2016. január 19., kedd

Elhunyt Alan Rickman

 A múlt héten elhunyt Alan Rickman. 69 éves volt!
Sokat gondolkoztam, akarok-e írni emlék posztot róla, hiszen körülbelül az összes filmes, könyves blog írt, akkor nekem minek is. De aztán rájöttem, hogy jó ha az ember kiír ilyesmiket magából.
 Számomra Alan Rickman volt a tökéletes Piton professzor. Előbb láttam a Harry Potter filmeket, minthogy elkezdtem volna olvasni a könyveket. Így amikor már az olvasásra került a sor Piton a fejemben automatikusan vált Alan Rickman által megformált szerepre. Tökéletes Piton volt.
 Láttam pár filmet amiben szerepelt a Robin Hoodot is, bár őszintén megvallva én az összes Robin Hood féle filmet utálom, úgyhogy bár sokak szerint abban is nagyot alakított, nem vált számomra jelentősnek, ahogy a Drágán ad az életed-etben tett elméletben felejthetetlen alakítása sem. Szeretem az akciófilmeket, de Bruce Willis miatt nincs az a pénz, hogy újra nézzem, amikor meg láttam még kicsi voltam.
 A Dogma viszont örök emlék marad, Metatronként tökéletes volt Alan Rickman! Érdemes megnézni, még ha az a film valahol elég beteg is!
 Hiányzik, mert nagyon jó színész és feltételezem nagyon jó ember is volt. (nem követem a sztár világot, de nem rémlik, hogy ő a nagy hírt kavartak közt lett volna). És borzalmas, hogy 69 évet élhetett csak, hogy mostanában olyan sokan halnak meg rákban.
Nyugodjék békében!

Vélemények:

3 megjegyzés:

AniTiger írta...

Metatronként szerettem bele, aztán amikor fodrászkodott (Fújd szárazra, édes!-ben), akkor még jobban belezúgtam, de valahogy Pitonként volt as legjobb...
Sok szerepben láttam, sok interjúján mosolyogtam, zseniális figura volt. :(

Jeffi írta...

Tervezem majd, hogy nézek olyan filmet mostanában amiben benne van, meg egy Hp maraton is érik már, csak hát egyedül nem jó filmezni :)
És Metatronként nagyon-nagyon szerettem,szerintem pont miatta vittem szerepjátékba egy Metatront :(:)

Maate írta...

Nemtom, szerintem A), nem hiányozhat valaki, akivel soha sem találkoztál, következő filmjét nem látod később, mintha élne még, szóval max 2-3 év múlva lehet mondani, hogy hiányzik, hogy már egy éve lement az utolsó filmje, bár valószínű úgyse néznéd meg, mert eddig láttad három filmjét mondjuk, újranézni meg csak a HP-t fogod, abban meg már nem játszott volna semmilyen alternatív univerzumban B) mi a baj a rákkal? Miért jobb, ha elcsapja a villamos, vagy lebénul vagy agyvérzést kap? C) a 69 az tök sok, nem mintha az évek számának bármihez bármikor köze lenn.