2015. január 14., szerda

Luc Jacquet: A róka és a gyerek

Várólista csökkentés 1!!
 Idén úgy döntöttem, hogy időben elkezdem teljesíteni a kihívásokat. Ebbe beletartozik a várólista csökkentés is, aminek első darabját az év első napján hajnali négy körül el is kezdtem, két nappal később (nem értem rá olvasni), be is fejeztem.
 A film azóta arra vár a gépemen, hogy megnézzem, és ez a poszt is álldogált, hogy majd megíródik magától rejtély, hogy miért nem írta meg senki helyettem…. A filmet még nem néztem meg, de úgy gondoltam, hogy a könyvről azért képernyőre vetem a gondolataimat, amit vagy majd kiegészítek a filmnézés után, vagy új poszt lesz a filmről, attól függően milyen is a film.
 A könyv egyszerűn gyönyörű, alig egy órás olvasnivaló, ha nem hajnali négy van és nem vagy túl fáradt, ha van egy nyugodt órád! Nagyon szerettem a könyvet lapozni. Jó kézbe venni.  Egy ideig nem tudtam rendesen besorolni a könyvet, hogy mi is akar lenni. Részben ugyebár a filmből készült, mese. Regénynek nem mondanám, mert a szöveg maga nem túl sok, és nem regényszerű. Akkor még ott van az album megjelölés, ami szerintem helytálló, mert van, hogy oldalakon keresztül, csak szép tájfotók, filmes jelenet fotók vannak, és semmi szöveg. Ismeretterjesztő könyv is, tekintve hogy a történet, ahogy halad előre, bele-bele ékelődik egy-egy kis ismeretterjesztő szöveg a sasokról, farkasokról, rókákról, akármikről. Ez egy remekül szerkesztett album-mese-ismeretterjesztő könyv. Örülök, hogy vannak ilyen könyvek, mert tényleg egyszerű szövegezése miatt, a gyerekek is értik, a fotók miatt remek csak lapozgatásra is! Természetbarát molyoknak ajánlom!
A történet is aranyos, adott a kislány, aki meg akarja szelídíteni a rókát. Olyan Kisherceges beütésű az egész, csakhogy a róka bár látszatra szelídítve lett, azért mégiscsak állat. Nem bírja, ha megkötik, ha bezárják. A kislány meg naiv, mert azt hiszi, hogy amit ő a kicsi fejében elgondolt, azt a róka is úgy gondolja. Nos általában abból vannak a konfliktusok, hogy a róka, róka fejjel gondolkodik, a kislány meg kislány fejjel, és ez a kettő nem mindig jár egy rugóra. (meglepő lett volna, ha mindig ugyanarra gondolnak :D). A vége a  történetnek tanulságos, nagyon szép lezárás, féltem a vége felé, hogy vagy nagyon nyálas lesz, vagy nagyon depressziós a vége, de szerintem korrektül le lett zárva.


Belbecs: 5/5
Mindenképpen ajánlom mindenkinek, aki:
-szereti a rókákat
-szereti a természetfotókat, és természetet
-szereti az állatokat, úgy egészében, és érdekli is a viselkedésük
-szereti a meséket

Külcsín: 5/5
Mit mondhatnék? Nagy alapú, gyönyörű kivitelezésű könyv. Elgépelés nem volt benne. Tartós, nem esik szét, látszik rajta, hogy ügyeltek arra, hogy minőségi kiadás legyen. Meseszép képek, fotópapírra nyomva(ebből adódóan feltehetően drága…én happoltam :D)

Kiadó: Best Hollywood
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 192
ISBN: 9789630642033
Fordította: Karácsonyi Mária


Fülszöveg:
Egy róka és egy kislány közt különleges barátság szövődik egy elbűvölő kaland során, s eközben egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A gyönyörű mese kereteibe ágyazott utazás alatt egy kislány szemén keresztül ismerjük meg az állatokat, találkozunk hiúzzal, farkasokkal, borzzal, sündisznókkal – és persze rókával és rókakölykökkel.
A könyv a film bámulatba ejtő felvételeinek segítségével a természet titkos, mégis otthonos oldalának kivételesen szép képeit tárja elénk.

Meghívás a hétköznapi csodák világába.
Vélemények:

0 megjegyzés: