Ugrás a fő tartalomra

Kérdőív



Nem tudom, hogy hogyan viszonyuljak az ilyen tovább küldős kérdőívekhez, de most úgy döntöttem, hogy a kérdések jók, és hát senki sem hal bele abba, ha válaszol rájuk. Tovább küldeném @Shanara –nak, @rebel –nek és @Nitakönyvgalaxis –nak. Biztosan megkaptátok már mástól is, de nekem ti jutottatok első körben eszembe :D

Kérdések:

1. Szoktál nassolni olvasás közben?
Régen igen, már leszoktam róla. Azaz igazság, hogy súlyban átléptem egy olyan súlyhatárt amit nem szerettem volna átlépni, és feltehetően a nassolásnak ehhez elég nagy köze volt, így azt olvasás közbenből és amúgy is kiiktattam.

2. Mit szeretsz iszogatni olvasás közben?
Teát, vagy vizet. Egyik sincsen szoros összekapcsolásban az olvasással. Az ágyban olvasok, netbookasztalnak döntött könyvvel, tehát a folyékony dolgok azért annyira nem barátaim. És persze, inkább csak télen teázom, a kötelező teámon kívül.

3. Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?
Nem irkálok bele egy könyvbe sem, nem azért mert kivagyok a gondolattól, inkább úgy mondom semmi olyan nincs amit beleírnék. Nem szeretem ha firkálják a könyveket, de megértem azokat is akik bele jegyzetelnek (a sajátba azt csinál az ember amit akar).

 4. Hogyan jelölöd, hogy hol tartasz egy könyvben?
Könyvjelző. Jó sok van belőle. Általában ugyanazokat használom, míg el nem kopnak. Persze változó mert néha rám tőr az, hogy most ezzel vagy azzal a könyvjelzővel jelezzem merre tartok. Ezen kívül a könyveket amiket olvasok, fel szoktam post-itelni, hogy Molyon jelölhessem, ha egy-egy rublikát elértem. :D

5. Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni a könyvet bárhol?
Bárhol, nincs nálam ilyen késztetés, hogy csak ott rakjam le, ahol vége a fejezetnek. Ennek ellenére, azért a lap alja illetve  a mondat vége az meglegyen. Munkahelyen olvasva kicsit nehezebb ugyanis a fejezet megvárása, ott már annak örülök, ha a mondatot sikerül befejeznem, bár megfigyelésem szerint az sem zavar, ha  a mondat közepén hagyom félbe (pár percre).

6. Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyvet a szoba másik sarkába, ha nagyon idegesítő regényt olvas?
Semmi esetre sem. Sosem rongálok könyvet. Az olyan gonosz lenne…és ne, senki se higgyen a munkatársaimnak akik azt állítják, hogy láttak könyvet rongálni.

7. Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel?
Ha módomban áll akkor azonnal rákeresek, ha nem akkor megjelölöm és utána nézek. Nem szeretek buta maradni. 

8. Mit olvasol most?
Kalapos Éva: D.A.C. 2 – Rázós utakon 

9. Milyen könyvet vettél legutóbb?
Adam Johnson: The Orphan Master's Son – Az ellopott élet
Marie-Aude Murail: Oh, boy!
Vigaszdíj volt, magamnak magamtól. Amúgy igen borzalmasnak találom a könyv gerincét, mert ott is az angol cím domborít nagyba…de erről egy másik bejegyzésben.

 10. Van kedvenc helyed vagy időpontod az olvasásra?
Nincs. De szeretek munka közben olvasni (és igen, én megtehetem), szeretek otthon az ágyba begubózva olvasni. A napszak teljesen mindegy. Főleg hangulat függő a dolog.

11. A sorozatokat vagy az egyrészes könyveket szereted jobban?
Egy részeseket. Ennek ellenére olvasok sorozatokat, csak nem szeretem őket. Főlek mindig, hogy a felénél abbahagyják a kiadást és akkor nyelvismeret hiányában, csak pislogok ki a fejemből, hogy na most mi van. Úgyhogy a sorozatokkal ez a legnagyobb bajom, utána jön az, hogy az egész csak a pénzről szól, és mindent száz résznyire húznak, mert így gazdaságos -.-”

12. Van olyan könyv, amit mindig előrehozol, és szeretettel ajánlasz mindenkinek?
Hmm…ez is változó. Sokaknak ajánlottam a Zombiháborút, mert életem egyik legjobb könyv élménye volt. De, ha most megkérdeznének, hogy a közelmúltban milyen olyan könyvet olvastam amit mindenkinek ajánlanék, és hirdetném az igét….nem tudnék mondani semmit. A közelmúltban kimagaslóan jó könyvet nem olvastam. Voltak amik tetszettek, de nem olyanok, hogy menjek és mondjam, hogy figyi ezt MINDENKÉPPPEN el kell olvasnod.

13. Hogy rendszerezed a könyveidet?

Kiadók, írók szerint…egyelőre még körülbelül úgy is van. Most volt leltározás nálam, és igen, most körülbelül tartom a kiadó, író rendszert, a polcaim egyéb részein meg a téma szerinti bontás (Japános, Tibetes, Buddhizmusos stb.) emellett a szobámban van három stóc, amiket külön kezelek. Ez a Recenziók, könyvtári és kölcsön könyvek stóca. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é