2014. augusztus 31., vasárnap

Augusztusi új lakók


A nyári szabadság rengeteg dologra elég. Például, hogy úgy tegyél mintha dolgoznál! Munkahelyi ártalom (szerintem nem), hogy itthon is könyvekkel vagyok képes foglalkozni. Az augusztus eleje azzal telt, hogy mini leltárt csináltam. Ami sokkal egyszerűbb, és sokkal gyorsabban megoldható,  mint egy nagy könyvtárban. Ugyanis nekem „csak” 870 könyvem van, amit azért sokkal egyszerűbb mozgatni, rendszerezni és a molyra felrakni (ha nem volt), mint egy több ezres, százezres könyvtári állományt. Mindenesetre, tény, hogy szabadság alatt is könyvekkel foglalkoztam.
Új könyvespolcok kerültek be, könyvek kerültek ki, kerültek át másik szobába, esetlegesen tv állványra. Az ágyam elfordult, a polcok szegély nélküliek lettek, és így elfértek egymás mellé. Jelenleg van még egy üres könyvespolcom (amit meg kell vágni, hogy a helyére kerüljön), egy kis falrészletem amit be lehet polcozni, illetve a szobámban is van jelenleg is úgy harminc-negyven könyvnek hely. Amit jelenleg a kölcsön könyvek, recenziók, és könyvtári könyvek foglalnak el. Tehát nem unatkoztam a nyáron, akkor sem amikor éppen nem dolgoztam!
 De térjünk át arra, hogy milyen könyvek vándoroltak a hónapba hozzám és miért :D

Vásárolt könyvek száma: 4
Chloe Neill: Ha eljön a péntek (1200Ft)
Adam Johnson: The Orphan Master's Son – Az ellopott élet (2.400Ft)
Marie-Aude Murail: Oh, boy! (1.600 Ft)
Patricia Briggs: Megszólít a hold (399Ft)

 Az úgy volt, hogy… az elsőt azért vettem, mert a másik részt cseréltem, akkor már legyen meg minden rész amit adott molyocska elad(elcserél), így nem volt postaköltség sem. Már csak remélni tudom, hogy tetszeni is fog. A két könyvmolyképzős könyv kívánságlistás volt. Azaz igazság, hogy az amolyan vigasz ajándék nekem, magamtól. Egy nagyon rossz nap másnapján. Háziorvos kihívás, meg injekciós fájdalomcsillapítás után úgy döntöttem, hogy magamtól, a magam hülyesége miatt, de valami jár. És ezeket már régóta terveztem, és ennyit érnek is. A negyedik…öööö, az úgy velem jött amikor ásványvizet vettem… :D

Recenziók száma: 3
Dan Wells: Ruins – Romok
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok

A hátsó bejáratot már el is olvastam, igazándiból az tetszett is. Bár páran nem értették, hogy miért is kell nekem meleg pornót olvasnom. Amúgy azért mert, éppen nem akartam gondolkodni, szeretem az ilyesmit (bár nem olvasok túl sűrűn ilyet), és olvasási válság kezelésére remek volt. Kár, hogy azóta megint így nézek ki a fejemből okosan.  A Romokat már nagyon várom, bár még a Töredéket sem olvastam (de itt van), a Kincsvadászok szintén sorozat folytatás. A Hordákat várom amúgy…már év eleje óta, már nagyon-nagyon….de az még sajna odébb van. Viszont így Dan Wells sorozata zárul. Lesz végre egy lezárt sorozatom (kivéve, ha még ír hozzá részeket XD)

Csere könyvek száma: 3
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Rados Virág: Bipoláris
Elizabeth Richards: A sötétség városa

 Cseréltem a hónapban három könyvet is. Az elsőt már régóta nézegetem a Bipolárist meg valaki ajánlotta, 
hogy olvassam el. A sötétség városáról meg szintén jókat hallottam, és úgy gondoltam, ha már megtehetem, és ha már nem kerül semmibe sem (csak pk. És egy amúgy sem kellő könyv), akkor miért ne. Lehet, hogy tetszeni fog, én bizakodó vagyok. A borítója amúgy tetszik J

Ajándék: 1
Brandon Sanderson: A törvény ötvözete

Utó születésnapos könyv ajándék Gabye-tól. Caminót járt, így most kaptam meg, de ugyanúgy örültem neki, mintha akkor kaptam volna amikor volt a szülinapom. Amúgy a héten több utószületésnapi ajándékot is kaptam, úgy tűnik nekem kétszer is van szülinapom J kaptam két plüsst…amiket amúgy nagyon rühellek, de ezek aranyosak Svent és Olafot kaptam plüssbe (Jégvarázs, ha valaki nem tudná :P), és nem a kutya kapta meg. Sven tökéletes helyet kapott, és Olaf is, utóbbi végignézte tegnapelőtt a jégvarázst velem (meg a szüleimmel), most az ágy sarkában üldögél. De a könyvre visszatérve. Most kaptam egy újabb löketet, hogy végre fejezzem be a Ködszerzetet, amivel úgy a második rész, első kötetének a felénél ragadtam le. Hangulat. Ez az egy kell hozzá…meg idő… :D Imádtam az első részt, de az is második kezdésre sikerült csak, mert nem jó hangulatban kezdtem neki.

Vélemények:

0 megjegyzés: