2017. január 28., szombat

Ez történt 2017 (2.)

Há! Mondtam én, hogy ez nem heti rendszerességgel fog íródni, bár majdnem. Ha elég lusta lettem volna pont egy hét telt volna el az elsőhöz képest. De mostanában elég gyorsan jutok klaviatúrához, és meglehetősen hamar érzek késztetést is ahhoz, hogy leírjam a dolgokat. Tavaly ez volt a bökkenő. Idő még lett volna, de kedv, hangulat nem.
 No de, hogy mi történt a héten? Kisebb-nagyobb egyeztetés után sikerült tökéletes időpontot találnunk @Gabye – val és @Sicc –cel, hogy beüljünk egy forrócsokira, palacsintára, vagy kinek éppen mire ugyebár. Beszélgetésre főleg, egy kis csajos (ez a szó nem tetszik annyira), délutánra. Remek volt, és remélem, hogy idén tényleg sikerül összehoznunk sűrűn ilyen délutánokat. Kellemes és kikapcsolós dolog, gond nélküli és olyan rég beszélgettünk már hármasban. Tudom-tudom, tavaly karácsony előtt, de az csak egy gyors összefutás volt ;(
 Sajnos találkozó egyeztetést már nehezebb összehozni @AniTiger-rel és @Szimirzá-val, de rajta vagyunk itt is a februári beülési idő megtalálásán. Igen ez van ha hárman háromfélén érnek rá. De remélhetőleg sikerül majd találnunk egy közös időpontot.
 Mi történt még a héten? Nos, rengeteg dolog a munkahelyemen. Már tavaly elkezdtünk egy Tini-Sarok nevezetű hely kialakításának, csak akkor még nem volt sarkunk, ahol ez ténylegesen létrejöhetett. De már a bútorok beszerzése tavaly is elkezdődött. A könyvek leválogatása, hogy mik mennek a raktárba (hogy hely legyen), és hogy mi megy abba a bizonyos Tini részlegbe is megtörtént tavaly. A könyvek, kaptak a gerincükre egy TS jelzést, hogy a pakolásnál ne olvadjanak vissza az eredeti helyükre. Külön lettek válogatva a sorozatok, felszámozva a részekkel, minden kötet elejébe bele lett írva, hogy mik a részek, melyik hányadik. Tehát tavaly is haladtunk vele, csak nem volt látványos. Akik járnak a könyvtárunkba láthatták, hogy a szépirodalom, a krimi és sci-fi szekció után volt egy üres szakasz. Nos, a héten az üres szakasz megtelt, és csúszott szépen előre minden könyv. Néha kicsit tömbösítve, hogy nyerjünk elég helyet. Aztán a polcokat arrébb toltuk. Sajna már majdnem a végén jutott eszünkbe, hogy mindig akkor kellett volna tolni, amikor Üres volt a polc :D De azért 4-5 könyvtáros elég masszívan arrébb tud rakni polcokat könyvestül is. Mondjuk úgy, hogy izomlázam lett tőle. A lábamnak főleg. Én voltam, ugyanis aki a földön volt és a lábával lökte odébb a polcot :D Nos arra rájöttem, hogy mostanában nem akarnám megismételni :D De élveztem!

 Tegnapelőtt meglett tehát a sarok, tök üresen. Aztán felhoztuk az asztalt, ami retro, de azért feldobtuk két plakáttal. Tegnap már a kötelező olvasmányok a helyükre kerültek (erről nincs kép még), és jövő héten feltehetően a bútorok, a könyvek is átvándorolnak oda. Természetesen akkor sem lesz MÉG kész a sarok, de már kuckósabb lesz. Rengeteg ötletünk van még hozzá, és szeretnénk olyanná varázsolni, amit a Tinik élveznek, és kihasználnak. Hisz ez főleg értük jön létre.

A Tini-Sarok jelenleg még

A Tini-Sarok üresen2 megjegyzés:

Mariann Czene írta...

Ez annyira jó, hogy lassan az összes könyvtárban külön kerülnek a tinikönyvek, de milyen jót nevettem ezen a polctologatáson :D
Jó ötlet a jelzés is, azt még máshol nem láttam, pedig praktikus.

Jeffi írta...

:D És az a legszebb, hogy tényleg nevetve dolgoztunk, és olyan kellemes volt megcsinálni. Az izomlázhoz azért nem ragaszkodtam volna :)
A jelzést kicsit tovább akarnánk vinni más "kiemelt" szekciókra. Minthogy Sci-fi és a Fantasy, a krimi, és a romantikus is kapna jelzést. Legalábbis a terveinkben benne van. Megkönnyíti a pakolást a könyvtárosnak, és a keresgélést az olvasónak :)