2015. március 15., vasárnap

Rendrakásól, eladó könyvekrőlEljön az az idő, szerintem mindenkinél, amikor a könyvei elé állva elgondolkodik azon, hogy mindegyik olyan-e amit megtartana, vagy vannak olyanok akik így öt-tíz év után ott porosodva elérték azt a szintet, hogy már nem érdeklik az embert.
 Nem mondom, hogy a japán csajnak igaza van, miszerint dobj ki minden könyvedet, csak maradjon az a 30 könyv amit olvastál, szerettél és újra akarsz olvasni, mert ez egy molynak erős szanálás és erős könyvveszteséggel járna. Nekem is.
 Viszont eljött az a pont amikor úgy gondoltam, hogy átnézem a könyveimet, többször, több módon(kézbevétel, molyos magánkönyvtár, várólista) és rendszerezek. Ennek eredménye lett, egy durva szanálás. ~1060 könyvből körülbelül 200-ra tudtam azt mondani, hogy már nem érdekel, vagy azt, hogy elég a könyvtárból kihozni, nem kell belőle saját.
 Ami még drasztikusabban meg lett ritkítva az a kívánságlistám. Most, hogy elég jól kezd működni a könyvtár beszerzése, olyan válságból kilépős módon, tehát most már van pénz könyvekre! Nos, innentől sokkal olcsóbb és jobb megoldás a könyvtárat használni. Helytakarékos is! meg, ha már egyszer ott vagyok minden nap, teljesen logikus talán, hogy onnan veszem ki a könyveket. Így a kívánságlistámon maradt…10 könyv.
 Március 12-én vettem, 2015 első könyvét, egy író-olvasó találkozón, úgyhogy a vásárlás is úgy tűnik teljesen normális mederbe lett szorítva nálam. Recenziót is egyetlen egyet kértem, mert az egy uuuuuh könyv (Ad Astra adja ki a Sherlockos novelláskötetet), és ezen kívül nem kértem, bár ingerem lett volna egy másik novelláskötetre is (Fumax: Zsiványok), de úgy döntöttem, hogy majd könyvtárból, ráér az nekem akkor is!
 A másik amire rájöttem, hogy az eladást sem kell túlreklámoznom. Persze bekarcoltam az összes létező zónába, hátha valakinek éppenséggel pont tőlem kell könyv, de nem erőltetem. Könyvfesztiválra, már csak ha nagyon távoli emberke kér, akkor vállalom be, mert már teli a táskám fesztiválra! Hosszú listával, hogy kinek mit adok oda, mennyiért. Majd valahogy egybe kellene zsúfolnom mindenkit, hogy felérkezés után egy órával lehetőleg ne legyen nálam már semmi. Tavaly volt könyv amivel egész nap mászkáltam, ezt úgy idén kihagynám. Felviszem, mert értem, hogy utáljuk a postát, de akkor igazodjanak hozzám az emberek egy kicsit. Főleg akinek több könyvet viszek fel, azok remélem délre ott lesznek és átadhatom a könyveiket!! :)
 A molyos utánvétes malőröm után, utánvéttel nem adok fel @jeneicsilla annyit sem írt, hogy bocs, úgyhogy ha véletlen megkérnének arra, hogy töröljem a „problémás partner” jelölést, akkor üzenem, hogy nem fogom, 2.000 Ft-t buktam egy felelőtlen és pancser nő miatt, minimum jelölöm, ha már ki nem lehet dobni az oldalról, mert a levelezésben leíródott, hogy az ajánlott levél 700 utánvéttel, meg feltehetően drágább, és ez éppen elég arra, hogy felmentődjön az alól, hogy bár ő kérte, ő nem vette át, én buktam a pénzt, ő nem hibás. Persze nem…egy szóval nem mondott értékhatárt. Mindegy is, lezártnak tekintem, ide kiírtam a nevét, molyra kiírtam a nevét, és nem is fogom törölni a jelzést sem róla.
 Eladás ügyileg meg úgy döntöttem, bejelöltem azokat amik nem kellenek, de ha valakinek nem tetszik a postai megoldás, nem tud személyes találkozót összehozni akkor nem veszi meg és pont. Elférnek a polcon a könyvek. Oh igen, őket adom el:
Vélemények:

0 megjegyzés: