Ugrás a fő tartalomra

Innen blogolok....és kicsiny magánkönyvtáram

 Én Nitánál láttam először, hogy megosztotta, hogy honnan blogol, úgyhogy én őt tekintem a forrásnak. Mivel tetszett az ötlet, bárkitől is származzék amúgy, így úgy gondoltam megmutatom én is, honnan blogolok, illetve, hogy magánkönyvtáram szétszórtsága (rend van, csak mégsem könyvtároshoz méltó…végtére is nincs ABC-ben minden könyvem) milyen is. Úgyhogy alant láthatjátok a képeket.



 Be kell vallanom, hogy azért beágyaztam, mert miért is ne, de általában tényleg így néz ki, csak kicsit gyűröttebb takaróval, és van amikor nem csak ennyi könyv van, de most stagnálóan ezek állomásoznak egy ágyban velem. Ágyból blogolok, mert egy roppant kényelmes ember vagyok, aki rendelkezik egy netbookal, és egy cuki kis asztalkával amire amúgy ha sok könyvet rak akkor hajlamos eldőlni, úgyhogy ebből a meggondolásból próbál mindent NEM rápakolni. És mivel tavalyelőtt beleborítottam téli szezonba a gyümölcsteát az ágyba, így a teázás sem ágyba kuporogva történik…kivételek vannak persze.

Nem is olyan régen Molyra karcoltam, hogy új könyvespolcom van! Azóta már teli van, itt a teli állapot látszódik a képen. Szerintem egész jól belaktam, bár még lesznek gondok, amikor visszakerülnek hozzám a kölcsönadott könyvek, nem mindenhol sikerült helyet hagynom.  Ez a három könyves szekrény a tesóm szobájában van, mert oda fér csak el, az én szobám ennyi könyvhöz kicsi.


 Nos akkor ez lenne a szobám, és az asztal, zen kerttel amit apukám csinált!, só lámpával ami kicsit már átalakítottunk mert az eredeti kiégett, most egy 10-es ledes bigyó van alatta, és ráhalmozva a sókristályok :D. és könyveim, mangáim egy része.


 Ez itt a HP-s kis szentélyem, a könyvek mögött egy nem odavaló üveg van, de azt ott tárolom, míg nem kapja meg valaki, aki megissza majd. Amúgy imádom ezt a sarkot, és a baglyot is, pedig én tényleg plüss mentes vagyok. Ezen kívül csak egy bárányom van! De azt Erdélyből hoztam, mert annyira aranyos.


Nos ez itt az a rész, ahova MÉG lehet pakolni. A felső sor a kölcsön könyvek tárhelye, illetve az utolsó pár az könyvtári példány, azok előbb vagy utóbb eltűnnek…reményeim szerint előbb…mert már stresszel a sok kölcsön könyv, pont emiatt nem is nagyon kérek mostanában se kölcsön, sem amúgy. Alatta meg a Gyűrűk Ura illetve egyéb gyönyörűségek, illetve nem sokkal távolabb a „nincs rendezve csak úgy berakva” könyveim láthatóak :D

Kölcsön könyvek, könyvtáriak, meg csak úgy könyvek :D


 Kelet gyűjteményem, Japán, Kína, Tibet stb. átköltözött egy részük a ruhásszekrény tetejére, mert a könyves szekrény már zsúfolt volt, és attól féltem, hogy le fog szakadni egy-egy polc.  De így most elég jó lett….azért még mindig félek, hogy szétesik, de talán már nem rezeg a léc, egy-egy portalanításkor annyira.




Tehát ezek lennének a könyveim, cseppnyi magánkönyvtáram. Az új polcokon próbáltam kiadók alapján rendezni a könyveket, és írók, sorozatokat egy helyre rakni…nem mindig sikerült, főleg amikor egy írónak több kiadóban megjelent Egy sorozatáról van szó (Igen Sansa :P)

 Szeretek végignézni a polcaimon, mert most, a nyári  nagy átválogatás után, a nagy részük tényleg olyan amit el fogok olvasni…igen kellene…de könyvtáros vagyok, így azért nehezebb, mert mindig ott van a csábítás amikor pakoljuk be a könyveket, hogy „ ezt is el kéne olvasni…meg ezt is” ismerős nem?

Innen blogolok :P

Megjegyzések

Coffee üzenete…
Szép kis kuckó, jó sok könyvvel. :) Látom, Neked sincs sok lehetőséged már a pakolásra. :D
(@KV)
Jeffi üzenete…
Hát, még tesómnál van falfelület :D Meg másik tesóm szobájába, nálam az a kb. egy polcnyi, úgyhogy igen, a hely rohamosan fogy :D
Anaria Matthews üzenete…
Nagyon aranyos :) Egyébként Ilwerantól meg tőlem jött az ötlet és a hullám :D Írtó jó az a három könyvespolc, ki sem bírnám hogy ne az én szobámban legyenek:D A laptopasztalka meg zseniális, nekem eszembe sem jutott volna reggeliző tálcára tenni :)
Jeffi üzenete…
:D Én mindig csak azt jelölöm forrásnak, akinél én láttam, de nála láttam, hogy írta, hogy tőletek jött :D
Ez kérlek hivatalosan is laptopasztal vagy mi a fene :D Így árulják! :D (mondjuk van pohártartója, meg kis fiókja ) úgyhogy reggelizni is lehetne rajta :D

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é