2014. október 23., csütörtök

Ann Aguirre: Horda (Razorland-trilógia 3.)

Köszönet a könyvért a Fumax kiadónak!!

Nagyon kevés olyan könyv van, amit nagyon várok. Általában sorozatok x. részei részesülnek ebbe a felfokozott várós hangulatban, vagy kedvenc írók új könyvei. Idén nagyon vártam a Nem akarlak megölniket, mert egy jó sorozatot zárt le, mert nagyon szeretem az írót is, és persze befejező kötet, tehát már elve úgy indulsz neki, hogy nagyot fog szólni, hogy méltón zárjon le egy sorozatot. Arra a könyvre nem is kellett sokat várnom, és tényleg nagy durranás volt. Aztán elkezdtem kérdezni a kiadót, hogy, na de akkor mikor jön a Horda. Rögtön jött a válasz, már fordítják. Komolyan szerintem havonta rákérdeztem, hogy de még meddig fordítják, mert úgy már olvasnám. Mivel a fordítóval leveleztem, rájöttem, hogy talán ha nem írok, akkor gyorsabban tud fordítani, mert nem az én leveleimre kell válaszolnia. Igen, kicsit utáltam, hogy ő már tudja mi lesz a könyvben, amikor én még nem, és csak sejtelmeseket ír róla, amivel nem hogy megnyugtatott volna, csak szította a kíváncsiságomat. Aztán már szeptember lett, és felkerült a könyv a Molyra is, aztán október és megláttam az első olvasásokat. Hát persze, hogy rögtön azonnal írtam, hogy akkor most, most kell. Másnap már itt is volt, ha jól emlékszem. És hétfőn nekiállhattam olvasni, és… szerdán már befejeztem :(

Pikk
Nagyon kevés olyan könyv van, amit nagyon várok. Általában sorozatok x. részei részesülnek ebbe a felfokozott várós hangulatban, vagy kedvenc írók új könyvei. Idén nagyon vártam a
 Idén így lezárult két kedvenc sorozatom is (lehet három, a részben emberrel még függök), és nem tudom, hogy akkor most idén mi az a könyv, amit még nagyon várjak. Mondjuk tegnap az Üveghegy borítója jött szembe velem, így egy nagyon várós lett, de arról mire hírt kaptunk, szinte meg is jelenik. :D Így meg nem nagyon kell rá várni!


Fakó
A történet:
 Aki olvasta az előző részeket azoknak nem volt váratlan, ami Megváltással történt. Már sejthető volt, hogy vannak helyek, amik nem tudják megvédeni magukat, akik olyan berendezkedéssel élnek, hogy igazándiból segíteni sem lehet az ott élőkön, mert meg vannak áldva a világ legbunkóbb, legmániákusabb, leghívőbb (ez esetben negatív jelzőként) irányítóival/ vezetőivel, akik miatt még akkor se tudnál megmenekülni, ha valaki segítene, mert ezt se hagynák. Ennek ellenére Megváltás részben megmaradt, csak helyileg költözött tovább. Pikk sikerrel járt legalább ebben, még ha kudarcnak is élte meg, hogy nem tudott mindenkit megmenteni. Márpedig sajnos nem lehet sosem mindenkit megmenteni. Ugyanis vannak, akik nem akarják, hogy meg legyenek mentve, és vannak azok akik akarnák, de sajnos pechesek, így nem lehet időben segíteni rajtuk.  Az új helynek is vannak árnyas oldalai, az sem tökéletes és Pikk igazándiból nem is akar üldögélni a seggén és nézni, ahogy körbeveszik és lemészárolják ezt a várost is.
Tegan

 A mutánsok okosodnak, az emberek egy szinten maradnak, és megy az öldöklés. Ha jellemeznem kell a könyvet akkor az egész egy hadjárat, egy elég reménytelen kezdéssel, és egy elég reménytelen végkifejlettel, ami mégis azért annyira nem lett reménytelen mint gondolták. Aminél kicsit morcos voltam, az a tudós, aki a feromonokkal kísérletezett, és az amúgy is katasztrofális életvitelűeknek újabb bonyodalmat hozott, amikor páran nem úgy reagáltak a szérumra, és agresszívak lettek, és elkezdték megenni a családjukat stb…jah…cuki volt. Én értettem, hogy miért akarta, és mit akart, csak egy kísérleti stádiumban lévő dolgot nem embereken próbálok talán ki…és persze a P-szakasz takarítsa el más mocskát.
 A kis 12 fős alakulat a végére azért szépen megduzzad, ez is mutatja, hogy a kereskedőknek, és a jó beszélő embereknek mekkora hatalma van. És a végén más is szövetkezik velük, hogy kik, azt megtudjátok, ha elolvastátok a könyvet , meg fogtok lepődni! :)
 Örültem, hogy a második részhez képest itt nem voltak annyira nyálasak a szerelmes jelenetek. Nem volt az, ami számomra az előző részben rontott a dolgon (szerelmi háromszög), mert az elnyomta a történetet az előzőbe, és most hála az égnek túl elfoglaltak voltak ahhoz, hogy tudjanak foglalkozni olyasmivel mint a szerelem, persze azért néha felbukkant.
Kósza
 A végső állomás Rosemere. Ugyan nem teljesen értettem, hogy kerültek ide azok, akiket már régóta halottnak hittem, de úgy vagyok vele, hogy biztos így lett teljes a történet. Mert így megtudtuk, mi történt az Enclave-val és, hogy kisebb szerencsével akár Pikkék is megúszhattak volna mindent, csak jó irányba kellett volna elindulniuk, és jó időben kellett volna ott lenniük. Bár tény, Pikknek ez volt a sorsa, hogy olyasmit hozzon létre, amit más nem mer, más nem tud. Volt elég bátorsága, volt elég elszánt ahhoz, hogy véghezvigye mindazt, amit eltervezett, akkor is, amikor reménytelen volt az egész. És tudta mikor kell lerakni a tőröket, és tudta, mikor kell Vadásznőből, Lánnyá avanzsálnia.
Belbecs: 5/5
 Tökéletes lezárása, az amúgy remek sorozatnak. Sajnálom, hogy vége lett, de legalább kaptunk egy tisztességes befejezést. Szép kerekké téve. Mindent (majdnem mindent), megtudtam amit szerettem volna, és pont annyi romantika volt benne, amennyit még elviselek. Jobb volt az előző résznél, és jobb volt az elsőnél is, nagyon élveztem olvasni, csak azt bánom, hogy behabzsoltam, és két nap alatt vége is lett. Örülök, hogy megismerhettem ezt a történetet.

Külcsín: 5/5


 Amúgy azt hittem átvettük az eredetit, mert hát gally az gally, kéz is van mindegyiken, de valójában nem egyforma. Most, hogy utána néztem kicsit a sorozatnak, találtam egy kicsit gagyi könyvajánló videót még az első részről, meg képet a szereplőkről, akiket tökéletesen nem így képzeltem el, úgyhogy örülök, hogy akkor nézegetem amikor már legalább végeztem, és a bennem élő kép sokkal jobb és elevenebb, mint ezek a rajzolt akármik…a könyvajánló videó meg erősen gáz…de azért megosztom veletek :DCím: Horda (Razorland trilógia 3. kötet)
Eredeti cím: Horde
Írta: Ann Aguirre
Műfaj: young adult/fantasy/sci-fi
Terjedelem:  480 oldal
Fogy.ár: 3.495 Ft
Fumax ár: 2.500 Ft
ISBN 978-963-9861-91-6

Vélemények:

0 megjegyzés: