2013. május 5., vasárnap

Hamarosan (Május)


 Új "rovatot" indítok a blogomon. Amely arra hivatott, hogy az elkövetkezendő egy hónap Terveit tartalmazza. A tervek, persze könyvek, amiket szeretnék elolvasni, ha szerencsém van, mindig teljesítem is a kitűzött célokat, rossz esetben, csak tervek maradnak. Nos, akkor mit is hoz számomra, és olvasóim számára a Május. Azzal kezdeném ami már biztos, tehát itt van a polcomon (ágyamon), elérhető közelségben. Jane Johnson: A szultán asszonya, már nekikezdtem, és ha minden jól megy a héten be is fejezem, amennyit eddig olvastam belőle az alapján elég jónak tűnik. 
 Utána, ha a hangulatom nem romlik, vagy nem jön be olvasási válság, akkor Dan Wells: Szörnyeteg úr című könyve jön. Itt nagyok az elvárásaim, az írótól eddig két könyvet is olvastam, és írtam is róluk, az egyik a Nem vagyok sorozatgyilkos, a Szörnyeteg úr előző kötete, a másik a Partials - Részben ember, ami teljesen más stílus. Dan Wells a tavalyi év egyik nagy felfedezettje volt számomra, úgyhogy remélem, hogy nem okoz csalódást most sem.
 Marad a hónapra ifjúsági vonal is, John Boyne: Barnaby Brocket és a szörnyű dolog, ami vele megesett, szintén nagyok az elvárásaim, nem is olyan régen (2-3 éve) olvastam az író másik könyvét ( A csíkos pizsamás fiú), amit utána meg is néztem filmen is. 
Tehát ezek azok a könyvek amik itt állnak, és a hónap folyamán mindenképpen elolvasásra kerülnek, és poszt is születik majd róluk. A következő négy könyvre van ígéretem, az megint más majd, hogy milyen gyorsan érnek ide, vagy milyen gyorsan tudom olvasni őket.  Őszintén szólva, mindegyik nagyon-nagyon várt könyv, tehát azt hiszem, hogy az olvasási gyorsasággal nem lesz gond.
 A. O. Esther könyveit idén fedeztem fel magamnak, és nagyon kedves maga az írónő is, és remekül ír, így nem félek a könyvtől. Az életfa, már a harmadik rész, és még mindig nem unom. Gabrielt imádom, Elijaht annyira nem, de amúgy ő is kedves karakter a könyvben. És bár nem volt annyira idegesítően függő a vége a második résznek...azért már nagyon folytatnám.
 A gyilkosság illúzióját tavaly óta várom! A gyilkosság alkímiája olvasása óta, amit tavaly a könyvhéten szereztem be! Jelenleg Május közepét emlegetik mint megjelenési időpont, úgyhogy remélem nem csúszik, vagy ha igen akkor se sokat.
 A Lélektársak 2. részét is május közepére ígérik. Mivel az első rész nagyon tetszett, így szintén "biztos, hogy elolvasom" kategória volt. És milyen is lenne a hónap, ha nem lenne tömve ifjúsági könyvekkel. Nem is én lennék, ha nem így lenne.
 Az utolsó könyv amit várok, a hónapra, az a Kör trilógia 2. része. A kör tetszett, így a Tűz megjelenése, nagy öröm nekem is, meg a munkatársaimnak is akik oda vannak a sorozatért.

És ezek csak azok a könyvek amiket várok, vagy már itt vannak! Emellett van 26 darab könyv/manga, amit kölcsön kaptam kedves Moly társaimtól...és akkor még nem is említettem, hogy könyvtárban dolgozom és délelőttös leszek a héten, ami pakolással jár, ami könyvek meglátásával jár, ami egy olyan felkiáltást eredményez, hogy "jaj ezt el kéne olvasni". Hosszú, és könyvekben gazdag hónap elé nézek. Csak győzzem!Vélemények:

3 megjegyzés:

Chiara írta...

Minimum két olyan könyvet említettél itt a várakozók közt, amit maaaajd elkérnék- ha szabad! :) *.*

Jeffi írta...

Mit szeretnél, kölcsönkérni? :D

Zenka írta...

Szia! Fogadj el tőlem egy nagy csokor rózsaszín virágot. ( lásd a blogomon) :)