2015. január 2., péntek

Azok a bizonyos tervek 2015-re


Egy kis összefoglaló, hogy mit szeretnék 2015-ben elérni, amik a könyvhez kötődnek:
Várólista csökkentés teljesítése. Minden évben jelentkezem, ideje hogy idén sikerüljön is.

Magánkönyvtár olvasottsága 80%. Nem, véletlen sem idén akarom elérni a 80%-ot, tekintve, hogy az már-már esélyesen üti a lehetetlen kategóriát, viszont a jelenlegi 9%-ról szeretném, mondjuk feltornázni magamat a 20-25%-ig. Bár még így is igen necces, hogy sikerül 2017-ig elérnem a 80%-ot, de azért bizakodó vagyok. Ez itt a magánkönyvtáram.

Amit főztél, edd is meg – 2015. Tavaly ezt nagyon-nagyon elbuktam, úgy még volt 200 könyv, amit nem olvastam, a beszerzéseim közül… idén terveim szerint kevés könyvet fogok beszerezni. Ha követni akarjátok a lista bővülését, itt megtaláljátok. Ide felkerül minden beszerzett könyv ami a kihívás előírásainak megfelel. Amúgy az a vicces, hogy ez a kihívás igazándiból, ha nem lennék könyvhörcsög, akkor egyszerű lenne, ha nem éreznék késztetést, hogy könyvesboltba menjek, akkor Egyszerű lenne… moly vagyok, úgyhogy tényleg kihívás, de idén erős leszek, és kevesebb könyvet veszek, mint tavaly!

Magánkönyvtár éve 2015. Erre nincsen kihívás, ez amolyan saját megfontolásból alakult ki. Idén lehetőleg a magánkönyvtáramból olvasok könyveket, esetlegesen az Ebook olvasómat fogom többet forgatni. Mind a kettő eléggé el van hanyagolva, pedig azért vannak, hogy használjam őket, az olvasó is és a felhalmozott magánkönyvtáram is!


Brandon Sanderson év! Mivel sikerült a Ködszerzett 3. Részét felraknom a várólista csökkentésre (vállveregetés), így a második rész előtérbe került, illetve van még az írótól három könyvem, úgy gondoltam, akkor legyen ő az egyik 2015-ös K. É. M. –em (Kiolvasott életművek).


J. R. R. Tolkien év: Tervezem újraolvasni a Gyűrűk Urát, és a Szilmarillokat is, előbbit, azért mert nagyon szerettem, és az új kiadás van meg, amibe meg szerelmes vagyok. Utóbbit azért, mert már totálisan nem emlékszem rá, és csak azt tudom, hogy amikor olvastam, nem értettem… lehet így tizenx év után értem majd már. És még van pár Tolkien könyv, amit nem olvastam. Nem törekszem, hogy ő is idén K. É. M legyen, de azért majd meglátjuk. Szeretnék Középföldén barangolni 2015-ben.

Nos, ennyi a terv. Kevés könyvet venni, azt elolvasni, és a listákon végigmenni, pár írót kipipálni, újraolvasni és hasonlók. Emellett van egy Ajánl könyvet 2015-re listám, amiről majd szemezgetek, előnyben rajta azok a könyvek, melyek megvannak a családi könyvtárban :D
Vélemények:

0 megjegyzés: