2014. augusztus 1., péntek

Júliusi Új Lakók


 Hetedik hónap, hét könyv. Engem is meglepett, hogy ebben a hónapban mennyire kevés könyv vándorolt hozzám. Úgy emlékszem, hogy nagyon vártam mindig a postást, pedig valójában inkább feladni mentem, mint hogy kaptam volna. No meg a helyettesítő postás sem éppen úgy dolgozik, mint azt elvárnánk. Mert, hát a nap 24 órájában van itthon valaki, és még arra sem méltóztatott, hogy becsöngessen, vagy bedobjon ajánlott szelvényt, így igazándiból az egyik küldeményemnek szerencséje volt, hogy éppen a postakész borítékokat is a postán beadva adtam fel, és ismerős voltam az ott dolgozónak, így odaadta a küldeményt, és mondta, hogy „ha megtalálom a szelvényt, akkor ez volt az”…mondtam, hogy nem kaptunk.
 A rukkolázást már hivatalosan is abbahagytam, elfogytak a pontjaim, az utolsó könyv még ugyan úton-útfélen, de az is ideér (remélem), még a nyáron. Csere ügyletem is csak három volt, csupa szimpatikus mollyal, legalábbis levelezés ügyileg. Egy könyvet kaptam születésnapomra, és egy könyvet kértem recenzióba.

 Selejtezésből: 1
Arthur C. Clarke: A nagy zátonyok kísértete

Fogalmam sincs, miért hoztam haza! De tényleg, fogalmam sincs mikor, és miért fogom olvasni, vagy fogom-e olvasni egyáltalán vagy csak túladok majd rajta. De ismert az író, tőle még semmit sem olvastam, és így borító alapján érdekesnek tűnt.

Csere útján: 3
Marni Bates: Segítség, Youtube-sztár lettem!
Mike Grinti – Rachel Grinti: Karmok
Emma Donoghue: A cafka

 A Cafka már régóta várólistás volt, kölcsön is kértem egy molytól, de még nem  jutottunk el odáig, hogy kölcsön is kapjam, így legalább már biztosan elolvasom (valamikor :D). Karmokról sokat hallottam, és tetszik a borítója, úgyhogy gondoltam, miért is ne. a Segítség, Youtube sztár lettemről viszont körülbelül annyit tudok, hogy egy nagy LOL van a borítóján. Semmi különösebb előre ismeretszerzésem nem volt, nem tudom jó-e vagy sem, azt sem érdekel-e, ez a hónap  zsákbamacskája.

Happoltam: 1
Shannon McKenna Schmidt – Joni Rendon: Regényes úti célok

 Régóta várólistás, és egyelőre úgy gondolom, hogy megérte erre áldozni az összes meglévő pontomat. A rukkoló amúgy kifejezetten kedves volt, leutazott Dunaújvárosba, hogy átadja. Utána írt, hogy szerinte már valamikor Bp-n cseréltünk. Nem tudom, de azért aranyos volt.

Recenziók száma: 1
Anthony Ryan: A vér éneke

 Annyi jót hallottam róla, Nitától, hogy gondoltam, ha lehet kérek, aztán meglátjuk. Egyelőre olvasás alatt van. Nyáron ugyanis rám tör az általános olvasási válság. Pedig ilyenkor vagyok itthon. És általában az emberek azt hiszik, hogy akkor na most ráérek olvasni….ki kell ábrándítanom mindenkit. Télen és munka közben sokkalta több időm van olvasni, mint amikor nyáron itthon vagyok. Már csak azért is, mert betevős időszak van, segítek a ház körül (pl. elrontom a fűnyírót…nem, nem én voltam, csak nálam romlott el…meg a porszívó is). Tehát sokat hallottam róla. Amit még várok, bár egyelőre még csak említés szintjén kértem, az a Romok, és a Kincsvadászok. Sorozat folytatások, és ezért érdemes volna talán olvasnom őket. Azaz mindenképpen akarom, de egyelőre a Romok előtt a Töredékeket kéne…ki emlékszik, mióta van nálam…


Ajándék: 1
Seung Sahn: A zen iránytűje


Mert születésnapom volt! Ami molyként fura, hogy csak egy könyvet kaptam, de a magánkönyvtár olvasottságát elnézve, azért ha a következő sok évben sem kapnék könyvet, sem unatkoznék…jelenleg 10%-át olvastam a saját könyveimnek….úgy hogy be van most jelölve 13 könyv,hogy most olvasom, mert nem tudtam eldönteni, hogy melyiket olvassam. Mind régóta várja, hogy a sorra kerüljön, és már feszélyezett egy kicsit. Mondjuk a frusztráció mára már átment vállrándításba, de azért próbálok haladni. Speciel a szerepjátékos ismerősömnek linkelek, hogy bökjön rá egyre, azt olvasom :D
Őket (is) kaptam 28. születésnapomra

Vélemények:

0 megjegyzés: