2015. január 1., csütörtök

2014 számokban


A beszerzések után, íme, mit olvastam 2014-ben:
Megkezdett könyvek száma: 171
Félbehagyott könyvek száma: 6
2015-re átcsúszott könyv: 1
Olvasott oldalak száma: ~28665               

Tehát 164 könyvet fejeztem be tavaly összesen. Egy aminek az utolsó negyede már idénre átcsúszott (Esti Ködök Kertje), amit amúgy terveim szerint tavaly olvastam volna ki, csak aztán inkább megnézte 3-4 filmet…valahogy tegnap nem volt kedvem olvasni, vagy csak szimplán túl fáradt voltam hozzá…ami vicces mert, ma hajnali 2.40 körül azért elkezdtem egy új könyvet  :D

Az elolvasott könyvek leosztása:

Magyar szerzőtől: 45
Külföldi szerzőtől: 126


Top 10 sorozatdarab 2014-ben:
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Ann Aguirre: Horda
Rick Riordan: A villámtolvaj
Kleinheincz Csilla: Ólomerdő
Vivien Holloway: Mesterkulcs
Andrew Lucas McIlroy: Árnyból az angyal
Dániel András: A kuflik és a nagy eső
Nalini Singh: Vonzódás
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Lucy Hawking – Stephen Hawking: George kozmikus kincsvadászata


A nem akarlak megölni és a Horda volt a legjobban várt sorozatzáró könyvem 2014-ben, ennek hála mindegyiket körülbelül 2 nap alatt befaltam, és utána sírhattam, hogy ennyi volt, vége a sorozatnak. A mesterkulcs új felfedezettet hozott számomra, egyrészt, mint tapasztalat előolvasóként e-ben, másrészt még előtte nem találkoztam Vivien könyveivel, ezt pótolnom kell idén. Jó esetben jön majd a Mesterkulcs 3. Része is… és persze valahonnan majd beszerzem a Pokoli szolgálatot is. Az Ólomerdő-t már régóta szerettem volna elolvasni, idén az új kiadással (is) sikerült beszereznem, és így belemerülhettem abba a világba is. Hála Bíborszélnek, a folytatás is már meglett nekem, illetve a szerzőtől nyertem egy novellát is, úgyhogy idén dömping lesz. Külföldi sorozatban a Villámtolvaj volt az egyik legújabb felfedezésem, ami nagyon-nagyon tetszett. A vonzódás szintén továbbvivős sorozat, de fel sem ér a villámtolvajhoz.


Top 5 könyv 2014-ben (NEM sorozatok)
Andy Weir: A marsi       
J. R. R. Tolkien: A hobbit             
Patrick Ness – Siobhan Dowd: Szólít a szörny
John Green: Csillagainkban a hiba
Caitlin Moran: Hogyan legyünk tökös csajok

 A Marsihoz nem ér fel semmi, a top-top könyv, amivel találkoztam 2014-ben, és elolvasás után majdhogynem újrakezdtem, mert annyira tetszett. Azóta is beszerzős, kívánságlistán van, mert ebből kell nekem egy saját példány. A hobbitot én nem tekintem sorozat darabnak, még ha a Gyűrűk Urához kapcsolódik is. Igazándiból nehéz volt az 5-öt összeírni, mert a legtöbb könyv ma már sorozat.

Top 5 legrosszabb könyv 2014-ben:
Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója – Kezdetek
Szepesi Nikolett: Én, a szexmániás
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Estelle Brightmore: 13. napon
Larry Matthews: Pszichovízió   
Írhattam volna, hogy a top 5 legrosszabb magyar könyv, de lényegtelen. Tény, hogy idén amúgy is elég sok rossz könyvet olvastam, mert 2014-ben ezt bevállaltam. Remélem, hogy 2015-ben elkerülnek az ilyen remekművek, bár elnézve a magánkönyvtáramat, azért van feltehetően erre a listára kerülő kötetem is :D

Így telt tehát a 2014. Én bizakodó vagyok az idei évvel kapcsolatban. Reményeim szerint nagyon sok JÓ könyvvel találkozom, és sikerül minden elmaradásomat behoznom, hogy senkinek se tartozzak semmivel sem.

Köszönöm, hogy velem tartottatok, hogy olvastatok, és remélem idén is követtek :)
Vélemények:

0 megjegyzés: