2015. július 22., szerda

Születésnapi nyereményjáték - A megfejtések

Szeretek nyereményjátékokat hirdetni, és szeretem figyelni a beérkező válaszokat is. Pontosan ezért nem szoktam facebookos lájkolást, „kövesd a blogot“ opciókat kérni, hanem kérdéseket feltenni, amit egy minimális keresgélés után azért meg lehet találni. Viszont rá kell jönnöm, hogy egy csomóan felületesen olvassák csak el a kérdéseket, vagy talán én nem voltam túlzottan pontos a megfogalmazásukban. A 2015-ös nyereményjáték helyes megfejtései:

1. Hány könyve jelent meg J. Goldenlane -nek a Delta Vision kiadónál eddig?

Kettő darab. Az éjfél új kiadása illetve a Napnak fénye. A legegyszerűbb és legbiztosabb forrás amúgy maga a kiadó oldala, de a Moly is elég megbízható. Sokan viszont belefutottak, hogy valóban a kiadó oldalát nézték, ott kijött 5 találat és ezt írták oda. Nem nézték meg, hogy valójában a Delta Vision csak árulja, de három még a Beholder kiadásában jelent meg.

2. Mi található Londonban a Baker Street 221B. alatt?

A Sherlock Holmes múzeum vagy Sherlock Holmes otthona (ezek variánsa). Hála az égnek ezt az egy kérdést Senki sem rontotta el.

3. Melyik Ad Astrás könyvekről írtam már?

Ez volt az a kérdés, ahol viszont bele lehetett futni abba, hogy Értékelést írtam-e róla, vagy csak úgy megemlítettem a könyvet az is számít-e. Így azt, aki előbbire gondolt azt is elfogadtam, és azt is aki úgy amblock milyen Ad Astrás könyveket említettem meg, azt is. Amúgy értékelésre gondoltam. A lényeg, hogyha valaki többet sorolt fel, mint amit értékeltem, ott ellenőriztem, hogy akkor viszont mindegyik említett könyvnek benne kell lennie a listában. A helyes listák:

A verzió:
Paolo Bacigalupi: Hajóbontók
Lauren Beukes: Moxyland
Vernor Vinge : Tűz lobban a mélyben
Itó Projekt : Harmónia

B verzió:
Paolo Bacigalupi: Hajóbontók
Lauren Beukes: Moxyland
Vernor Vinge : Tűz lobban a mélyben
Itó Projekt : Harmónia
Jane Rogers: Jessie Lamb testamentuma
Charles Stross: Pokoli archívum / A Betontehén-akció (Mosoda-akták 1.)
J. J. Adams (szerk.): Sherlock Holmes lehetetlen kalandjai4. A Kamigami no Asobi mely isteneket szerepelteti, és ki melyik néphez tartozik? (az anime, és nem a játék, és mindenkit fel kell sorolni)

A kérdés, amin a legtöbben csúsztak el, és van egy olyan érzésem, szimpla figyelmetlenség miatt. Adott egy Anime és egy játék. Mind a kettőnek van Wikipédián úgy emlékszem lapja, talán egy lap van az egésznek. Így azért nagyrészt le lehet nézni, hogy ki kicsoda, és honnan jön, bár szerintem minimális utánanézés bőven elég. Ha mégsem, akkor nekem van egy snittes szavazásom, ott ki volt gyűjtve mindegyik, tehát tényleg nem volt ez nehéz. A helyes megfejtés.

Apollon Agana Belea - görög
Hades Aidoneus -görög
Dionysus Thyrsos -görög
Balder Hringhorni -skandináv (norvég)
Thor Megingjard - skandináv (norvég)
Loki Laevatein - skandináv (norvég)
Tsukito Totsuka - japán
Takeru Totsuka - japán
Anubis Ma`at - egyiptomi
Thoth Caduceus - egyiptomi
Zeus Keraunos - görög
Melissa - őt nem vettem gondnak ha nem írta oda valaki, és azt sem, ha odaírta, mert olvastam könyvet pl. Ahol istenként van kezelve. Az anime-be meg a főhősnő védője és pesztrája volt, és embernek nem ember.


A legtöbben vagy keveset írtak, vagy többet. Belejött Akira is, aki viszont csak a játékban van, az animebe nem, tehát nem tudtam elfogadni.


Vélemények:

0 megjegyzés: