2013. november 17., vasárnap

Innen blogolok....és kicsiny magánkönyvtáram

 Én Nitánál láttam először, hogy megosztotta, hogy honnan blogol, úgyhogy én őt tekintem a forrásnak. Mivel tetszett az ötlet, bárkitől is származzék amúgy, így úgy gondoltam megmutatom én is, honnan blogolok, illetve, hogy magánkönyvtáram szétszórtsága (rend van, csak mégsem könyvtároshoz méltó…végtére is nincs ABC-ben minden könyvem) milyen is. Úgyhogy alant láthatjátok a képeket. Be kell vallanom, hogy azért beágyaztam, mert miért is ne, de általában tényleg így néz ki, csak kicsit gyűröttebb takaróval, és van amikor nem csak ennyi könyv van, de most stagnálóan ezek állomásoznak egy ágyban velem. Ágyból blogolok, mert egy roppant kényelmes ember vagyok, aki rendelkezik egy netbookal, és egy cuki kis asztalkával amire amúgy ha sok könyvet rak akkor hajlamos eldőlni, úgyhogy ebből a meggondolásból próbál mindent NEM rápakolni. És mivel tavalyelőtt beleborítottam téli szezonba a gyümölcsteát az ágyba, így a teázás sem ágyba kuporogva történik…kivételek vannak persze.

Nem is olyan régen Molyra karcoltam, hogy új könyvespolcom van! Azóta már teli van, itt a teli állapot látszódik a képen. Szerintem egész jól belaktam, bár még lesznek gondok, amikor visszakerülnek hozzám a kölcsönadott könyvek, nem mindenhol sikerült helyet hagynom.  Ez a három könyves szekrény a tesóm szobájában van, mert oda fér csak el, az én szobám ennyi könyvhöz kicsi.


 Nos akkor ez lenne a szobám, és az asztal, zen kerttel amit apukám csinált!, só lámpával ami kicsit már átalakítottunk mert az eredeti kiégett, most egy 10-es ledes bigyó van alatta, és ráhalmozva a sókristályok :D. és könyveim, mangáim egy része.


 Ez itt a HP-s kis szentélyem, a könyvek mögött egy nem odavaló üveg van, de azt ott tárolom, míg nem kapja meg valaki, aki megissza majd. Amúgy imádom ezt a sarkot, és a baglyot is, pedig én tényleg plüss mentes vagyok. Ezen kívül csak egy bárányom van! De azt Erdélyből hoztam, mert annyira aranyos.


Nos ez itt az a rész, ahova MÉG lehet pakolni. A felső sor a kölcsön könyvek tárhelye, illetve az utolsó pár az könyvtári példány, azok előbb vagy utóbb eltűnnek…reményeim szerint előbb…mert már stresszel a sok kölcsön könyv, pont emiatt nem is nagyon kérek mostanában se kölcsön, sem amúgy. Alatta meg a Gyűrűk Ura illetve egyéb gyönyörűségek, illetve nem sokkal távolabb a „nincs rendezve csak úgy berakva” könyveim láthatóak :D

Kölcsön könyvek, könyvtáriak, meg csak úgy könyvek :D


 Kelet gyűjteményem, Japán, Kína, Tibet stb. átköltözött egy részük a ruhásszekrény tetejére, mert a könyves szekrény már zsúfolt volt, és attól féltem, hogy le fog szakadni egy-egy polc.  De így most elég jó lett….azért még mindig félek, hogy szétesik, de talán már nem rezeg a léc, egy-egy portalanításkor annyira.
Tehát ezek lennének a könyveim, cseppnyi magánkönyvtáram. Az új polcokon próbáltam kiadók alapján rendezni a könyveket, és írók, sorozatokat egy helyre rakni…nem mindig sikerült, főleg amikor egy írónak több kiadóban megjelent Egy sorozatáról van szó (Igen Sansa :P)

 Szeretek végignézni a polcaimon, mert most, a nyári  nagy átválogatás után, a nagy részük tényleg olyan amit el fogok olvasni…igen kellene…de könyvtáros vagyok, így azért nehezebb, mert mindig ott van a csábítás amikor pakoljuk be a könyveket, hogy „ ezt is el kéne olvasni…meg ezt is” ismerős nem?

Innen blogolok :P

4 megjegyzés:

Coffee írta...

Szép kis kuckó, jó sok könyvvel. :) Látom, Neked sincs sok lehetőséged már a pakolásra. :D
(@KV)

Jeffi írta...

Hát, még tesómnál van falfelület :D Meg másik tesóm szobájába, nálam az a kb. egy polcnyi, úgyhogy igen, a hely rohamosan fogy :D

Anaria Matthews írta...

Nagyon aranyos :) Egyébként Ilwerantól meg tőlem jött az ötlet és a hullám :D Írtó jó az a három könyvespolc, ki sem bírnám hogy ne az én szobámban legyenek:D A laptopasztalka meg zseniális, nekem eszembe sem jutott volna reggeliző tálcára tenni :)

Jeffi írta...

:D Én mindig csak azt jelölöm forrásnak, akinél én láttam, de nála láttam, hogy írta, hogy tőletek jött :D
Ez kérlek hivatalosan is laptopasztal vagy mi a fene :D Így árulják! :D (mondjuk van pohártartója, meg kis fiókja ) úgyhogy reggelizni is lehetne rajta :D