2014. november 4., kedd

Kathryn Littlewood: A varázslatos pékség titkai (Bliss 1.)

 Kellett egy kis ifjúsági regény, egy kis nem gondolkozás az olvasmánylistámba. Ennek megfelel a könyv, túlzottan nagy titkokat ne várjon senki sem, mert Rose folyamatosan sugallja, érzi, hogy mi nem stimmel, ebből adódóan az olvasó is elég tisztán látja, ki a rossz, és az miért rossz. Viszont rengeteg jópofa dolog van a könyvben.
 Már a konyhamágusok is elég bizarr dolog, még ha abból is indulunk ki, hogy jó esetben minden mágus, és boszorkány ért a bájitaltanhoz, tehát részben konyhamágus. De ezek a konyhamágusok mások, ők nem bájitalokat kotyvasztanak, és azzal érik el a hatást, hanem tortát, süteményt sütnek, sósat vagy édeset. Persze mindegyik recepthez kell valami, amit nem olyan egyszerű beszerezni. Lehet szó villámlásról, tavaszi fuvallatról, egy ártatlan gyermek sóhajáról, vagy egy feketemágus könnyéről. Könnyebb könnyre fakasztani, mint gondolnánk ;)
 Ami nem annyira tetszett, az a nagyon-nagyon átláthatóság. Jó igaz, 28 éves vagyok, tehát azért elvárt volt, hogy lássam benne az összefüggéseket, feltehetően jobban, mint egy tíz éves, aki a célközönség. Várható volt, hogy milyen recepteket sütnek el, és az is, hogy nem minden fog úgy sikerülni ahogy azt eltervezték. Ennek ellenére igazán egyedi megoldások is születtek. A szerelem muffinok mondjuk nem kifejezetten kreatív dolog, ahogy az igazságmondás-süti sem, viszont amiket okoztak, akiknél okozták, már sokkal érdekesebb. És igen, kifejezetten vicces amikor egy busznyi könyvtárosra rájön az igazmondás, és mindenbe, de tényleg mindenbe belekötnek  és kimondják az összes gondolatukat, ami ismerjük be, nem túl kellemes. A mai világban az emberek nem annyira bírják a negatív kritikát, ebből adódóan nem mindig viselik el, az őszinte szót sem. No és persze mi van, ha egy csapat lány kapott adott sütiből…felfordulás-földindulás ;)
 Tehát igazándiból csak a kiszámíthatósággal volt gond, az író remek ötletekkel van ellátva, és elég kreatív, de túl könnyen kikobozható minden. És persze sorozat….ha minden igaz, csak trilógia lesz!

Belbecs: 4/5 

Külcsín: 5/5


Gyönyörű borítója van a könyvnek, és úgy az egész kivitelezés nagyon szépre sikeredett. Elejével a nagy Bliss felirat zavart, mert olyan angolosra sikerült már megint a borító, de kiderült az csak a családnak a neve, akik a főhösök, tehát mégsem annyira az angolosítás miatt lett ilyen. Most, hogy több borítót is megnéztem, a trilógia egyes részeihez azt kell mondanom, hogy majdnem a legjobbat vettük át. Nekem ők jobban tetszik:

Vélemények:

0 megjegyzés: