2014. augusztus 24., vasárnap

KérdőívNem tudom, hogy hogyan viszonyuljak az ilyen tovább küldős kérdőívekhez, de most úgy döntöttem, hogy a kérdések jók, és hát senki sem hal bele abba, ha válaszol rájuk. Tovább küldeném @Shanara –nak, @rebel –nek és @Nitakönyvgalaxis –nak. Biztosan megkaptátok már mástól is, de nekem ti jutottatok első körben eszembe :D

Kérdések:

1. Szoktál nassolni olvasás közben?
Régen igen, már leszoktam róla. Azaz igazság, hogy súlyban átléptem egy olyan súlyhatárt amit nem szerettem volna átlépni, és feltehetően a nassolásnak ehhez elég nagy köze volt, így azt olvasás közbenből és amúgy is kiiktattam.

2. Mit szeretsz iszogatni olvasás közben?
Teát, vagy vizet. Egyik sincsen szoros összekapcsolásban az olvasással. Az ágyban olvasok, netbookasztalnak döntött könyvvel, tehát a folyékony dolgok azért annyira nem barátaim. És persze, inkább csak télen teázom, a kötelező teámon kívül.

3. Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?
Nem irkálok bele egy könyvbe sem, nem azért mert kivagyok a gondolattól, inkább úgy mondom semmi olyan nincs amit beleírnék. Nem szeretem ha firkálják a könyveket, de megértem azokat is akik bele jegyzetelnek (a sajátba azt csinál az ember amit akar).

 4. Hogyan jelölöd, hogy hol tartasz egy könyvben?
Könyvjelző. Jó sok van belőle. Általában ugyanazokat használom, míg el nem kopnak. Persze változó mert néha rám tőr az, hogy most ezzel vagy azzal a könyvjelzővel jelezzem merre tartok. Ezen kívül a könyveket amiket olvasok, fel szoktam post-itelni, hogy Molyon jelölhessem, ha egy-egy rublikát elértem. :D

5. Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni a könyvet bárhol?
Bárhol, nincs nálam ilyen késztetés, hogy csak ott rakjam le, ahol vége a fejezetnek. Ennek ellenére, azért a lap alja illetve  a mondat vége az meglegyen. Munkahelyen olvasva kicsit nehezebb ugyanis a fejezet megvárása, ott már annak örülök, ha a mondatot sikerül befejeznem, bár megfigyelésem szerint az sem zavar, ha  a mondat közepén hagyom félbe (pár percre).

6. Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyvet a szoba másik sarkába, ha nagyon idegesítő regényt olvas?
Semmi esetre sem. Sosem rongálok könyvet. Az olyan gonosz lenne…és ne, senki se higgyen a munkatársaimnak akik azt állítják, hogy láttak könyvet rongálni.

7. Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel?
Ha módomban áll akkor azonnal rákeresek, ha nem akkor megjelölöm és utána nézek. Nem szeretek buta maradni. 

8. Mit olvasol most?
Kalapos Éva: D.A.C. 2 – Rázós utakon 

9. Milyen könyvet vettél legutóbb?
Adam Johnson: The Orphan Master's Son – Az ellopott élet
Marie-Aude Murail: Oh, boy!
Vigaszdíj volt, magamnak magamtól. Amúgy igen borzalmasnak találom a könyv gerincét, mert ott is az angol cím domborít nagyba…de erről egy másik bejegyzésben.

 10. Van kedvenc helyed vagy időpontod az olvasásra?
Nincs. De szeretek munka közben olvasni (és igen, én megtehetem), szeretek otthon az ágyba begubózva olvasni. A napszak teljesen mindegy. Főleg hangulat függő a dolog.

11. A sorozatokat vagy az egyrészes könyveket szereted jobban?
Egy részeseket. Ennek ellenére olvasok sorozatokat, csak nem szeretem őket. Főlek mindig, hogy a felénél abbahagyják a kiadást és akkor nyelvismeret hiányában, csak pislogok ki a fejemből, hogy na most mi van. Úgyhogy a sorozatokkal ez a legnagyobb bajom, utána jön az, hogy az egész csak a pénzről szól, és mindent száz résznyire húznak, mert így gazdaságos -.-”

12. Van olyan könyv, amit mindig előrehozol, és szeretettel ajánlasz mindenkinek?
Hmm…ez is változó. Sokaknak ajánlottam a Zombiháborút, mert életem egyik legjobb könyv élménye volt. De, ha most megkérdeznének, hogy a közelmúltban milyen olyan könyvet olvastam amit mindenkinek ajánlanék, és hirdetném az igét….nem tudnék mondani semmit. A közelmúltban kimagaslóan jó könyvet nem olvastam. Voltak amik tetszettek, de nem olyanok, hogy menjek és mondjam, hogy figyi ezt MINDENKÉPPPEN el kell olvasnod.

13. Hogy rendszerezed a könyveidet?

Kiadók, írók szerint…egyelőre még körülbelül úgy is van. Most volt leltározás nálam, és igen, most körülbelül tartom a kiadó, író rendszert, a polcaim egyéb részein meg a téma szerinti bontás (Japános, Tibetes, Buddhizmusos stb.) emellett a szobámban van három stóc, amiket külön kezelek. Ez a Recenziók, könyvtári és kölcsön könyvek stóca. 
Vélemények:

0 megjegyzés: