rakódjon.

 Igen ám, de nem vagyok túl nagy szerelő zseni. Analfabéta sem vagyok az összeszerelésbe, de az előző projektnél… tökéletesen fordítva összeállítottam a polcok elemeit, apukám nem győzte átrakni, megforgatni, hogy tényleg helyesen legyenek. Ezek után úgy döntöttem, hogy összerakom a tv állványt. Mert, nem lehet az olyan bonyolult. Dobozt kibontva megkerestem az összeszerelési útmutatót. Miután megnyugodtam, hogy itt nincs olyan ábra, hogy egyedül nem lehet, akkor mindent szétpakoltam a szobámba. Írta, hogy kell csillagcsavarhúzó, meg kalapács is hozzá, hát szereztem. A tiplik beverése nem okozott gondot (kalapács nélkül, egy fa bagollyal – igen….előbb volt a tiplis rész, mint hogy megnézzem, kell-e kalapács és elmentem volna érte :P). aztán jött a kerekek felcsavarozása, na itt lekellett mennem a pincébe csillagcsavarhúzóért, mert a lustáságból elkezdett (olló vágó részével is lehet becsavarni, aztán…sima csavarhúzóval is lehet) meghiúsulása miatt muszáj volt szabályos eszközt találnom, amivel már sokkal könnyebb volt az egész. Aztán hipp-hopp egymásba illesztés és csavarozás (ahhoz adtak csavarozó bigyót…), és már kész is! Kb. egy órás munka, de megcsináltam! Ahhoz, hogy a helyére kerüljön, el kell vinni az asztalt onnan. Egészen az előtérig vittem, mert azért a lépcsőt egyedül egy vas-fa dologgal nem vállalom be, úgyhogy azt most kerülgetem. Forgatás erre, forgatás arra, végül nem is úgy került oda, ahogy gondoltam, de most már tetszik teljesen ott ahol van. Szerintem legalábbis jó lett! Így átfértek a világirodalom remekei sorozat kötetei hozzám, illetve tényleg mindennek lett helye. És büszkén megveregettem a magam vállát, hogy habár egy bonyolultabb szekrény még kifog rajtam, de egy tv állványt bármikor össze tudok szerelni!

Szemből, felül a polcon a HP-s dolgaim :)

Vélemények:

3 megjegyzés:

-krisztina- írta...

Nekem is pont ilyen szekrénykém van :) bár nekem jelenleg rajta van a tévé(porfogó), én is könyvespolcnak használom inkább ;)

-krisztina- írta...

Jah, és én is gyűjtöm az ilyen színű bútorokat :)
És azt hiszem a szobabicajom is pont ilyen, mint a tiéd :D

Jeffi írta...

Az én szobámba ilyen színűek a bútorok, úgyhogy kellett keresni a megfelelőt :D Bár így sem egy típusúak a bútoraim, de azért mondjuk úgy, hogy most már jól néznek ki, és mivel kicsi a szobám, most már kicsit nagyobbnak tűnik, hogy rendezettebb lett minden :) Még majd a régi könyvespolcom kerül vissza, ha megvágták meg méretre szabták, akkor lesz egy csomó könyvnek hely :D Bár most elférek rendesen :D
A szobabiciklit már csak használnom is kellene, egyelőre csak be van állítva, na de lassan ráveszem magam (kellene) :)