2015. október 1., csütörtök

Szeptemberi Új lakók

 A nagy rendrakásban kikerült pár könyv a magánkönyvtáramból. Feltehetően a leszanálást még majd folytatom, mert még rengeteg könyv van, amit már nem akarok elolvasni, vagy éppenséggel már megvan a könyvtárnak, és így nem ragaszkodom saját példányra.
 Úgy hónap elejétől érzem azt, hogy úgy igazán vásárolni könyvet nem nagyon akarok, inkább csak ajándékba. Hála az égnek idén a könyvtár eléggé jól felszerelt így felesleges nekem is felhalmoznom a könyveket.
 Ebből adódóan szeptemberben nem vásároltam könyveket. A tavalyi elúszós recenzióim miatt, recik sincsenek a hónapban. Az évben is talán csak hármat kértem. Azaz igazság, hogy írni ugyan kedvem lenne, de a kedv és az idő általában nincs egyszerre meg, és így elég nehéz összeszedni a gondolataimat. Ennek ellenére, remélem, hogy sikerül sokat olvasnom és a blog is majd kicsit felpörög. Mert az írás amúgy remek idegnyugtató.
 A nagy takarításban a hazahordott sok-sok könyvből is válogattam. Volt amit visszavittem, és volt amit végül beleltároztam molyon a magánkönyvtárban. Nem csinálok erről viszont most listát, mert esélyes, hogy a nagy átnézéskor mégis törlésre kerülnek. Így felesleges. Ha mégis megtartom őket, az év végi összesítőben majd benne lesznek.
 A hónapban így csak happolás és csere volt. A rukkolával is kezdek hadilábon állni. Egyre kevésbé érzem azt, hogy jó dolog, az őrült ponthajhászok miatt, akik szerint egy könyv ér xy pontot. Ma. Október elsején volt az, hogy igenis adtam ki 180 pontot egy könyvért. Egyrészt, mert van 400 pontom ami ott áll már régóta (tudom nem romlik meg :P), másrészt az egy nagy album, és szép, és még csak nem is magamnak lesz (könyvtárnak happoltam, de azért belelapozok... de lehet elajándékozom ki tudja :D)
 Oh majdnem kihagytam! A hónapban sikerült két könyvet is nyernem. Ugyan az egyik még nem ért ide, úgyhogy nem lesz a posztban, de azért mégiscsak nyertem ;)

Könyvbeszerzési mérleg:
Happola:


Csere:Nyeremény:Vélemények:

0 megjegyzés: