2013. október 12., szombat

Amanda Stevens: Örök kísértés (Sírkertek Királynője 1.)

Fülszöveg:
A fiatal és titokzatos Amelia Gray sírkő-restaurátor, aki látja a szellemeket. Az élősködő kísértetek nem tudhatják meg, hogy látja őket, hiszen akkor élete is veszélybe kerül. A lány ezért elkerüli azokat az élőket, akiknek nyomában szeretteik nyughatatlan szellemei járnak.
John Devlin detektívnek brutális gyilkosságok felderítésekor lesz szüksége Amelia segítségére, ám a férfit árnyékként követi elhunyt felesége és kislánya.
A lány hiába küzd a férfi iránt érzett vonzalmával, nem hozhatja a kísértetek tudomására, hogy látja őket, sőt látja azt is, ahogy parazitaként szívják el a férfi életerejét. Azonban hiába igyekszik tartani a távolságot, a kettejük közti vonzalom elmossa a határokat e világ s a másvilág között…

A könyvért köszönet @Shanarának :)))) 

A könyvről csupa jó dolgot olvastam, @Gabye és @Shanara is azt mondta, hogy jó lesz ez. Alapjában véve nekem nincs gondom a szellem, kísértet témával, nem félek különösebben tőlük (nem is látom őket :P), de valamilyen szinten hiszek bennük. Minden esetre nekem annyira nem volt ijesztő maga a könyv, inkább érdekes.
 Amelia és Devlin páros kifejezetten izgatja a fantáziámat, hogy mégis mi lesz velük, hogy valaha sikerül-e összejönniük. Láthatóan akarnának, csak egyikük körül kísértetek vannak, a másik meg látja a kísérteteket, így annyira nem vicces ez a kapcsolat. A halálnemek érdekesek voltak, és az is, ahogy beleláthattunk egy temető restaurátor napjaiban. Amúgy szerintem elég parás dolog, nem félek a szellemektől és a temetőktől sem, de azért nem szívesen kutakodnák egymagam a sírok között, akkor sem ha hétágra süt a nap és csiripelnek a madarak.
 Amélia érdekes volt, nem nagyon állt össze neki sok dolog. Mármint a gyilkos kiléte pl. onnantól nekem már sejthető volt, amikor azt mondták, az akire senki sem gondol…aztán egyre egyértelműbb lett. Úgyhogy a befejezésnél már meg sem lepődtem. De azért izgalmas volt.
Gerrity viszont meglepetés volt még számomra is! Ott kb. mint Amélia egy „basszus” felkiáltásom volt. A nyomozós rész nagyon tetszett, főleg amikor Amélia nyomozott, csak úgy kérdezősködve, és infókat talált erről, arról mindenféléről. És szépen kikerekedett minden. A könyv végét viszont (tudom, hogy sorozat), gyorsan lezártnak tartottam. Olyan hirtelen…340 oldalig olyan jól haladtak aztán 5 oldalban megoldódott minden -.-”
 Amúgy az érdekes, hogy Améliának még nem állt össze, kérdezte a prof, hogy volt-e halál közeli élménye,  mondta, hogy nem….aztán nem sokkal később meséli, hogy megcsípte egy feketeözvegy….szerintem meg volt halál közeli élménye  …

Belbecs: 4/5
Várom a folytatást…tudom már megjelent A birodalom címmel.

Nos a borítóról annyi, hogy én odáig vagyok érte. Szép kivitelezés főleg ezzel a fényes, és matt dolgok keresztezésével. A kép is tetszik. Relatíve átvettük a külföldi borítót, de szerintem ehhez ez illik egyszerűen. Ami kicsit zavart a könyvben, hogy voltak elgépelések, szóközhiányok ….és ezek fel is tűntek, tehát nem csak egy volt. Sajnálom, mert egy valóban jó könyv, megérdemelte volna, hogy maximális pontot kapjon a külalakra …remélem a folytatásnál már jobban ügyeltek erre. Bár nem akasztott meg az olvasásban, de kellemesebb úgy olvasni, hogy nincsenek ilyen apró bakik.


Külcsín: 4/5

Könyv adatai:
Kiadási év: 2012
Kiadó: Athenaeum
Fordította: Szlovacsek Ilona
Oldalszám: 366
Eredeti megjelenési év: 2011
Eredeti cím: The Restorer
Eredeti ár: 3.490 Ft
Kiadói ár: 2.792 Ft

Nincsenek megjegyzések: